Як обрати керамічну плитку? Основні тренди Як обрати керамічну плитку? Основні тренди
Пресс-релиз

Як обрати керамічну плитку? Основні тренди

Gloss 01 июня, 2021, 12:53
 0

Керамічна плитка - універсальний облицювальний матеріал, який захищає поверхню від вологи і механічного впливу. Дозволяє утримувати приміщення в чистоті. Цікавий факт: знайдені археологами перші зразки керамічної плитки, що використовувалася для облицювання різних поверхонь, датуються 3000 роком до н.е.

До розпалу сезону ремонтів ми підготували основні рекомендації по критеріям вибору керамічної плитки і актуальним трендам. Експерт: Інна Саковець, менеджер салону АГРОМАТ на вул. Шота Руставелі, 44 у Києві.

Як обрати керамічну плитку? Основні тренди Фото: Як обрати керамічну плитку? Основні тренди

Як зрозуміти, чи хорошої якості плитка?

Немає плитки хорошої або поганої якості. Є плитка, яка підходить за технічними параметрами для даного приміщення або ж ні. До категорії головних характеристик можна віднести наступні: зносостійкість, рівень водопоглинання, стійкість до хімічного впливу, твердість глазурі, механічні характеристики. Варто не забувати, що якість обробки залежить від кваліфікації майстра, який цю плитку буде укладати.

Яких виробників обирати?

Потрібно чітко розуміти, з якою метою і яким бюджетом ви робите ремонт, наскільки важливо створити оригінальний дизайн приміщення. Для створення неповторного дизайну рекомендуємо звернути увагу на фабрики європейських виробників. Вибираємо візуально (звертаємо увагу на фотодрук малюнка), а також тактильно.

Одними з найбільш популярних позицій в АГРОМАТ наразі є плитка колекцій Nuances та Lux Experience бренду Italgraniti. З цими та багатьма іншими товарами ви можете ознайомития в АГРОМАТі на вул. Шота Руставелі в Києві. Плитка та сантехніка тут представлена у вигляді 30-и шоурумів з готовими інтер’єрними рішеннями, які постійно оновлюються.

Як обрати керамічну плитку? Основні тренди Фото: Як обрати керамічну плитку? Основні тренди

Як обрати керамічну плитку? Основні тренди Фото: Як обрати керамічну плитку? Основні тренди

Чи відрізняється плитка для ванних кімнат від плитки для інших приміщень?

Так, звичайно. Може відрізнятися за технічними характеристиками. Основні вимоги при виборі плитки в ванну кімнату - низьке водопоглинання як для стін, так і для підлоги. Так само вибираючи плитку для підлоги в ванну варто звернути увагу на тип поверхні. Ванна кімната - це місце підвищеного травматизму через велику кількість вологи на підлозі. У цьому приміщенні постійно змінюється температура. З урахуванням цих особливостей підбираються характеристики плитки для підлоги. Вона повинна відповідати таким показникам: низьке водопоглинання, висока хімічна стійкість, коефіцієнт тертя мокрої поверхні - не нижче 9 (ця цифра часто стоїть на упаковці поряд з буквою R). Слизькість поверхні можна перевірити таким способом: налити на плитку трохи води і провести пальцем.

Які формати керамічної плитки в тренді?

В тренді великі формати: 800х800, 1200х1200, 1600х1600, 1200х2600, 1200х2780, 1600х3200. З кожним роком замовники, архітектори, дизайнери, виконроби перестають боятися працювати з великими форматами. Це тренд, який створює ілюзію цілісності простору, мінімізуючи кількість швів.

Які складнощі можуть виникнути з великим форматом?

Складнощів у роботі немає, якщо споживач знає, з яким матеріалом працює. При роботі з великим форматом не варто забувати про підйом плитки на об'єкт. При відсутності можливості занесення великоформатної плитки по сходових прольотах, є інше рішення - маніпулятор або кран. І найголовніше - довіряти роботу тільки професіоналам, які мають досвід роботи з такою плиткою.

Як обрати керамічну плитку? Основні тренди Фото: Як обрати керамічну плитку? Основні тренди

На яку плитку варто звернути увагу в 2021 році: матову або глянцеву?

І матова, і глянцева плитка актуальна на сьогоднішній день.

Трендами залишаються великоформатна плитка, кольорова кераміка і акцентна плитка (яскраве терраццо, моноколори). Плитка виходить далеко за рамки ванних кімнат і використовується як облицювальний матеріал для стільниць кухонь, на стінах у вітальнях і навіть спальних кімнатах.

Довідка: АГРОМАТ - лідер ринку плитки та сантехніки в Україні. На сьогоднішній день мережа нараховує 21 магазин по всій країні. Найбільший спеціалізований комплекс в Європі площею 16 000 кв. м знаходиться в Києві. Магазин АГРОМАТ, розташований за адресою: вул. Шота Руставелі, 44, спеціалізується на сегментах середній+ та преміум. Продукція представлена у вигляді шоурумів з готовими інтер'єрами.

Теги: тренди , керамічна плитка

  • 29 января 09:51 Лицензионные игорные заведения: почему верификация пользователей обязательна на легальных площадках    0
  • 30 октября 10:11 KitKat запустив корисні для ментального здоров’я українців інстаграм-маски    0
  • 09 мая 12:47 Основные причины купероза и как их избежать    0
  • 04 апреля 12:12 Благотворительность, волонтерство и уплата налогов — вклад компании ПинАп в победу    0
  • 27 февраля 16:36 Медведи BTC и шансы на поднятие рынка    0
  • 10 февраля 13:01 Insta-квартирник о крипте от WhiteBIT со звездами и лидерами индустрии    0
  • 19 декабря 09:50 "Укрзализныця" запускает новый поезд из Киева в Кишинев    0
  • 23 ноября 15:48 Чесні молочні продукти без нічого зайвого: як у «Молокія» створюють продукти для людей і чому простота та правда є основою всього. Інтерв'ю з головою правління Олександром Руднєвим    0
  • 06 сентября 13:49 У Броварах відкрилася сучасна клініка Медичної мережі "Добробут" із центром вертебрології та відділенням невідкладної допомоги    0
  • 27 августа 18:00 Які аналізи необхідно здати після ковіду?    0
  • 17 августа 10:00 Ламинированная дсп от viyar.ua    0
  • 11 августа 10:00 Выбрать вино в три шага: о чем вам расскажет этикетка    0
  • 04 августа 17:37 Модные женские цепочки: почему стоит делать ставку на многослойность    0
  • 04 августа 17:27 Важные тонкости аренды автомобиля    0
  • 23 июля 08:53 Стартовый капитал – где взять деньги на развитие бизнеса в Украине?    0
  • 16 июля 19:15 В Киеве открылся инновационный центр хирургии сердца и сосудов "Добробут"    0
  • 16 июля 11:15 Холостячка Злата Огневич и ее любовный треугольник    0
  • 13 июля 18:20 "Сортуй – ми переробимо": МакДональдз впровадив сортування і переробку відходів у залах ресторанів по всій Україні    0
  • 13 июля 16:30 Арманьяк vs коньяк: основные отличия    0
  • 10 июля 11:00 Кто и для чего спрятал в Киеве 5 Биг-Бенов    0