Вчені наблизилися до безсмертя: китайські дослідники зробили прорив у кріоніці

Getty Images

Китайські вчені наблизилися на крок до того, щоб зберегти людський мозок назавжди. Їм удалося заморозити, а потім розморозити клітини мозку. Про це пише Daily Mail.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Група вчених нейробіологів з Університету Фудань у Шанхаї під керівництвом професора Чжичен Шао розробила складну субстанцію під назвою MEDY, здатну захистити нейрони мозку від пошкодження після розморожування.

Вчені змогли успішно заморозити клітини мозку та розморозити їх через 18 місяців без пошкоджень. Коли вечірні дістали клітини з холодильника, вони просочили нейрони сумішшю MEDY, після чого вони ожили, відновивши функції після кріогенного заморожування.

Професор Чжичен Шао сподівається, що його відкриття буде використано у кріоніці та допоможе науці просунутися досить далеко, щоб технологія перестала бути фантазією футурологів.

«Це не тільки прорив для неврологів, які бажають досліджувати нові ліки, але це може й просунути фантастичну ідею повернення людей до життя в майбутньому», – коментує Daily Mail.

Кріогенне заморожування або кріоніка вже давно є популярною темою обговорень як серед учених. Вона передбачає заморожування тіла чи мозку людини після смерті з надією на майбутнє відродження та лікування від хвороб, які сьогодні невиліковні.

Цікавий факт: у США послугу кріоконсервації пропонують дві основні організації: Alcor в Аризоні та Інститут кріоніки в Мічигані. Подібна процедура в Інституті кріоніки коштує від 28 000 до 100 000 доларів. У Alcor деякі пацієнти платять до 255 000 доларів за повне збереження тіла.

Надбагаті люди заморожують свій мозок, сподіваючись народитися заново.

Процес криогенного заморожування включає охолодження тіла до дуже низьких температур для збереження його тканин. Основною складністю є запобігання розкладу та пошкодження клітин. Це досягається за допомогою рідкого азоту, що охолоджує тіло до температури приблизно -196°C.

Оскільки 80 відсотків клітин нашого мозку складаються з води, при їх заморожуванні утворюються кристали льоду, які здатні пошкодити будь-які клітини, особливо ніжні клітини мозку, що при розморожуванні робить їх функціонально марними.

Професор Шао та його група створили нову речовину подібну до антифризу. Свою суміш вони назвали MEDY, тому що її основою є чотири інгредієнти: метилцелюлоза, етиленгліколь, ДМСО та Y27632.

Читай також

Вийшов додаток Windows App, який дозволяє керувати ПК з будь-якої точки світу через смартфон або планшет

Як віддалено підключатися до робочого столу Windows

7 ознак того, що вживана машина «вбита»: не купуйте таке авто

Як визначити приховані проблеми

Компанія Ілона Маска Neuralink створила імплант Blindsight, який повертає зір сліпим

Навіть якщо людина була незрячою від народження

Apple блокуватиме iPhone, якщо в ньому встановлені «донорські» запчастини

iOS 18 виявить деталі зі вкрадених айфонів

Вчені створили пристрій, який за добу з морської води виробляє 20 літрів питної

Революційний девайс працює на сонячній енергії

Головна фішка iPhone 16 розчарувала користувачів: про що йдеться

Хоча смартфон ще навіть не надійшов у продаж

HUAWEI представила перший у світі смартфон з потрійним екраном: характеристики та ціна (фото)

Потужний, гнучкий і з підтримкою ШІ

Citroen привіз в Україну електромобіль дешевше за $10 тисяч (фото)

Найдешевший на ринку електрокарів

1Х представила робота-прислугу NEO Beta, який виглядає як людина у костюмі (відео)

Помічник по дому

У Мережу злили відео з iPhone 16 Pro Max в абсолютно новому кольорі Desert Titanium

Офіційна презентація через 11 днів