Найкращі серіали травня 2022: топ-10 серіалів цього місяця (трейлери) Найкращі серіали травня 2022: топ-10 серіалів цього місяця (трейлери)
Кіно

Серіали травня: 13 найочікуваніших новинок місяця

Анна Нестерова 10 травня, 2022, 19:14
 0

У травні стрімінгові платформи не забувають про своїх глядачів та продовжують радувати шанувальників серіалів великою кількістю новинок.

Більше актуальних новин – на каналі Gloss.ua в Telegram.

Gloss.ua підготував для вас найочікуваніші серіали травня 2022 року. На вас чекають біографічні міні-серіали, наукова фантастика, яскраві спін-офи та нові амбітні проекти.

"Зоряний шлях: Дивні нові світи"

Дата виходу: 5 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, пригоди, приквел оригінального "Зоряного шляху"

Платформа: Paramount+

Цей серіал є сполучною ланкою між серіалом "Зоряний шлях: Дискавері" та оригінальним шоу "Зоряний шлях: оригінальний телесеріал" і стане одночасно і спін-оффом до першого, і приквелом до другого.

Так, нам покажуть молоді версії легендарних дослідників Пайка, Ухури та Спока. Кожен епізод серіалу буде присвячений новому контакту, а шоуранери постаралися відтворити дух оригінального "Зоряного шляху" - гуманістичної фантастики, яка вселяла в глядачыв віру у світле майбутнє.

"Сходи"

Дата виходу: 5 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: трилер, драма, детектив

Платформа: HBO Max

У центрі сюжету історія про інтелігентне, дружне та успішне багатодітне сімейство Пітерсонів, які всім здаються щасливими та благополучними. Проте за фасадом їхнього будинку ховається безліч похмурих таємниць та секретів, про які, швидше за все, ніхто так і не дізнався б. Але, раптово сімейство вражає жахлива подія - зі сходів падає дружина Пітерсона-старшого і від травм помирає на місці.

На перший погляд - це нещасний випадок, проте дана трагедія починає обростати шокуючими подробицями і призводить до судового розгляду, а всі таємниці "добропорядної родини" стають надбанням громадськості.

"Кларк"

Дата виходу: 5 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: кримінал, драма, трилер

Платформа: Netflix

Серіал розповідає про життя відомого шведського злочинця Кларка Олофссона, "діяльність" якого породила таке поняття, як "Стокгольмський синдром". Він жив на повну і робив найшаленіші вчинки. Йому вдавалося втікати з в'язниць, майстерно втиратись у довіру до людей і здійснювати зухвалі пограбування по всій Європі.

Серіал заснований на реальних фактах з біографії Олофссона, однак не позбавлений вын й вигадки. Глядачам обіцяють розповісти "про правду та брехню у неймовірній кар'єрі цього всесвітньо відомого злочинця".

"Босх: Спадщина"

Дата виходу: 6 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: детектив, кримінал, трилер, бойовик

Платформа: Amazon Prime

Це спін-офф серіалу про детектив убійного відділу поліції Лос-Анджелеса Ієроніме "Гаррі" Босху. Лейтенант завжди береться тільки за найскладніші та найнебезпечніші справи, при цьому чудово справляється з розслідуванням кожного подібного злочину. Однак його крута вдача і сварки з начальством стають причиною виходу Босха з поліції. 

Він вирішує стати приватним детективом і почати жити спокійним життям, проте все, як завжди, йде не за планом, адже його дочка стає копом. З цього моменту Босху доводиться допомагати своїй дочці у розслідуванні найзаплутаніших справ та постійно приходити їй на допомогу.

"Кенді"

Дата виходу: 9 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: трилер, драма, детектив

Платформа: Нulu

У центрі скандалу знаходиться мати двох дітей, зразкова дружина та домогосподарка Кенді Монтгомері, у якої є все, про що тільки можна мріяти. Однак у якийсь момент вона розуміє, що спокійне та комфортне життя перестає приносити їй задоволення. Саме тоді в поле зору Кенді потрапляє чоловік її сусідки та найкращої подруги Бетті – Аллан Гор, з яким у неї зав'язується роман.

Зрештою Бетті по-звірячому вбивають сокирою, а вигляд її спотвореного трупа шокує навіть досвідчених копів. Підозра падає на Кенді, проте вона заперечує свою провину. Що ж сталося насправді?

"Дика краса"

Дата виходу: 12 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: триллер, драма

Платформа: Netflix

Впливова сім'я власників глобального косметичного концерну "Бенгу Бьюті", бренд якого розкручений буквально по всьому світу, представляє публіці нове "лице" компанії - красуню-афроамериканку Зінле Манзіні. Відтепер дівчина переїжджає до величного особняка власників концерну і живе в розкоші. Однак вона дуже скоро починає розуміти, що кожен член цієї впливової сім'ї має свої секрети та криваві таємниці.

Зінле також виявляється не зовсім тією, за кого себе видає - вона починає методично і холоднокровно мститися всім членам сім'ї власників бізнесу. Чим же їй так не вгодили боси компанії і які таємниці приховує сама модель?

"Змій в Ессексі"

Дата виходу: 13 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: драма

Платформа: ApleTV+

У серіалі розповідається історія нещодавно овдовілої жінки на ім'я Кора, яка переїжджає з вікторіанського Лондона до невеликого села Олдвінтер в Ессексі. Вона зацікавлена ​​місцевим повір'ям у те, що на цій території знову з'явилася міфічна істота, відома як " Змій Ессекса " .

Кора дуже хоче побачити цього містичного "змія" і її зовсім не лякає той факт, що в селищі раптово починають вмирати люди. Дівчина навіть не усвідомлює, хто ж насправді ховається під маскою цього "монстра"...

"Дружина мандрівника у часі"

Дата виходу: 15 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: драма, фентезі, мелодрама

Платформа: HBO Max

Літературною основою сценарію став роман Одрі Ніффенеггер. Це історія про бібліотекаря з Чикаго Генрі Детембле та його дружину Клер Ебшир - художниці, що робить скульптури з паперу. Генрі хворий на рідкісне генетичне захворювання — хрононедостатність, що змушує його мимоволі подорожувати в часі.

Таким чином Клер більшу частину часу доводилося перебувати в очікуванні свого "чоловіка". Вона розуміє, що передбачити де і з якого часу Генрі з'явиться знову практично неможливо. Проте всі її очікування зрештою винагороджуються, адже Клер випадає дивовижна нагода якнайкраще дізнатися свого чоловіка в різні часові проміжки.

"Розмови з друзями"

Дата виходу: 16 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: романтична драма

Платформа: Hulu

Серіал розповідає про "нетипові" любовні відносини між абсолютно різними людьми. Романтична драма, яка знята за романом Саллі Руні, розповідає історію дружби двох пар. Одна з них є чоловіком і дружиною, які вже прожили деякий час у шлюбі. Друга пара – це бісексуалка та лесбійка, які намагаються побудувати міцні стосунки. Їхня дружба з часом переростає в щось більше, а партнери вже й самі не розуміють, до кого ж вони відчувають справжній потяг.

"Анджелін"

Дата виходу: 19 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: драма, біографія

Платформа: Peacock

У центрі сюжету – молода амбітна співачка з Польщі, яка приїжджає до США у 80-ті роки минулого століття, щоб стати справжньою зіркою. Загадкова дівчина вирішує підкорити шоу-бізнес своїми "видатними талантами" і починає просувати свій новий музичний альбом за допомогою відвертих знімків. Громадськість була доведена до межі такою вульгарністю і розкутістю, однак у таємниці багато хто заздрив сміливості Анджелін і захоплювався її винахідливістю.

"Зараз і тоді"

Дата виходу: 20 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: трилер, драма, детектив

Платформа: ApleTV+

Група найкращих друзів по коледжу під час святкової вечірки стикається із ситуацією, яка назавжди змінює їхні життя. Підлітки вирішують забути про те, що сталося, і нікому про це не розповідати. Однак, через 20 років у їхніх життях з'являється загадкова людина, яка починає шантажувати колишніх студентів і повідомляє їм про те, що вона все знає про ту фатальну ніч.

Колишні друзі неохоче знову возз'єднуються та намагаються знайти шантажиста, адже інформація з минулого здатна назавжди перекреслити та зруйнувати їхнє майбутне.

"Нічне небо"

Дата виходу: 20 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: дфантастика, пригоди, фентезі

Платформа: Amazon Prime

Літня сімейна пара одного разу знаходить на задньому дворі свого будинку загадковий підвал, в якому є портал, що веде на іншу планету. Вони вирішують залишити знахідку в секреті та іноді проводять вечори перед цим вікном в інший світ, при цьому милуючись неймовірними краєвидами.

Якоїсь миті через цей портал на нашу планету потрапляє "незнайомець", якого літня пара приймає за представника позаземної раси, проте від нього варто чекати лише неприємностей...

"Обі-Ван Кенобі"

Дата виходу: 20 травня

Сезон: 1 сезон

Жанр: пригоди, наукова фантастика

Платформа: Disney+

Через 10 років після подій культового фільму "Зоряні війни. Епізод III: Помста сітхів" (2005 рік випуску) Обі-Ван Кенобі доглядає юного Люка Скайуокера на Татуїні, і незабаром вирушає в "захоплюючу пригоду".

Серіал є розповіддю про життя та дії однойменного персонажа всесвіту "Зоряних выйн". Глядачам обіцяють динамічний сюжет, яскравий візуал та багато цікавинок з життя справжнього джедая.

 

Теги: що подивитися , міні-серіали , найкращі серіали 2022 , серіали травень 2022 , що нового подивитися в травні 2022

  • 17 квiтня 16:42 Український Marvel: у кінопрокат виходить фільм про 3-ю окрему штурмову бригаду «Ми були рекрутами» (трейлер)    0
  • 12 квiтня 17:43 Актриса Марго Роббі стане продюсером фільму за мотивами настільної гри «Монополія»    0
  • 29 березня 17:47 Голлівудська акторка з України розірвала контракт із Netflix, щоб не грати росіянку    0
  • 22 березня 16:24 8 найочікуваніших прем'єр українських фільмів цієї весни – трейлери    0
  • 20 березня 16:24 Вийшов трейлер фільму про українських письменників епохи "розстріляного відродження", який знімали 10 років (відео)    0
  • 13 березня 17:11 Оголошено лауреатів анти-премії «Золота малина-2024»: головні невдахи в кінематографі    0
  • 11 березня 16:16 Перший «Оскар» для України: як пройшло вручення найпрестижнішої кінопремії у світі    0
  • 06 березня 18:17 Режисер «Дюни» виконав останню волю вмираючої людини, яка мріяла побачити другу частину фільму    0
  • 23 лютого 15:15 Netflix випустив трейлер нового документального серіалу про події, що призвели до вторгнення РФ в Україну (відео)    0
  • 19 лютого 17:44 Оголошено переможців британської кінопремії BAFTA: український фільм серед тріумфаторів (відео)    0
  • 16 лютого 18:04 Росія запустила пропагандистський ролик, у якому українські військовополонені йдуть голосувати за Путіна (відео)    0
  • 06 лютого 15:30 "Я показав його смерть": у Варшаві вийшов тизер біографічного фільму «Путін» (відео)    0
  • 05 лютого 16:54 «Гра в кальмара 2»: Netflix показав тизер нового сезону, який вийде цього року (відео)    0
  • 01 лютого 16:35 На Netflix вийшов новий кримінальний міні-серіал «Гризельда», заснований на реальних подіях (трейлер)    0
  • 24 сiчня 16:30 Оголошено номінантів премії Оскар 2024    0
  • 19 сiчня 15:44 Названо найкращі серіали 2023 року: список переможців «Еммі» (трейлери)    0
  • 12 сiчня 18:09 Вийшов новий трейлер серіалу «Містер і місіс Сміт», ремейка бойовика з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі (відео)    0
  • 18 грудня 20:10 Видання Variety назвало найгірші фільми 2023 року    0
  • 15 грудня 17:57 Україна потрапила в ТОП-20 країн з перегляду порно у 2023 році: улюблені категорії користувачів    0
  • 13 грудня 15:14 Warner Bros. представила новий трейлер фільму «Дюна: частина друга» з Тімоті Шаламе та Зендаєю (відео)    0