Вибираємо фен для волосся: на що звернути увагу

Вибираємо фен для волосся || Tim Mossholder/Unsplash

Фен для волосся - один з найважливіших пристроїв в будинку, без нього неможливо зібратися на роботу та взагалі привести своє волосся в порядок. До речі, вже давно залишився у минулому стереотип, що фен потрібний лише жінкам. Сучасні чоловіки приділяють своєму зовнішньому вигляду не менше часу, ніж дами, та й стрижки стають з кожним роком все більш цікавими та складними, так що укладка волосся вимагає використання і спеціального гребінця, і засобів для стайлінгу, і, звичайно ж, фена.

Як вибрати фен

Як це не дивно, але вибрати фен складно. Так як асортимент магазину дуже різноманітний, велика кількість різних моделей у різних цінових категоріях може застати зненацька. Тому важливо знати, на що звернути увагу, коли потрібно купити фен для волосся.

Розмір та вага

У це важко повірити, але ці два параметри цілком реально назвати найважливішими. Особливо, якщо ви купуєте фен для самостійного використання. Справа в тому, що важкий і об'ємний пристрій складно тримати у висячому положенні над головою довгий час, поки зробите укладку можна в прямому розумінні цього слова спітніти. Звичайно, якщо ви вибираєте його для роботи, то ці параметри вже не так важливі, але все одно заслуговують на увагу.

Потужність

Від неї залежить, як швидко фен висушить ваше волосся. Очевидно, що чим потужніший пристрій, тим менше часу займе цей процес і тим дорожче буде коштувати фен. Зараз у продажу можна зустріти дуже потужні моделі, потужність деяких сягає 3600w, але така покупка виправдана тільки в тому випадку, якщо ви можете собі дозволити переплатити в кілька разів тільки через потужність. Якщо ви бажаєте заощадити, то найкращим вибором стане фен потужністю від 1000 до 2000w. Зі своїм завданням такі пристрої справляються на всі 100% і при цьому коштують недорого.

Наявність насадок

Це, напевно, найспірніший аспект, оскільки для одних користувачів наявність насадок вкрай важлива, а інші навіть концентратор, який практично завжди йде в комплекті, не використовують. У цьому питанні варто виходити тільки з власних запитів, якщо ви дійсно вмієте користуватися всіма цими насадками, то не варто відмовлятися від додаткових функцій, а якщо ви збираєтеся тільки сушити волосся, то вони просто лежатимуть у коробці.

Дизайн

У більшості випадків дизайн фена стандартний, але можна вибрати пристрій яскравого забарвлення, складний або просто відомий дизайн, який є візитною карткою бренду. Але варто пам'ятати, що функціонал фена від дизайну мало залежить і це якраз той випадок, коли найкращий мінімалізм.

Читай також

Чому не варто купувати вживане авто з механічною коробкою передач — причини

Поради від експертів

Представлено першу у світі безшумну клавіатуру: на її створення пішло п'ять років

Новинка надійде у продаж вже цього літа

Найкращі автомобілі для жінок: ТОП-10 компактних моделей

Дівчата-водії цінують естетику та зручність

Експерти назвали 5 недорогих електричних кросоверів, які варті своїх грошей

Рейтинг від іспанського порталу Periodismodelmotor

Пройшов перший "повітряний бій" між пілотованим літаком та винищувачем, яким керував ШІ (відео)

Як штучний інтелект показав себе у бою

Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами (відео)

Підходить для комерційних, рятувальних та бойових операцій

Експерти назвали 5 автомобільних брендів, які є найдешевшими в обслуговуванні

Утримання автомобіля – дороге задоволення

Apple розкрила можливості свого штучного інтелекту: він перевершує GPT-4

Нову систему планують інтегрувати до Siri

ТЦК зможе «мобілізувати» автомобілі українців: які авто будуть вилучати на потреби ЗСУ

Деталі закону та роз'яснення юриста

AENO HD1: Фен з унікальною технологією для швидкого стайлінгу без шкоди для здоров’я волосся

У чому секрет фену, що вирішує найпоширеніші проблеми при укладанні та сушінні волосся?