Замість Екофлоу: айтішник порадив, що купити на випадок тривалих відключень світла

Getty Images

Дефіцит в енергосистемі України прогнозується на все літо, а восени та взимку ситуація може погіршитися через постійні обстріли РФ. Український Flutter developer Сергій Курдюков у LinkedIn розповів, які пристрої придбав, щоб комфортно почуватися під час відключень.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Джерело безперебійного живлення на основі інвертора та кілька акумуляторів зможуть забезпечити будинок енергією на 8-9 годин так, що мешканці не помітять відключення світла, запевняє Сергій Курдюков.

Як зазначає айтішнік, Bluetti, Ecoflow і павербанки ефективні тільки якщо світла немає по 2-4 години і є надія, що відключення скоро припиняться. На випадок більш тривалих відключень айтішник радить знайти інтернет-провайдера, який гарантував би роботу своєї системи мінімум 8 годин при повному блекауті, а також докупити кілька пристроїв.

Перший пристрій – джерело безперебійного живлення (ДБЖ) на основі сонячного інвертора. Якщо живлення потрібне тільки для інтернету, комп'ютера, холодильника і лампочок по квартирі, то підійде ДБЖ на 24В 3000ВА, якщо ж мова про більш потужні пристрої, то краще купити на більше 48В. Автор публікації придбав гібридний сонячний інвертор Axioma Energy ISMPPT BF 3000 вартістю 20599 гривень.

Що стосується акумуляторів, Сергій Курдюков зазначив, що використовує Volt Polska AGM 12V 100 вартістю 5257 гривень, але їх вистачає на 4 години, тож у планах докупити ще.

Він підкреслив, що AGM-акумулятори критично важливо швидко заряджати і не тримати довго їхній заряд на рівні 10% від ємності або нижче. Розрахувати потрібну ємність можна за формулою: ((Мінімальне споживання у ВТ)/24(робоча напруга вашого інвертора))*10. Наприклад, при середньому споживанні 500Вт необхідно купувати акумулятори сумарною ємністю щонайменше 200А.

«Не забуваємо, що при послідовному підключенні сила струму не підсумовується, тож це буде збірка 2х12х200 або 2х12х100 х 2. За такого розкладу ви отримаєте +- 8-9 годин спокійної безперервної роботи всіх споживачів, навіть не помітивши, що світло вимкнули», - зазначив Сергій.

Читай також

ZTE представила смартфон з дисплеєм, який перетворює контент в 3D без окулярів (відео)

Ціна та характеристики

Як вибрати вживаний автомобіль: 5 порад від експертів

Дотримуйтесь інструкцій, щоб покупка авто з пробігом не перетворилася на стрес

Замість Екофлоу: айтішник порадив, що купити на випадок тривалих відключень світла

Як забезпечити дім енергією на 8-9 годин

Не дочекавшись дозволу США бити по Росії ракетами ATACAMS, Україна створила власну зброю

Модернізована ракета "Нептун"

Ілон Маск збирається в майбутньому позбавити людство від смартфонів

Що прийде їм на заміну

Apple представила iOS 18: головні фішки, про які вам треба знати

Найбільше оновлення за останні 12 років

В Україні змінився лідер продажу серед нових автомобілів

Потужний та місткий кросовер з низькою витратою палива

Вражаючі та лякаючі можливості нової версії штучного інтелекту ChatGPT-4o

ШІ тепер поводиться як жива людина!

П'ять шахраїв з Китаю обдурили компанію Apple на 12 мільйонів доларів

Їх злочинна схема працювала майже 10 років

6 ознак того, що вам пора міняти машину

Простіше позбутися, ніж ремонтувати