Не пропусти: 6 найкращих науково-фантастичних серіалів 2022 року Не пропусти: 6 найкращих науково-фантастичних серіалів 2022 року
Музика та кіно

Не пропусти: 6 найкращих науково-фантастичних серіалів 2022 року

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 30 червня, 2022, 13:27
 0

Цього року стрімінгові платформи не забувають про своїх глядачів та продовжують радувати шанувальників серіалів великою кількістю новинок.

Більше актуальних новин - на каналі Gloss.ua у Telegram.

Gloss.ua підготував для вас список найочікуваніших науково-фантастичних серіалів 2022 року. На вас чекають нові шоу зі всесвіту «Зоряних війн», екранізація культової відеоігри та ще багато цікавого. Робимо позначки у своїх кінокалендарях та не пропускаємо жодного науково-фантастичного серіалу!

"Ззовні/From"

Дата виходу : лютий 2022 року

Сезон : 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, детектив, драма, трилер, жахи

Платформа: AGBO

Сімейство Меттьюзов подорожує у затишному будинку на колесах. Несподівано їм зустрічається акуратно повалене поперек шосе дерево. Намагаючись об'їхати його, вони опиняються в маленькому містечку. І як виявляється, загублене в лісі місто "викрадає" кожного, кому не пощастило проїхати його шляхом - покинути це місце виявляється буквально неможливо.

Тут вдень жителі намагаються вибудувати подобу нормального побуту і знайти спосіб вибратися, а ночами рятуються від лякаючих мешканців лісу, які приходять відвідати городян, як тільки заходить сонце.

"Хало/Halo"

Дата виходу: березень 2022 року

Сезон : 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, бойовик, трилер, пригоди

Платформа: Paramount+

"Halo" - американський бойовий науково-фантастичний телесеріал, розроблений Кайлом Кілленом і заснований на однойменній серії ігор.

"Halo" - це серіал, що занурює глядача у XXVI сторіччя. У цей період між мешканцями землі і рядом інопланетних загарбників точиться жорстока війна. Люди відчайдушно намагаються вижити, але вони практично не мають шансів...

Єдине, що може їм допомогти врятуватися, це особлива програма зі створення спартанців — посилених солдатів. Саме вони мають стати найефективнішим засобом у боротьбі з інопланетянами. Але все не так просто. Планета виявляється знищена, а вберегтися вийшло лише одному кораблю. На ньому знаходиться останній спартанець - Джон-117. І тепер все залежить лише від нього.

"Зоряний шлях: Дивні нові світи"

Дата виходу : травень 2022 року

Сезон: 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, пригоди, приквел оригінального "Зоряного шляху"

Платформа : Paramount+

Цей серіал є сполучною ланкою між серіалом "Зоряний шлях: Дискавері" та оригінальним шоу "Зоряний шлях: оригінальний телесеріал" і стане одночасно і спін-оффом до першого, і приквелом до другого.

Так, нам покажуть молоді версії легендарних дослідників Пайка, Ухури та Спока. Основний сюжет розгорнеться навколо екіпажу космічного судна "USS Ентерпрайз". Кожен епізод серіалу буде присвячений новому контакту, а шоуранери постаралися відтворити дух оригінального "Зоряного шляху" - гуманістичної фантастики, яка вселяла віру у світле майбутнє.

"Дружина мандрівника у часі"

Дата виходу: травень 2022 рік

Сезон : 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, драма, фентезі, мелодрама

Платформа: HBO Max

Літературною основою сценарію став роман Одрі Ніффенеґґер. Це історія про бібліотекаря з Чикаго Генрі Детембле і його дружину Клер Ебшир, художниці, що робить скульптури з паперу. Генрі хворий на рідкісне генетичне захворювання — хрононедостатність, що змушує його мимоволі подорожувати в часі. Таким чином Клер більшу частину часу доводилося перебувати в очікуванні свого "чоловіка".

Вона розуміє, що передбачити де і з якого часу Генрі з'явиться знову практично неможливо. Проте всі її очікування зрештою винагороджуються з лишком, адже Клер випадає дивовижна можливість пізнавати свого чоловіка в різні часові рамки.

"Обі-Ван Кенобі"

Дата виходу: травень 2022 рік

Сезон: 1 сезон

Жанр : пригоди, наукова фантастика

Платформа : Disney+

Через 10 років після подій культового фільму "Зоряні війни. Епізод III: Помста сітхів" (2005 рік випуску) Обі-Ван Кенобі доглядає юного Люка Скайуокера на Татуїні, і незабаром вирушає в "захоплюючу пригоду".

Серіал є розповіддю про життя та дії однойменного персонажа всесвіту "Зоряних війн". Глядачам обіцяють цікавий сюжет, яскравий візуал і справжнього джедая, що захоплює своїм життям та пригодами.

"Нічне небо"

Дата виходу: травень 2022 рік

Сезон: 1 сезон

Жанр: наукова фантастика, пригоди, фентезі

Платформа : Amazon Prime

Літня сімейна пара одного разу знаходить на задньому дворі свого будинку загадковий підвал, в якому є портал, що веде прямо на іншу планету. Вони вирішують залишити знахідку в секреті і іноді проводять вечори перед цим вікном в інший світ, при цьому милуючись неймовірними пейзажами.

У якийсь момент через цей портал на нашу планету потрапляє "незнайомець", якого літне подружжя вважає представником позаземної раси, проте від нього варто чекати лише неприємностей...

Теги: серіали , що подивитися , серіал , найкращі серіали 2022

  • 10 квiтня 15:32 У ТОП-50 трендів України на Spotify серед лідерів пісня «Да, я русский»    0
  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 25 сiчня 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 24 сiчня 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 24 листопада 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0
  • 09 червня 19:39 TVORCHI та The Hardkiss випустили спільну пісню «Мрійники» (аудіо)    0