Відомий італійський хімік Франческо Рівелла, якого називали «батьком Nutella» за його роботу над створенням всесвітньо відомої пасти від Ferrero, помер у День Святого Валентина.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Про це повідомила його родина у соцмережах. Йому було 97 років. Рівеллу поховають у рідному П'ємонті, де він пропрацював із творцем бренду Ferrero Мікеле Ферреро понад чотири десятиліття.
Франческо Рівелла вважається людиною, яка допомогла бренду Ferrero стати міжнародною сенсацією, створивши інноваційні продукти із шоколаду. У компанії хімік працював на посаді технічного менеджера, а потім директора з фундаментальних досліджень. Рівелла вийшов на пенсію 1993 року.
Крім Nutella, хімік також зробив внесок у створення інших продуктів бренду - цукерок Mon Cherì і солодких драже Tic Tac. Він також відомий розробкою рецептури Kinder Cioccolato, Kinder Sorpresa та цукерок Ferrero Rocher.
Nutella складається з семи інгредієнтів, включаючи цукор, фундук, какао та молоко. Крім того, у складі суміші є пальмова олія, через яку Ferrero часто звинувачують у вирубуванні лісів. Однак компанія наполягає, що використовує тільки «стійку стовідсотково сертифіковану RSPO» пальмову олію, яка «зберігається окремо від звичайної пальмової олії протягом усього ланцюжка поставок».
Теги: світові новини , творці , Nutella , Kinder , Ferrero