Найочікуваніші фільми літа 2022 року: огляд кінопрем'єр Найочікуваніші фільми літа 2022 року: огляд кінопрем'єр
Музика та кіно

Найочікуваніші фільми літа 2022 року: огляд кінопрем'єр

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 21 червня, 2022, 17:37
 0

Війна назавжди змінила життя кожного українця та змусила нас звикати до нової реальності. Але не зважаючи на страх, постійний стрес та невпевненість у майбутньому ми повинні повертатися до роботи, разом відроджувати економіку країни та хоч інколи відволікатися від постійних переживань. Тож гарним антистресом може стати перегляд фільмів та серіалів.

Більше актуальних новин – на каналі Gloss.ua в Telegram. 

Gloss.ua, підготував для вас список наочікуваніших кінострічок, які повинні вийти влітку 2022 року. Ми зможемо побачити як продовження легендарних кінострічок, які вже увійшли до історії, так і яскраві новинки за участю зіркових акторів. Сподіватимемося, що всі  кіномани залишаться задоволені.  

"Топ Ґан: Меверік"

Жанр: бойовик, драма

Дата виходу: червень

Режисер: Джозеф Косинські

У головних ролях: Том Круз, Дженніфер Коннеллі, Джон Хемм, Вел Кілмер

"Топ Ґан: Меверік"- це продовження фільму "Найкращий стрілець", який вийшов на екрани далекого 1986 року. Головну роль у цій картині виконав Том Круз. Головний герой фільму - лейтенант Піт Мітчелл на прізвисько «Меверік» - майстерний пілот важкого палубного винищувача та курсант елітного училища ВМС США. Під час чергового тренувального польоту в гонитві за званням "кращий пілот" літак Меверіка розбивається, а внаслідок катастрофи гине його напарник Нік Бредшо.

Дія фільму "Топ Ган: Меверік" відбувається через 36 років після подій першого фільму. Легендарний пілот Пітер Мітчел вирішує попрацювати новим льотним інструктором Top Gun, де також навчається Бредлі Бредшоу, син Ніка Бредшоу, який прагне стати льотчиком, так само як і його батько. Головну роль в картині виконав Том Круз. 

"Морбіус"

Жанр: фільм жахів, фантастика, трилер, бойовик

Дата виходу: червень

Режисер: Даніель Еспіноса 

У головних ролях: Джаред Лето, Метт Сміт, Адріа Архона 

"Морбіус" - це супергеройський фільм жахів, заснований на коміксах видавництва Marvel Comics про вампіра Морбіуса з Джаредом Лето у головній ролі.

Доктор Майкл Морбіус - видатний вчений і лауреат Нобелівської премії з хімії. З раннього дитинства він страждає на рідкісне захворювання крові, яке буквально вбиває його на очах у оточуючих. Все своє життя геніальний вчений намагається знайти ліки від своєї недуги і вже відчуваючи подих смерті він наважується вдатися до страшного експерименту з кров'ю кажана...

"Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля"

Жанр: супергеройский экшн, пригоди, фентезі

Дата виходу: червень

Режисер: Скотт Дерріксон

У головних ролях: Бенедикт Камбербетч, Елізабет Олсен 

Довгоочікуване продовження фільму "Доктор Стрендж", який вийшов на екрани у 2016 році. Ця супергеройська картина базується на коміксах Marvel. У головній ролі, як і раніше, Бенедикт Камбербетч, а компанію йому складе Елізабет Олсен, яка грає роль Червоної відьми. 

На вас чекає продовження магічних пригод Доктора Стренджа у нових містичних світах та у протистоянні з новими ворогами.

"Камон Камон"

Жанр: драма

Дата виходу: червень

Режисер: Майк Міллс

У головних ролях: Хоакін Фенікс, Ґебі Гоффманн, Вуді Норман

Зворушлива історія про порозуміння дитини та дорослого. У радіожурналіста Джонні (Гоакін Фенікс) немає сім’ї і весь свій час він присвячує роботі. Його новий проект – інтерв’ю з дітьми з різних куточків Америки про їхні переживання та майбутнє людства. У цій мандрівці до нього приєднується 9-річний племінник, за яким Джонні обіцяє приглянути. У новій для себе ролі опікуна герой Фенікса відкриває досі невідомий світ «батьківства» зі всіма його складнощами та радощами. 

"Альфа Код"

Жанр: бойовик, фантастика, трилер

Дата виходу: червень

Режисер: Кеоні Ваксман

У головних ролях: Брен Фостер, Ренді Кутюр, Деніз Річардс, Марек Васут

Втративши дружину і доньку в серії загадкових зникнень, чоловік починає бачити дивний символ усюди, куди б він не пішов.

Опритомнівши в лікарні в оточенні озброєних агентів, він тікає і зустрічає жінку та її автономну спільноту, яка знає про велику змову, пов'язану з викраденнями людей інопланетянами та створення людських гібридів.

"Флешбек"

Жанр: екшн, кримінал, трилер

Дата виходу: червень

Режисер: Мартін Кемпбелл

У головних ролях: Ліам Нісон, Моніка Беллуччі, Гай Пірс, Рей Стівенсон

"Флешбек" є рімейком бельгійського фільму 2003 року, знятого режисером Еріком Ван Лоєм.

Найманий вбивця вищого класу Алекс Льюїс (Ліам Нісон) завжди виконував замовлення, якими б не були умови. Але цього разу він вирішив відмовити, бо йому запропонували вбити дитину.

Впливова злочинна організація такого не пробачає та на Алекса розпочинається справжнє полювання, але він прагне покарати своїх ворогів та відновити правосуддя.

"Світ Юрського періоду 3: Домініон"

Жанр: наукова фантастика, трилер, пригоди

Дата виходу: червень

Режисер: Колін Треворроу

У головних ролях: Кріс Пратт, Брайс Даллас Говард, Джефф Ґольдблюм, Лора Дерн 

Культова франшиза продовжиться! Нова глава з життя динозаврів у XXI столітті. Давні ящери і сучасні люди намагаються співіснувати в одній екосистемі. Та часом це призводить до фатальних наслідків.

Так події фільму відбуватимуться після подій у сиквелі другої трилогії. Динозаври залишають острів та населяють Землю. З цього моменту людям та динозаврам доводиться уживатися на одній території. Щоб вижити і не стати кормом для величезних рептилій, основні персонажі повинні битися з ними або вигадати іншу геніальну стратегію, яка зможе усунути всесвітню проблему. 

"Елвіс"

Жанр: біографія, музичний, драма

Дата виходу: червень

Режисер: Баз Лурманн 

У головних ролях: Остін Батлер, Том Генкс , Олівія Деджонґ, Гелен Томсон, Річард Роксбург

Фільм «Елвіс» розповідає про життя і музику Елвіса Преслі крізь призму складних стосунків з його таємничим менеджером, полковником Томом Паркером. Стрічка занурить в історію Преслі та Паркера, які працювали разом понад 20 років: від початку кар’єри Елвіса до його небувалої слави. І усе це – на тлі змін культурного ландшафту Америки. Особливе місце у цій подорожі займає Прісцилла Преслі, яка була однією з найважливіших і найвпливовіших людей у житті зірки.

"Чорний телефон"

Жанр: фільм жахів

Дата виходу: червень

Режисер: Скотт Деріксон

У головних ролях: Ітан Хоук, Джеремі Девіс, Джеймс Ренсон

Після страшного викрадення 13-річний підліток виявляється замкненим у звуконепроникному підвалі зі зламаним чорним телефоном. Його викрадає страшний маніяк-дітовбивця, який не знаю жалю. Несподівано хлопець починає отримувати дзвінки від попередніх жертв убивці, які будь-що прагнуть його врятувати. 

"Посіпаки: становлення лиходія"

Жанр: комедія, мультфільм, пригоди, сімейний, фантастика

Дата виходу: липень

Режисер: Кайл Балда

У головних ролях: Стів Карелл, П'єр Коффен, Жан-Клод Ван Дамм, Мішель Йео, Дольф Лундгрен

Цього літа приготуйтеся до повернення феноменальної анімаційної франшизи! Посіпаки, жовті і невгамовні повелителі мільйонів, проведуть вас туди, де все почалося.

На вас чекає вибуховий гумор від Illumination і велика мрія одного хлопця стати найвеличнішим лиходієм людства.

"Кодове ім'я Банші"

Жанр: трилер, бойовик

Дата виходу: липень

Режисер: Джон Кейєс

У головних ролях: Антоніо Бандерас, Джеймі Кінг, Томмі Фленаган

Фільм розповідає про найманого вбивцю Ділайлу на прізвисько "Банші". При виконанні нового завдання вона розуміє, що замовник теж найманець. І колись він намагався вбити її колишнього куратора Калеба, який зараз переховується від ворогів.

Ділайла з'ясовує, що Калеб досі живий, і колишні колеги об'єднують зусилля, щоб з'ясувати правду та знайти спокій.

"Не говори зі злом"

Жанр: фільм жахів, трилер

Дата виходу: липень

Режисер: Крістіан Тафдруп

У головних ролях: Мортен Буріан, Сідсель Сім Кох, Федя ван Хейт та інші

Під час відпустки в Італії молода сім'я знайомиться із приємною парою з німою дитиною. Через кілька місяців вони отримують несподіване запрошення відвідати заміський будинок їх нових знайомих.

Вихідні перетворюються на справжній кошмар, коли з'ясовується, що нові друзі зовсім не ті, за кого себе видають, а в їхньому будинку починає коїтись щось страшне.

"Тор 4: Любов і грім"

Жанр: бойовик, драма, пригоди, фантастика, фентезі

Дата виходу: липень

Режисер: Тайка Вайтиті

У головних ролях: Карен Гіллан, Кріс Претт, Кріс Хемсворт, Крістіан Бейл, Наталі Портман 

Нова історія про бога грому Тора та його подружку Джейн Фостер, яка, згідно з коміксами, змогла підняти молот Мьольнір після того, як Тор виявився недостойним його могутності.

Головним лиходієм стане Гор - убивця богів у виконанні Крістіана Бейла. Він придбав могутні артефакт і вирішив винищити всіх богів.

Також у стрічці візьме участь весела компанія з фільму "Вартові Галактики". Разом вони вирушають у незабутню космічну пригоду, щоб розкрити таємницю помсти Гора та зупинити його, поки не стало надто пізно.

"Їжак Сонік 2"

Жанр: фантастика, пригоди

Дата виходу: липень

Режисер: Джефф Фоулер

У головних ролях: Джим Керрі, Джеймс Марсден, Коллін О'Шонессі, Бен Шварц та інші

За сюжетом Сонік залишається жити у містечку Грін-Хіллз разом зі своїм другом шерифом Томом та його дружиною - ветеринаром Медді. Коли Том і Медді вирушили у відпустку, то головний супротивник Соніка - лікар Роботник - повертається на Землю для пошуків унікального каменю, що надає сил. Разом з ним новий союзник – червона єхидна Наклз. Протистояти злодіям Соніку допоможе двохвоста лисиця Тейл. 

"Швидкісний поїзд"

Жанр: трилер, бойовик, детектив

Дата виходу: серпень

Режисер: Девід Літч

У головних ролях: Бред Пітт, Сандра Буллок, Зазі Бітц 

П’ятеро найманих вбивць, яких пов’язує одна й та сама місія, опиняються разом в швидкісному поїзді. Що це, дивний збіг обставин чи хитросплетений план? Герої з’ясують це власними методами коли між ними почнеться жорстока гра на виживання.

"Людина з Торонто"

Жанр: бойовик, драма, комедія, мелодрама, трилер

Дата виходу: серпень

Режисер: Патрік Гьюз

У головних ролях: Вуді Гаррельсон, Кевін Гарт, Кейлі Куоко, Еллен Баркін

Через безглузду помилку онлайн-сервісу з оренди житла Airbnb звичайний житель Нью-Йорка на ім'я Тедді потрапляє в конспіративну квартиру, де всі чекають на небезпечного кілера на прізвисько "Людина з Торонто". Щоб уникнути вірної смерті, Тедді прикидається кілером-психопатом, проте саме в цей момент у квартиру вриваються поліцейські.

Головний герой вирішує у всьому зізнатися копам, проте у правоохоронців починає дозрівати "геніальний план"...

"Ноу"

Жанр: фільм жахів

Дата виходу: серпень

Режисер: Джордан Піл 

У головних ролях: Денієл Калуя, Кеке Палмер, Стівен Юн, Майкл Вінкотт, Брендон Переа

Віддалене від гучної цивілізації невелике містечко в Каліфорнії живе своїм спокійним життям. Жителі ранчо будували плани на подальше життя, доки не почали відбуватися вкрай дивні речі. Так, над їх домівкою "зависла" хмара незрозумілого походження.

На жаль, бігти вже пізно і тому вони на власні очі побачать всі жахи, які принесла з собою невідома сила..

"Хижак 5: Здобич"

Жанр: жахи, фантастика, бойовик

Дата виходу: серпень

Режисер: Ден Трахтенберг

У головних ролях: Ембер Мідфандер, Дейн Дільєго, Стефані Матіас

Дія фільму розгортається у країні команчів 300 років тому. Це історія молодої жінки Нару, лютої та досвідченої войовниці. Вона виросла в тіні деяких з найбільш легендарних мисливців, які блукають Великими рівнинами, тому коли небезпека загрожує її племені, вона вирушає захищати свій народ.

Дівчина іде на полювання, щоб знайти чужинця, зловити його та знешкодити. Але все виявляється набагато важче, ніж вона могла припустити. Її супротивник – не людина. Він — високорозвинена інопланетна істота, яка називається хижаком. Незнайомець має високотехнологічний арсенал, що лише сильніше ускладнює завдання Нару. Між противниками відбувається суворий і лютий бій, вийти з якого живим, мабуть, зуміє лише один. Чи зможе дівчина-боєць довести свою значущість та захистити народ від кровожерливого ворога? 

Теги: що подивитися , кращі фільми , найкращі фільми 2022 року

  • 18 квiтня 15:58 DOROFEEVA та Лебіга презентували спільний трек та побили онлайн-рекорд українського Twitch (відео)    0
  • 10 квiтня 15:32 У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»    0
  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 25 сiчня 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 24 сiчня 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 24 листопада 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 16 жовтня 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 16 серпня 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0