Найпопулярніші пісні в YouTube в Україні в липні 2022 Найпопулярніші пісні в YouTube в Україні в липні 2022
Музика та кіно

Тренди YouTube у липні: що слухають українці під час воєнного стану

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 28 липня, 2022, 19:30
 0

На тлі військових дій стрімко почала набирати популярність українська музика та народні мотиви. Авторам вдається створювати треки, які стають справжніми символами вільних та незкорених українців.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Цікаво, що навіть записані раніше пісні починають набувати нових смислів і вже зовсім по-новому відгукуються у серцях українців. Про зліт популярності україномовних пісень свідчать щотижневі рейтинги українського музичного YouTube.

Gloss.ua зібрав добірку українських пісень, які з початку війни набули неймовірної популярності і стали відомі буквально кожному.

У добірці представлені треки із музичного хіт-параду YouTube з 15 по 21 червня.

Chico & Qatoshi - "Ластівки"

"Ластівка – це вісник добра, щастя, надії та відродження. Тому ми і вирішили задіяти у приспіві саме її", – зазначив Qatoshi.

Лейтмотив треку - це бажання кожної людини якнайшвидше повернутися на рідну землю до свого рідного дому, де все до болю знайоме і таке близьке серцю.

Цікаво, що трек ще до офіційного релізу став вірусним серед користувачів TikTok. Так, тіктокери записали під цю пісню десятки тисяч коротких відео.

Kalush Orchestra - "Stefania"

У 2021 році стало відомо, що гурт "KALUSH" запускає паралельний проект - "Kalush Orchestra", який робитиме акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентичність. 2022 року проект "Kalush Orchestra" завоював право представити Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2022", який виконавці виграли.

Пісня "Stefania", за словами лідера групи, стала треком-подякою не лише його матері, якій він її і присвятив, а всім матерям, які переживають за своїх дітей та оберігають їх від бід війни.

Артем Пивоварів & DOROFEEVA - "Думи"

На написання пісні артистів надихнув вірш Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої", рядки якого залишаються актуальними і зараз. Трек буквально пронизаний смутком та болем, а також вірою у світле майбутнє та надією на нашу якнайшвидшу перемогу над ворогами.

Кліп на пісню знятий у чорно-білих тонах. Частину коштів, отриманих від монетизації треку, буде направлено до фонду Soborna Ukraine, який допомагає українцям, які постраждали від війни.

Skylerr feat. 100особи - "Вечорниці (Добрий день Everybody)"

Заводний трек "Вечорниці (Добрий день Everybody)" буквально за пару тижнів потрапив до ТОП-10 українського YouTube, а кліп на нього зібрав понад 2 мільйони переглядів.

У пісні розповідається про прекрасних українських дівчат та віру в нашу швидку перемогу над загарбниками. У треку згадуються Президент України Володимир Зеленський, Віталій Кім, Олексій Арестович, Давид Арахамія, Борис Джонсон та інші значущі особи, які вже стали культовими.

Jerry Heil, alyona alyona, Ela - "KUPALA"

Jerry Heil та alyona alyona у співпраці з виконавицею Ela з Німеччини записали спільний трек до свята Івана Купала та представили кліп на нього.

Так, у відеоролику використовуються кадри зі стрічки Юрія Іллєнка "Вечір на Івана Купала" з Ларисою Кадочниковою у головній ролі.

"Тепер кожна робота, яку ми створимо, нестиме у світ ідею геніальності української культури та музики зокрема. Неповторності її звучання. І цінності для світової спільноти. Ми це вже робимо! І фіт з Ela, німецькою співачкою, яка заспівала українську пісню німецькою мовою – феєричний початок!" – зазначили про спільну роботу виконавиці.

CHEEV - "Гарно так"

Лірична композиція виконавця CHEEV розповідає про взаємини та болючі розставання, які кожен переживає як може.

Автор треку представив мінімалістичний кліп у темних тонах на цю пісню, який посилює відчуття порожнечі після розриву, тривоги та неможливості "закрити всі гештальти".

Пісня припала до душі аудиторії та зібрала понад 1,5 мільйона переглядів на YouTube, а також сотні захоплених відгуків у коментарях.

YARMAK feat. ALISA - "Дике поле"

Виконавцям вдалося гармонійно поєднати в одному треку етнічні мотиви та сучасну музику.

У пісні розповідається про те, що на українській землі живуть вільні люди, які готові відстоювати та захищати свою батьківщину до переможного кінця. У треку порушується тема патріотизму, віри у перемогу, любові до рідного дому та рідної землі.

"Цією піснею я хочу підтримати бойовий дух наших воїнів, особливо захисників Маріуполя, які сьогодні показують небачений у світі героїзм! Найбільше, що мене турбує останнім часом – це їхнє життя!" – зазначив співак.

О.Пономарьов, М.Хома, Т.Тополя, Є.Кошовий, Ю.Ткач, П.Чорний - "Україна переможе"

Зірки вітчизняної естради записали спільну пісню "Україна переможе" та зняли на неї кліп, який уже зібрав майже 1,5 мільйона переглядів на YouTube. У записі синглу взяли участь Олександр Пономарьов, Тарас Тополя, Михайло Хома (DZIDZIO), Юрій Ткач, Євген Кошовий та Петро Чорний.

Кліп знімали без професійних камер та гриму, буквально "в польових умовах". Автором треку виступив Олександр Пономарьов, якому вдалося зібрати зіркову команду для запису неофіційного гімну ЗСУ.

ANNA ASTI - "По барах"

Колишня учасниця дуету Artik & Asti Анна Дзюба, яка тепер виступає під ім'ям Anna Asti, представила сольний сингл "По барах".

У пісні виконавиця шле послання своєму колишньому молодому чоловікові та його новій дівчині, попереджаючи останню про розчарування, які на неї чекають у цих відносинах. У треку є слова "я більше не ревную", тому що "просто порозумнішала чи розлюбила".

Сам кліп на пісню схожий на сцену з культового фільму Ларса фон Трієра «Догвілль», де будинки та вулиці були позначені білою розміткою та написами на підлозі.

PATSYKI Z FRANEKA/PZF - "Марічка"

Український колектив "PATSYKI Z FRANEKA" популярний не лише на території нашої країни, а й далеко за її межами. Хіт колективу отримав назву "Марічка", а кліп на нього є хорор-історією в якій змішані кохання та містика.

Цікаво, що трек було представлено у 2019 році, проте на даний момент саме ця пісня піднялася у рейтингу та потрапила у тренди українського YouTube.

Теги: що послухати , улюблена музика , Нова музика , тренди YouTube , музика 2022 , популярна музика 2022

  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 25 сiчня 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 24 сiчня 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 24 листопада 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 16 жовтня 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 16 серпня 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0
  • 09 червня 19:39 TVORCHI та The Hardkiss випустили спільну пісню «Мрійники» (аудіо)    0
  • 11 травня 15:29 Imagine Dragons випустили знятий в Україні кліп на пісню Crushed, показавши наслідки війни (відео)    0