Блогера-мільйонера Слобоженка підозрюють у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків Блогера-мільйонера Слобоженка підозрюють у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків
Зірки

Блогера-мільйонера Слобоженка підозрюють у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків

Фото: www.instagram.com/alex_slobozhenko
Дарина Герасимчук 16 серпня, 2024, 17:03
 0

Прокуратура повідомила про підозру відомому українському блогеру-мільйонеру Олександру Слобоженку, який обвинувачується у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

На майно 25-річного блогера накладено арешт. Зокрема, детективи БЕБ заарештували 8 транспортних засобів, серед яких елітні супер/спорткари, квартири та нерухомість у столиці.

За даними слідства, з січня 2020 до серпня 2023 року підозрюваний отримав необґрунтовані доходи, які перевищують мільярд гривень в еквіваленті за курсом НБУ. Ці кошти, повідомляє прокуратура, блогер отримав через незареєстровану компанію, яка займалася арбітражем інтернет-трафіку.

«Щоб приховати фактичні суми доходів, підозрюваний переказував кошти у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та його довірених осіб. Надалі кошти переводили в готівку і отримували в пунктах обміну валют на території Києва та в інших містах», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що довірені особи блогера реєстрували криптовалютні гаманці, використовуючи свої особисті дані та документи, на які надходила криптовалюта за надані компанією послуги з арбітражу трафіку. Віртуальні активи переводили на електронні гаманці Слобоженка, а також обмінювали у долари США.

«Компанія здійснювала арбітраж Інтернет-трафіку (аффілейт маркетинг) – рекламування в Інтернеті, соціальних мережах товарів, послуг третіх осіб переважно з індустрії "gambling" (ринок онлайн казино, азартних ігор), "dating" (ринок онлайн сервісів для віртуальних знайомств), "betting" (ринок онлайн ставок, букмекерських організацій), "nutra" (онлайн ринок товарів для краси та здоров'я) тощо», - Поінформує БЕБ.

Частину цих коштів блогер використав для придбання елітної нерухомості та автомобілів преміум-класу, оформляючи їх на своїх родичів та близьких осіб, додають правоохоронці. Прокуратура шукає інших учасників злочину.

За даними Офісу генпрокурора, активи блогер не задекларував, а податки з них не сплачував. Таким чином, держава недоотримала 213 мільйонів гривень.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Олександр Слобоженко переводив мільйони гривень на допомогу ЗСУ, а його арбітражна компанія Traffic Devils заповнювали медіа-ресурси російської аудиторії рекламою, за допомогою якої показували, що насправді відбувається в Україні. Крім того, в 2023 році бізнесмен, відзначаючи день народження, провів серед своїх друзів благодійний аукціон, на якому вдалося зібрати 15 мільйонів гривень на пікапи для військових.

www.instagram.com/alex_slobozhenko Фото: www.instagram.com/alex_slobozhenko

«Я вирішив відсвяткувати в Україні. Минулого року вдалося зібрати 300 тисяч доларів та 12 мільйонів гривень. Це при тому, що 50% запрошених – доларові мільйонери. Цього року думав, хоч би 100 тисяч зібрати. Якщо не зберу — свої доповім, бо якось незручно. У мене цього року було фінансово-активних друзів приблизно 20%, але ми зібрали 400 тисяч доларів. Воюю поки що грошима, допомогою хлопцям», — розповів Слобоженко в інтерв'ю Раміні Есхакзай.

Теги: підозра , податки , мільйонери , блогери , зірки , новини України

  • 11 вересня 18:28 Учасницю шоу "Холостяк" підозрюють у махінаціях із криптовалютою на суму понад мільярд гривень    0
  • 22 серпня 18:34 Кріштіану Роналду запустив свій YouTube-канал і одразу встановив новий рекорд (відео)    0
  • 22 серпня 17:09 14-річна дочка Віри Брежнєвої вперше показала свого хлопця, який старший за неї на 7 років    0
  • 19 серпня 14:25 Помер відомий французький актор Ален Делон    0
  • 17:03 Блогера-мільйонера Слобоженка підозрюють у несплаті понад 200 мільйонів гривень податків    0
  • 13 серпня 18:21 Лариса Доліна заявила, що стала жертвою шахраїв з України: артистка втратила майже 2 мільйони доларів    0
  • 08 серпня 15:04 65-річна Мадонна опублікувала фото топлес і показала молодого бойфренда    0
  • 05 серпня 16:26 Ютубер IShowSpeed перестрибнув через два спорткара прямо під час трансляції (відео)    0
  • 30 липня 16:11 «У мене понад 100 біологічних дітей у 12 країнах», – заявив засновник Telegram Павло Дуров    0
  • 17 липня 17:06 61-річний Джонні Депп розпочав нові стосунки з 28-річною росіянкою: хто вона (фото)    0
  • 15 липня 18:13 Блогерка Софія Стужук потрапила у скандал в Латвії, скидаючи своє сміття в ліс (відео)    0
  • 12 липня 17:24 Монатік виступив на одній сцені з Максимом Галкіним на розкішному весіллі українців в Італії (відео)    0
  • 03 липня 14:17 У Києві пройшла премія Blogger Awards 2024, де відзначили найкращих блогерів України    0
  • 19 червня 15:12 Євген Клопотенко мріє вкрасти якусь дівчину та посадити до клітки, щоб спостерігати за нею (відео)    0
  • 18 червня 17:18 Українська модель Ліза Василенко показала обручку на безіменному пальці від репера Моргенштерна    0
  • 17 червня 15:55 Співачка Адель вийшла на сцену у сукні від російського бренду: реакція соцмереж (фото)    0
  • 13 червня 15:22 Квентін Тарантіно – мільйонер, який не ділиться з мамою: режисер розповів про причину    0
  • 06 червня 14:12 Шоумен Микита Джигурда, який народився у Києві, зібрався воювати проти українців на Донбасі    0
  • 30 травня 16:20 Померла 53-річна акторка Анастасія Заворотнюк: як серіал «Моя прекрасна Няня» висміював Україну    0
  • 27 травня 17:25 Співачка Джамала народила сина та показала перше фото новонародженого    0