Найочікуваніші серіали осені 2022 Найочікуваніші серіали осені 2022
Кіно

15 найочікуваніших серіалів осені 2022

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 16 вересня, 2022, 18:07
 0

Традиційно осінь - це час гучних прем'єр та довгоочікуваних нових сезонів улюблених серіалів. На щастя, 2022 не став винятком!

Нас з вами чекають яскраві та інтригуючі новинки, а також захоплюючі продовження легендарних серіалів.

Більше актуальних новин - на каналі Gloss.ua у Telegram.

Gloss.ua підготував для вас топ найочікуваніших серіалів цієї осені. На вас чекають комедії, драми, фентезі, трилери та ще багато цікавого. Обіцяємо, буде захоплюючим!

"Володар перснів: Персні влади"

Дата виходу: 2 вересня

Сезон: 1 сезон

Жанр: фентезі, пригоди, драма

Платформа: Amazon Prime

Телесеріал знято за мотивами творів Джона Р. Р. Толкіна про Середзем'я, події якого розгортаються за тисячі років до подій «Хоббіта» та «Володаря перснів».

Серіал розповідає про Другу епоху, коли Саурон разом з ельфами створив кперсні влади, а потім таємно викував Єдиний Перстень, щоб керувати рештою. Юна Галадріель переконана, що Саурон задумує повернення після того, як його перемогли разом з його господарем Морготом.

Закінчиться епоха масштабною битвою Останнього союзу, яка показана в пролозі до трилогії Пітера Джексона.

Варто зазначити, що цей серіал вважається найдорожчим в історії та був заочно продовжений на другий сезон.

"Весільний сезон"

Дата виходу: 8 вересня

Сезон: 1 сезон

Жанр: детектив, комедія

Платформа : Hulu

Серіал розповідає історію Кеті та Стефана, які закохуються один в одного і в них починається бурхливий роман, незважаючи на те, що Кеті вже має нареченого.

Через два місяці на власному весіллі Кеті приходить до тями в оточенні трупів свого нового чоловіка і всіх членів його родини. Поліція вважає, що це зробив коханець Кеті - Стефан. Стефан думає, що це зробила Кеті. Кеті думає, що це зробив її колишній чоловік. Але ніхто не знає правду...

"Американський жиголо"

Дата виходу: 10 вересня

Сезон: 1 сезон

Жанр : трилер, драма, кримінал

Платформа : Showtime

Симпатичний жигало Джуліан Кей провів 15 років у в'язниці за вбивство, якого не вчиняв. Звільнившись, він намагається розібратися в обставинах того злочину та докопатися до істини. Паралельно Джуліан повертається до секс-індустрії та намагається возз'єднатися зі своєю коханою.

Серіал є продовженням однойменного фільму 1980 року, який якраз закінчився арештом головного героя.

"Монарх"

Дата виходу: 11 вересня

Сезон : 1 сезон

Жанр: драма, музичний

Платформа : FOX

У центрі сюжету – Дотті та Албі Роман, які очолюють знамениту династію виконавців кантрі. Ціла родина завоювала популярність і стала єдиновладним монополістом у цій галузі музики. Вони насолоджуються своїм становищем та пристойно заробляють. На чолі кантрі-родини стоїть владна та жорстка Дотті, яка заправляє всіма справами.

Але згодом у сім'ї починаються серйозні проблеми, які можуть поставити крапку у їхній багаторічній кар'єрі. Тоді Ніккі - дочка подружжя Роман - бере ситуацію у власні руки, адже Нікі звикла до успіху і грошей, і позбавлятися всіх благ наполеглива дівчина не збирається...

"1899"

Дата виходу: 13 вересня

Сезон: 1 сезон

Жанр: драма, детектив, жахи

Платформа: Netflix

З Лондона до США вирушає пароплав із європейськими мігрантами, які мріють розпочати у Нью-Йорку нове життя. У дорозі судно наштовхується на корабель, що дрейфує у відкритому морі. На його борту на героїв чекає справжній кошмар.

Творці обіцяють глядачам заплутаний, нелінійний сюжет і атмосферу, що воістину лякає. Цікаво, що проект створили автори «Темряви» Баран бо Одар та Янтьє Фрізе.

"Оповідання служниці"

Дата виходу: 15 вересня

Сезон: 5 сезон

Жанр: фентезі, драма

Платформа: Hulu

Серіал-антіутопія розповідає про недалеке майбутнє, де люди у формі обіймають найвищі пости, а їхні дружини - найкрасивіші  дами в суспільстві - не можуть народжувати дітей.

Тому для виношування потомства насильно зганяються з усієї Республіки жінки, здатні до народження дітей. Вони під постійним наглядом живуть у спеціальному приміщенні, що охороняється, і стають служницями, які народжують чиновникам дітей.

У 5 сезоні серіалу головна героїня - Джун - зіткнеться з наслідками вбивства командира Уотерфорда, тоді як його вдова Серена щосили намагається зберегти свою владу в Канаді. Також на глядачів чекає напружена боротьба окремих людей проти системи, інтриги та несподівані сюжетні повороти.

"Ця Англія"

Дата виходу: 21 вересня

Сезон: 1 сезон

Жанр: драма, біографія

Платформа: Sky

Серіал розповідає про роботу колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона під час першої хвилі коронавірусу. "Ця Англія" виносить на поверхню безліч скандалів, пов'язаних з ім'ям Бориса Джонсона.

Судячи з трейлера, багато глядачі будуть здивовані неймовірною метаморфозою актора Кеннета Брани в британського екс-прем'єр-міністра.

"Андор"

Дата виходу: 21 вересня

Сезон: 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, фентезі, бойовик, пригоди

Платформа: Disney+

Серіал стане четвертим  ігровим телесеріалом у рамках медіафраншизи "Зоряні війни". Нам розкажуть про життя Касіана Андорра в період формування Альянсу Повстанців. У цей же часовий відрізок відбуваються події анімаційного серіалу «Зоряні війни: Повстанці».

Серіал розповідає про групу персонажів у період формування Повстанського альянсу з метою боротьби проти Галактичної Імперії. Один із таких персонажів — Касіан Андор, злодій, який стає революціонером і в результаті приєднується до опору.

"Інтерв'ю з вампіром"

Дата виходу: 2 жовтня

Сезон: 1 сезон

Жанр: фентезі, пригоди, драма

Платформа: AMC+

Наприкінці XVIII століття аристократ Луї переживає особисту трагедію і після цього впадає в депресію та втрачає смак до життя. У якийсь момент він зустрічає чарівного вампіра Лестата, який перетворює свого нового друга на кровопивця.

Серіал заснований на однойменному романі Енн Райс, хоча багато глядачів краще знають його екранізацію 1994 року з Бредом Піттом та Томом Крузом у головних ролях. Варто зазначити, що канал AMC викупив права на весь цикл романів «Вампірські хроніки», тож у разі успіху серіалу на глядачів чекатиме ще не один сезон.

"Клуб опівнічників"

Дата виходу: 7 жовтня

Сезон: 1 сезон

Жанр : жахи, трилер

Платформа : Netflix

Пацієнти похмурого хоспісу збираються ночами та розповідають один одному страшні історії. Якоїсь миті вони домовляються про жахливе зобов'язання: той із них, хто помре першим, повинен буде спілкуватися з рештою з могили.

За серіал відповідає один із найкращих майстрів драматичних хорорів останніх років — Майк Фленеган. Саме він поставив «Примар дома на пагорбі» та інші відомі хорори.

"Шантарам"

Дата виходу: 14 жовтня

Сезон: 1 сезон

Жанр: драма, трилер

Платформа : Apple TV+

Літературною основою сценарію став роман австралійського письменника Грегорі Девіда Робертса «Шантарам», який став міжнародним бестселером.

Головний герой шоу - письменник і колишній грабіжник, який втікає з австралійської в'язниці та оселяється в Індії. Він вирушає в подорож країною і по-новому починає дивитися на все своє життя, а також переживає безліч пригод.

"Білий Лотос"

Дата виходу: 16 жовтня

Сезон: 2 сезон

Жанр: драма, комедія

Платформа: HBO

У другому сезоні серіалу "Білий лотос" ми перенесемося до нового розкішного готелю, який було відкрито на Сицилії.

Тут зберуться заможні туристи, кожен із яких переживає свою особисту трагедію та перебуває у пошуках себе. Протягом семи днів відвідувачі дорогого готелю намагатимуться розслабитися та забути про всі негаразди. Але раптом у готелі починають відбуватися дивні речі, а райське місце огортає павутиння інтриг.

У новому сезоні глядачів перенесуть не лише на територію нового готелю, а й познайомлять із абсолютно новими героями, тож актори з першого сезону в шоу участі не беруть.

"Кабінет рідкостей Гільєрмо дель Торо"

Дата виходу: 25 жовтня

Сезон : 1 сезон

Жанр : жахи, трилер, детектив, антологія

Платформа : Netflix

Знаменитий режисер і лауреат премії «Оскар» Гільєрмо дель Торо особисто зібрав колекцію похмурих історій, кожна з яких ще гірша, ніж попередня. Глядачам обіцяють вісім епізодів однаково витончених і жахливих.

Шоураннер особисто презентує кожний епізод. Режисерами серій стали такі майстри хорорів і жахів, як автори "Менді", "Порожня людина", "Бабадук", "Дівчина повертається одна вночі додому" та інші.

"Король Талси"

Дата виходу : 13 листопада

Сезон : 1 сезон

Жанр: кримінал, драма

Платформа: Paramount+

Відомий мафіозі Дуайт Манфреді виходить із в'язниці після 25 років ув'язнення. Бос мафії направляє його в Талсу (штат Оклахома) для того, щоб він налагодив там кримінальну мережу і очолив тіньовий бізнес.

Головну роль у серіалі відіграє легендарний Сільвестр Сталлоне.

"Корона"

Дата виходу: листопад 2022 року (точна дата не відома)

Сезон: 5 сезон

Жанр: біографія, драма

Платформа: Netflix

Серіал "Корона" розповідає про життя королеви Єлизавети II, починаючи з її весілля в 1947 році.

Сюжет п'ятого сезону імовірно розгорнеться в 1991-1997 роках, показуючи розлучення дітей Єлизавети II і принца Філіпа  (принц Чарльз і принцеса Діана, принц Ендрю і Сара Фергюсон, принцеса Анна і Марк Філліпс), пожежа у Віндзорському замку (листопад 1992 року), відкриття Букінгемського палацу для екскурсій, сенсаційне інтерв'ю принцеси Діани про свій шлюб для «BBC Panorama» у 1995 році, правління консервативного уряду Джона Мейджора і перемогу Блера на парламентських виборах 1997 року, загибель принцеси Діани та її похорон, святкування золотого весілля королеви та принца Філіпа у 1997 році.

Теги: що подивитися , найкращі серіали 2022 , кращі серіали , серіали HBO , серіали Netflix , нові серіали

  • 17 квiтня 16:42 Український Marvel: у кінопрокат виходить фільм про 3-ю окрему штурмову бригаду «Ми були рекрутами» (трейлер)    0
  • 12 квiтня 17:43 Актриса Марго Роббі стане продюсером фільму за мотивами настільної гри «Монополія»    0
  • 29 березня 17:47 Голлівудська акторка з України розірвала контракт із Netflix, щоб не грати росіянку    0
  • 22 березня 16:24 8 найочікуваніших прем'єр українських фільмів цієї весни – трейлери    0
  • 20 березня 16:24 Вийшов трейлер фільму про українських письменників епохи "розстріляного відродження", який знімали 10 років (відео)    0
  • 13 березня 17:11 Оголошено лауреатів анти-премії «Золота малина-2024»: головні невдахи в кінематографі    0
  • 11 березня 16:16 Перший «Оскар» для України: як пройшло вручення найпрестижнішої кінопремії у світі    0
  • 06 березня 18:17 Режисер «Дюни» виконав останню волю вмираючої людини, яка мріяла побачити другу частину фільму    0
  • 23 лютого 15:15 Netflix випустив трейлер нового документального серіалу про події, що призвели до вторгнення РФ в Україну (відео)    0
  • 19 лютого 17:44 Оголошено переможців британської кінопремії BAFTA: український фільм серед тріумфаторів (відео)    0
  • 16 лютого 18:04 Росія запустила пропагандистський ролик, у якому українські військовополонені йдуть голосувати за Путіна (відео)    0
  • 06 лютого 15:30 "Я показав його смерть": у Варшаві вийшов тизер біографічного фільму «Путін» (відео)    0
  • 05 лютого 16:54 «Гра в кальмара 2»: Netflix показав тизер нового сезону, який вийде цього року (відео)    0
  • 01 лютого 16:35 На Netflix вийшов новий кримінальний міні-серіал «Гризельда», заснований на реальних подіях (трейлер)    0
  • 24 сiчня 16:30 Оголошено номінантів премії Оскар 2024    0
  • 19 сiчня 15:44 Названо найкращі серіали 2023 року: список переможців «Еммі» (трейлери)    0
  • 12 сiчня 18:09 Вийшов новий трейлер серіалу «Містер і місіс Сміт», ремейка бойовика з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі (відео)    0
  • 18 грудня 20:10 Видання Variety назвало найгірші фільми 2023 року    0
  • 15 грудня 17:57 Україна потрапила в ТОП-20 країн з перегляду порно у 2023 році: улюблені категорії користувачів    0
  • 13 грудня 15:14 Warner Bros. представила новий трейлер фільму «Дюна: частина друга» з Тімоті Шаламе та Зендаєю (відео)    0