Війна в Україні Війна в Україні
Події

Бойові дії в Україні на 22 вересня: мапа та ситуація на фронті

Війна в Україні Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/
Марина Горносталь 22 вересня, 2022, 10:27
 0

22 вересня розпочалася 211-та доба боротьби українського народу проти російської збройної агресії на території України після повномасштабного вторгнення Росії.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Мапа приблизної ситуації в Україні на 22 вересня Мапа приблизної ситуації в Україні на 22 вересня Фото: twitter.com/War_Mapper

Мешканцям України не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги, а краще пройти у найближче укриття під час сирен, оскільки досі зберігається загроза російських повітряних атак по українським об'єктам цивільної, військової та критично важливої інфраструктури.

Минулої доби противник завдав вісім ракетних, 16 авіаційних ударів і понад 115 обстрілів з РСЗВ по об'єктах на території України. Від численних ворожих атак постраждала інфраструктура понад 40 українських населених пунктів.

Агресор продовжує не лише обстрілювати Україну, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, а й намагається повністю окупувати Донецьку область, утримати захоплені території, вести повітряну розвідку, зірвати активні дії українських військ та намагається перегрупувати свої війська на окремих напрямках.

Бойові дії в Україні проти РФ на 22 вересня Бойові дії в Україні проти РФ на 22 вересня Фото: liveuamap.com

Крім того, у ніч із 21 на 22 вересня 2022 року відбувся успішний обмін українських та російських військовополонених. До Росії відправили 55 російських полонених солдатів та кума Путіна Віктора Медведчука.

А Україна загалом повернула додому 215 полонених, серед яких 10 іноземних добровольців, які воювали за Україну, двоє цивільних, військовослужбовці НГУ, ВМС ЗСУ, ТРО, СБУ та інших служб, а також 108 бійців полку "Азов":

  • командир загону Денис “Редис” Прокопенко, командир батальйону морської піхоти Євген Бова, командир роти Лев Пашко, заступник командира Сергій "Волина" Волинський, заступник командира Святослав "Калина" Паламар, командир Олег Хоменко, старший солдат та автор знаменитих фото з "Азовсталі" Дмитро "Орест" Козацький, парамедик Катерина "Пташка" Поліщук, вагітна військова лікарка Мар'яна Мамонова та інші.

Командири оборони "Азовсталі" будуть у Туреччині до кінця війни під захистом Ердогана.

Повернення українських захисників Повернення українських захисників Фото: t.me/BiletskyAndriy

Згідно з інформацією від Генштабу ЗСУ на ранок 22 вересня 2022 року:

Ворожі обстріли по українським позиціям, населеним пунктам та об'єктам інфраструктури з мінометів, артилерії, танків та іншої бойової техніки – на Сіверському, Слобожанському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Південнобузькому напрямках.

Без істотних змін – на Волинському та Поліському напрямках.

Повітряна розвідка ворога – на Південнобузькому напрямку.

ЗСУ успішно відбили атаки ворога – в районах Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка.

Авіація ЗСУ – зробила 41 удар по ворожих позиціях, місцях зосередження живої сили та військової техніки противника.

Ракетні війська ЗСУ – вдарили по 24 об'єктах противника.

Бойові дії в Україні проти РФ на 21 вересня Бойові дії в Україні проти РФ на 21 вересня Фото: deepstatemap.live

В Інституті вивчення війни повідомляють станом на 21 вересня:

  • Оголошення президента Росії Володимира Путіна про "часткову мобілізацію" відобразило багато проблем, з якими стикається Росія в ході невпевненого вторгнення в Україну, але не вплине на хід війни в найближчі місяці та на здатність Росії продовжувати операції на нинішньому рівні наступного року.

  • Незрозуміло, яку частину російського резерву вже перекинули для бойових дій в Україні. Російські резервісти спочатку погано навченіта не проходять перепідготовку після закінчення терміну призову.

  • Путіна не слід розглядати як явну загрозу того, що Росія застосує ядерну зброю проти України, якщо Україна продовжить контрнаступ проти окупованих територій після анексії.

  • Українські сили, ймовірно, продовжили наступальні операції в районі Лиману, завдали ударів на північ і схід від Херсона в рамках операції з припинення дій російських тилових, військових та транспортних засобів у Херсонській області.

  • Українські та російські джерела виявили три зони кінетичної активності 21 вересня: на північний захід від міста Херсон, поблизу українського плацдарму на річці Інгулець та на південь від кордону Херсонської/Дніпропетровської областей у районі Високопілля.

  • Регіони РФ продовжують зусилля щодо криптомобілізації, незважаючи на заяву президента Росії Володимира Путіна про часткову мобілізацію.

  • Призначена Росією окупаційна влада, ймовірно, посилює правоохоронні та фільтраційні заходи на окупованих територіях України в рамках підготовки до фіктивних референдумів про анексію Росією.

Фото: understandingwar.org

Приблизні втрати військ РФ в Україні з 24 лютого до 22 вересня Приблизні втрати військ РФ в Україні з 24 лютого до 22 вересня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Теги: новини , війна , новини України , ВСУ , бойові дії , вторгнення Росії , українські захисники , російсько-українська війна

  • 28 березня 13:33 Фахівці назвали 5 основних способів, за допомогою яких ваш номер телефону потрапляє до шахраїв    0
  • 28 березня 12:49 «Епідемія ігроманії» в українців та у ЗСУ: 9 із 10 військових залежні від онлайн-казино та ставок    0
  • 26 березня 20:08 Археологи знайшли підтвердження існування амазонок: якими були жінки-войовниці    0
  • 26 березня 19:17 Населення планети скорочується вперше з часів «Чорної смерті» у 14 столітті    0
  • 26 березня 17:35 Більшість американців вважають, що українці будуть союзниками США у новій світовій війні – результати опитування    0
  • 26 березня 16:51 Шокуюче відео: у США обвалився 16-кілометровий міст після того, як в нього врізалося судно    0
  • 22 березня 15:50 Як українці відреагували на заклики США припинити удари по російським НПЗ – добірка мемів    0
  • 19 березня 15:41 Вчені збираються воскресити мамонтів до 2028 року: як вони це зроблять    0
  • 19 березня 13:37 Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково цього року: причина    0
  • 15 березня 18:52 Український військовий зустрів на полі бою рідного батька, який стріляв по ньому із російського танка (відео)    0
  • 15 березня 16:23 Чоловік із Кенії заявив, що він позашлюбний син Ілона Маска – фото    0
  • 14 березня 15:09 На які товари українці витрачають найбільше грошей, а на чому жорстко економлять – дослідження "Делойт"    0
  • 13 березня 18:00 В Україні почали продавати «обереги від ТЦК», щоб уникнути мобілізації (фото)    0
  • 13 березня 16:20 В Україні хочуть удесятеро збільшити виплати при народженні дитини: названі суми    0
  • 12 березня 19:20 Telegram налічує 900 млн користувачів: що ще розповів Павло Дуров у своєму першому інтерв'ю за 7 років    0
  • 12 березня 17:42 TikTok готує нову соціальну мережу для фотографій: що відомо    0
  • 07 березня 15:17 Найстарішій людині у світі виповнилося 117 років: жінка розкрила свій секрет довголіття (фото)    0
  • 06 березня 14:36 Вперше на обкладинку Playboy потрапила Саманта Еверлі – модель, створена штучним інтелектом (фото)    0
  • 05 березня 15:08 З 1 квітня в Україні зміниться мінімальна зарплата: названо суму    0
  • 28 лютого 18:43 Скільки чоловіків в Україні готові мобілізуватись: що їх відлякує і що мотивує – результати опитування    0