Чесні молочні продукти без нічого зайвого: як у «Молокія» створюють продукти для людей Чесні молочні продукти без нічого зайвого: як у «Молокія» створюють продукти для людей
Пресс-релиз

Чесні молочні продукти без нічого зайвого: як у «Молокія» створюють продукти для людей і чому простота та правда є основою всього. Інтерв'ю з головою правління Олександром Руднєвим

Фото: Як у «Молокія» створюють продукти для людей
Gloss 23 ноября, 2022, 15:48
 0

Команда “Молокії” - це велика сім'я. Усі працюють з розумінням своєї мети – запропонувати людям свіжі та якісні продукти. Про цінності компанії, що допомагає працювати, новинки та роботу попри будь-які негаразди розповів голова правління Олександр Руднєв. 

Олександр Руднєв Фото: Олександр Руднєв

– Що у такі складні часи надихає вас щодня продовжувати роботу? 

Наше головне натхнення – це люди, адже саме вони приходять до супермаркетів щодня, щоб придбати нашу продукцію. Наші товари щодня є в меню українців, тому місія компанії – виготовляти смачні молочні продукти, щоб усі були ситими та здоровими.

У нас усе починається на фермерському господарстві, далі – молокосировина, а вже потім – готовий продукт. Тому коли ми кажемо, що в склянці молока – праця тисячі  людей, ми ні краплі не перебільшуємо. Ми хочемо і маємо підтримувати усіх цих людей.

А найголовніше – ми любимо те, що робимо і для кого це робимо. Тому скільки б часу не минуло і що б не сталося – для нас нічого не зміниться.

– Розкажіть більше про цінності компанії

Ключові цінності компанії – турбота про здоров’я та відповідальність – це дві рушійні сили, без яких нікуди.

Усе в нашому асортименті по своєму корисне та смачне. Наприклад, у Білому йогурті є білки, які допомагають рости, тримати тонус м’язів та міцність кісток. Якщо цього білку не вистачатиме, організм його братиме з внутрішніх ресурсів, а це дуже шкідливо. А Білий йогурт допоможе відновити нестачу. 

Для нас важливо і під час війни забезпечувати людей, що живуть в дуже різних умовах, якісними продуктами. Чи це гуманітарна допомога, чи товар на полиці – ми розуміємо, що наші товари роблять українців міцнішими та здоровішими. 

Команда робота – з партнерами чи працівниками – це рушійна частина внутрішньої кухні. Ми всі працюємо на одну справу, адже створюємо продукти першої необхідності – їжу. 

Кожен на своєму місці робить частину великої роботи, шукає рішення проблем, якщо такі виникають. Зараз майже всі: від фермерських господарств до працівників відділу маркетингу годинами можуть бути без світла. Та й генератори не завжди є змога дістати. Ми орієнтуємося по ситуації, щоб завод не зупинявся ні на день, і співпраця не припинялася. 

Так само на наступних ланках, наприклад, у магазині, можуть бути різні питання. Але ми намагаємося швидко вирішувати будь-які непорозуміння, адже найголовніша тут – людина, яка придбає продукт. І український споживач теж в команді з нами – коли ви купуєте українське – то підтримуєте економіку України.. 

– Зараз бізнесу складно працювати без гнучкого управління, які зміни відбуваються у вас в компанії? 

Зараз живемо в час, коли зміни відбуваються не раз на місяць і навіть не щодня, а інколи навіть щогодини. До сигналу повітряної тривоги, ми можемо мати один план дій, під час тривоги – вже інший, через півгодини після шукаємо третє рішення.

Але, звісно, є загальна стратегія, яку ми, хоч і з корективами, але втілюємо. З найвизначнішого: розповім про зміни після 24 лютого, мережі тоді не могли з розподільчого центру забрати продукцію. Ми адаптувалися, використали ресурси власних філій і відвезли товар туди. Потім, коли завдяки ЗСУ ситуація в країні стала стабільнішою і мережі готові були повернутися до колишнього формату, ми відновили цей формат співпраці. 

Глобально, того, що стосується продукту, його якості, то змін не було. Фермерські господарства, наші партнери, магазини – усі працюють з нами. Що буде далі – поки невідомо. Адже зараз перед нами новий виклик – пошкоджена енергосистема і проблеми з електроенергією. Ми маємо генератори і купуємо ще потужніші для забезпечення виробництва, але розуміємо, що є торгові точки, які не можуть собі цього дозволити. А для нашого природного продукту важливо стояти в холодильнику, на поличці не поставиш, швидко зіпсується. Враховуємо і це, змінюємо комунікацію, більш детально проговорюємо усе. 

Наші оператори на філіях розмовляють з представниками кожної торгової точки, коли роблять замовлення, контактують конкретно, всі розуміють, що можуть бути зміни у замовленні: вчора брали одне, а зараз інше. З мережами складніше, адже там рішення йдуть згори донизу, та вони також стали значно гнучкішими. 

Зараз ми живемо у змінах. Але нас це не лякає.

Як у «Молокія» створюють продукти для людей Фото: Як у «Молокія» створюють продукти для людей

– Які продукти випустили за час повномасштабного вторгнення? 

Ще на початку  були кефіри “Емоджі”  – це проєкт, який ми вигадали ще до 24 лютого, це була внутрішня ідея команди. Головний меседж: наш продукт про здоров’я – як фізичне, так і емоційне. Людина повинна отримувати задоволення від того, що вона їсть. 

Здається, їжа собі і їжа, але коли хочеш робити крутий продукт, рости завжди є куди. Так і вийшло з кефіром: у нас як виробників є розуміння, що це дуже корисна страва. Кефір чистить кишківник, допомагає налагодити травлення. Також ми знаємо про те, що кефір – це традиційний продукт, який активно споживають, і інші виробники намагаються омолодити аудиторію. Вирішили, що наш продукт теж підходить для молоді – і придумали йому 4 емоції. 

Найголовніше, що цим продуктом ми показуємо, як нам важливо чути наших споживачів і дійсно дослухатися до них. Тому що найкращий досвід – це вибірка людей, яких можна запитати, що вони хочуть бачити в асортименті. 

Як у «Молокія» створюють продукти для людей Фото: Як у «Молокія» створюють продукти для людей

Не те, що ми можемо виготовити, не те, що вже є – а чого бажаєте ви? Тому кефір “Емоджі” став продовження інакшого, але вже знайомого продукту, який чує споживача і хоче дізнатися, як в нього справи. Ми турбувалися, чи правильно нас зрозуміють, адже почалася повномасштабна війна. Але, як виявилося, аудиторія дуже круто сприйняла комунікацію. 

Війна внесла корективи і у звичні продукти. Ми вивели на ринок сметану 10% жирності та масло 62%. Навіть повернули молоко 1,6% жирності. Чому такі зміни? Зараз є запит від споживачів, ми до них прислухаємося і оновлюємося. Хоча ще кілька років тому сметану 10% на ринку не сприйняли, і тоді ми згорнули лінійку. 

Також, ми нарешті випустили молоко у пляшці «Молокія».

– Розкажіть про молоко «Молокія», чому аж через 20 років?

Насправді молоко у нас було завжди. Адже все, що ми створюємо, починається саме з нього. Ми працюєвали з дуже різними технологіями очищення молока. Спочатку це було йодоване молоко, потім з’явилася бактофуга та технологія fresh milk. 

Хоч ми і не розповідаємо про це постійно, але це та технологія, яку ми застосовуємо, щоб забезпечити свіжість та оригінальний смак молока. Саме його ми налили у п’юр-пак «Казкове». Для нас було дуже важливо, уся компанія була дуже піднесена. Адже у одному п’юр-паці – титанічна робота. Усе для того, щоб дати людям чисте та корисне молоко.

Потім ми випустили Відбірне, і показали залаштунки.   

Так і працюємо: є виклики, є різні ситуації, але завжди є шлях стати кращими. Навіть коли говоримо про щось одне, наприклад, роботу з фермерськими господарствами та сільським молоком – були свої складнощі. На сьогодні у Молокії 100% молока – сировини виключно з фермерських господарств. Це кропітка праця не одного року, але ми рухаємося потужними темпами і бачимо, куди можемо розвиватися далі. 

«Молокія» завжди була продуктом з роздинкою. Молоко з’явилося як продовження нашої лінійки.

Як у «Молокія» створюють продукти для людей Фото: Як у «Молокія» створюють продукти для людей

– В чому унікальність молока «Молокія» і взагалі товарів «Молокія»? 

Ми не вигадуємо велосипед – початково «Молокія» була про те, щоб зберегти та не втратити те, що дає нам природа. Ми не додумаємо, що краще, бо найкраще – це те, що створила природа. Якби у кожного був будинок у селі, на хуторі, з чистим повітрям та свіжою травою – усі б тримали корів і потреби у «Молокії» не було б. Але ситуація в Україні та світі зараз інакша. 

Тому ми, як виробник, працюємо, щоб зберегти максимум від того, що в молока є. Ми гарантуємо безпеку та правильну обробку, завдяки технології fresh milk молоко більше не треба перекип’ячувати, коли втрачається смак і вітаміни. 

Унікальність «Молокії» в тому, що ми гарантуємо якість та безпечність. І наші продукти справді найчистіші, завдяки методу бактофугування і потім пастеризації. Також всі продукти, які є в «Молокії», виготовляють з перевіреного фермерського молока. 

А в нас всі кисломолочні продукти – живі. В них є закваска – і це дуже важливо, бо кисломолочні продукти цінні бактеріями.

Молоко ж у пляшці унікальне тим, що ми його зробили з любові до споживачів. 

– Розкажіть про нове молоко, що воно значить для компанії?

Молоко – основа усіх наших продуктів. І саме «Молокія» – «молоко і я», показує цей початок. Люди знають, що це гарантовано якісне молоко, без викрутасів та пластикового смаку. Також ми вважаємо, що наші споживачі повинні мати право вибору, не обмежувати себе якимось одним молоком. 

А найголовніше – це чесність. І це теж одна з цінності компанії – бути чесними, робити класні продукти. Далі вже людина самостійно обере, чого вона хоче зараз. Можливо, сьогодні це будемо ми, а завтра – наші конкуренти. Це дуже важлива різниця між минулим і сьогоденням. Це право вибору дає поштовх і можливість нам рости. 

Теги: продукты , кефир , молокія , молоко

  • 23 ноября 15:48 Чесні молочні продукти без нічого зайвого: як у «Молокія» створюють продукти для людей і чому простота та правда є основою всього. Інтерв'ю з головою правління Олександром Руднєвим    0
  • 06 сентября 13:49 У Броварах відкрилася сучасна клініка Медичної мережі "Добробут" із центром вертебрології та відділенням невідкладної допомоги    0
  • 27 августа 18:00 Які аналізи необхідно здати після ковіду?    0
  • 17 августа 10:00 Ламинированная дсп от viyar.ua    0
  • 11 августа 10:00 Выбрать вино в три шага: о чем вам расскажет этикетка    0
  • 04 августа 17:37 Модные женские цепочки: почему стоит делать ставку на многослойность    0
  • 04 августа 17:27 Важные тонкости аренды автомобиля    0
  • 23 июля 08:53 Стартовый капитал – где взять деньги на развитие бизнеса в Украине?    0
  • 16 июля 19:15 В Киеве открылся инновационный центр хирургии сердца и сосудов "Добробут"    0
  • 16 июля 11:15 Холостячка Злата Огневич и ее любовный треугольник    0
  • 13 июля 18:20 "Сортуй – ми переробимо": МакДональдз впровадив сортування і переробку відходів у залах ресторанів по всій Україні    0
  • 13 июля 16:30 Арманьяк vs коньяк: основные отличия    0
  • 10 июля 11:00 Кто и для чего спрятал в Киеве 5 Биг-Бенов    0
  • 07 июля 14:00 Интимная пластика без операции: это работает?    0
  • 06 июля 12:18 Лимитированная серия мороженого для Atlas Weekend от MONACO "THREE BEARS"    0
  • 25 июня 11:39 Макси-премьера: Анна Тринчер презентует клип и макси-сингл "БЛА БЛА БЛА"    0
  • 01 июня 12:53 Як обрати керамічну плитку? Основні тренди    0
  • 27 мая 17:45 Какие подарки будут актуальными в 2021 году: топ лучших идей    0
  • 13 мая 15:44 ТМ "Rollton" святкує 10-річчя в Україні та дарує автомобілі    0
  • 12 мая 16:12 Жарко и ярко: Карди Би запускает первую коллекцию одежды в партнерстве с Reebok    0