Вражаючі та лякаючі можливості нової версії штучного інтелекту ChatGPT-4o

Getty Images

У середині травня компанія OpenAI представила нову версію найпопулярнішої та найпросунутішої нейромережі у світі. Продукт отримав назву ChatGPT-4o, зберігши порядковий номер свого попередника.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

GPT-4o, де "o" означає "omni" (всебічний), є кульмінацією зусиль OpenAI щодо створення більш інтуїтивно зрозумілого та багатофункціонального ШІ. Під час щорічного заходу OpenAI Spring Update технічний директор Міра Мураті (Mira Murati) повідомила, що нова модель здатна працювати одночасно з аудіо, зображеннями та текстом.

«Ми дивимося на майбутнє взаємодії між нами та машинами, — каже Мураті. — І ми вважаємо, що GPT-4o справді змінює цю парадигму».

Найголовніше оновлення – це розмовні можливості ChatGPT-4o. Новий голосовий помічник здатний відтворювати розмовну мову в режимі реального часу і реагувати на голосові команди лише за 320 мілісекунд, що можна порівняти з реакцією звичайної людини. GPT-4o вміє визначати емоції за виразом обличчя або за голосом співрозмовника. При цьому асистент має різні інтонації, може сміятися, шепотіти, співати, а також фліртувати, жартувати та розпізнавати сарказм.

Чат-бот здатний наживо спілкуватися з користувачем за допомогою відео, використовуючи камеру смартфона. ШІ може відповідати на ваші запити в реальному часі, спостерігати та аналізувати світ навколо вас. Наприклад, незряча людина може знімати відео, а GPT-4o у реальному часі розповість, що бачить.

Крім того, новий мультимовний помічник здатний перекладати різні мови світу на льоту, що стане справжньою знахідкою для мандрівників.

Це оновлення відкриває нові горизонти для використання ШІ в різних областях, включаючи освіту і розваги, що, без сумніву, зміцнить позиції OpenAI як одного з лідерів у галузі штучного інтелекту.

ChatGPT-4o отримав цілу низку нових цікавих функцій

Робота із зображеннями

Робота з відео

Робота з аудіо

Поєднання модальностей

Контекстне розуміння

Просунута робота з мовами

Доступність нової версії ChatGPT-4o

У червні 2024 року GPT-4o буде доступний всім користувачам попередньої версії, включаючи тих, хто не користується платною підпискою.

У безкоштовній версії GPT-4o є обмеження кількості повідомлень або розмов, після досягнення яких користувачів автоматично повертають до GPT-3.5. У платній версії ліміти менш суворі.

Інтеграція ChatGPT у роботів

ЗМІ повідомляють, що компанія OpenAI робить сміливий крок уперед. Розробники відновлюють свою раніше зупинену програму з робототехніки.

Поєднання передових моделей ШІ, таких як ChatGPT-4o з фізичними можливостями роботів відкриє безмежні горизонти. Уявіть людиноподібного робота, здатного не лише виконувати складні завдання, а й вести осмислений діалог, розуміти контекст та проявляти творче мислення.

Читай також

Вийшов додаток Windows App, який дозволяє керувати ПК з будь-якої точки світу через смартфон або планшет

Як віддалено підключатися до робочого столу Windows

7 ознак того, що вживана машина «вбита»: не купуйте таке авто

Як визначити приховані проблеми

Компанія Ілона Маска Neuralink створила імплант Blindsight, який повертає зір сліпим

Навіть якщо людина була незрячою від народження

Apple блокуватиме iPhone, якщо в ньому встановлені «донорські» запчастини

iOS 18 виявить деталі зі вкрадених айфонів

Вчені створили пристрій, який за добу з морської води виробляє 20 літрів питної

Революційний девайс працює на сонячній енергії

Головна фішка iPhone 16 розчарувала користувачів: про що йдеться

Хоча смартфон ще навіть не надійшов у продаж

HUAWEI представила перший у світі смартфон з потрійним екраном: характеристики та ціна (фото)

Потужний, гнучкий і з підтримкою ШІ

Citroen привіз в Україну електромобіль дешевше за $10 тисяч (фото)

Найдешевший на ринку електрокарів

1Х представила робота-прислугу NEO Beta, який виглядає як людина у костюмі (відео)

Помічник по дому

У Мережу злили відео з iPhone 16 Pro Max в абсолютно новому кольорі Desert Titanium

Офіційна презентація через 11 днів