3 простих рецепти тушонки для воєнного часу

Тушонка для воєнного часу || simple recipe/youtube

Якщо раніше тушонку брали для вилазок на природу або просто відкривали за потребою та бажанням, то зараз це змінилося. Виходячи з останніх подій, тушонка як ніколи може стати в нагоді як у побуті, так і на фронті у воєнний час.

Тушковане м'ясо підійде для легкого перекусу та повноцінного прийому їжі. А приготувати страву можна у домашніх умовах без великої кількості інгредієнтів. Пропонуємо три простих рецепти заготовок.

Не забудьте передплатити канал Gloss.ua в Telegram.

Читайте також:

Додамо, що всі приправи, включаючи сіль, необов'язкові, але тоді тушковане м'ясо буде досить прісним.

Тушонка з курки

Що необхідно:

Як готувати:

  1. Нарізати курку шматочками.
  2. Шматочки м'яса покласти в миску та змішати зі спеціями, сіллю, перцем.
  3. Простерилізувати пусті банки.
  4. На дно банок викласти запашний перець, лавровий лист і кілька кілець цибулі.
  5. У банки щільно утрамбувати курку, залишити 2-3 см до краю банки і закатати.
  6. Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Наповнити водою так, щоб вода покривала курку та поставити каструлю з банками варити на плиті. Після закипання води тушити 7 годин на повільному вогні. Потім дати банкам повністю охолонути.

Тушонка зі свинини

Що необхідно:

Як готувати:

  1. Нарізати свинину.
  2. М'ясо залишити у солі на 15 хвилин.
  3. Простерилізувати банки та кришки.
  4. Щільно викласти м'ясо у банки, залишивши трохи місця.
  5. Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Ці банки накрити кришками, а каструлю заповнити водою, не заливаючи воду всередину банок, і поставити на плиту. Після закипання тушити 5 годин і регулярно підливати кип'ячену воду в каструлю.
  6. Після закінчення готування закатати банки.

Тушонка з яловичини

Що необхідно:

Як готувати:

  1. Крупно нарізати сало та яловичину.
  2. М'ясо та сало викласти в каструлю.
  3. Поставити на невеликий вогонь.
  4. Додати лавровий лист, перець, сіль, спеції, воду.
  5. Варити 7 годин із закритою кришкою і періодично перемішувати.
  6. Після цього розкласти м'ясо по банкам і закатати.

Зазначимо: зберігати домашні м'ясні консерви тривалий час або в спеку небезпечно, оскільки є ризик зараження ботулізмом.

За матеріалами "Уніан".

Читай також

15 вмираючих професій, яким загрожує зникнення протягом найближчого десятиліття

Майбутні зміни на ринку праці

Pantone назвав головний колір 2026 року: символізує спокій (відео)

Цей відтінок обраний вперше за 26 років

Deep Plane Facelift: новий б'юті-фаворит українських зірок і не тільки

Pornhub підбив підсумки року: Україна в топ-20 за переглядами

Найпопулярніші категорії

YouTube оголосив підсумки 2025 року: найкращий блогер, подкаст, найпопулярніша тема та музика

+ персональні підсумки року

Ботокс став найпопулярнішою процедурою середнього класу і створив тренд на «однорідні обличчя»

Як працює ботулотоксин

Головним «словом» 2025 року став термін, з яким стикалася кожна людина в інтернеті

 Ви точно потрапляли на цей гачок

Журнал Time опублікував 100 головних фото 2025 року – п'ять із них зроблено в Україні

Жахи життя українців

Середньовічні селяни мали більше відпусток, ніж люди в 2025 році, — історики

Середньовічний "соцпакет"

Бути ощадливим — сексуально: нове дослідження про фінансову стриманість у відносинах

Поради щодо вибору фінансово усвідомленого партнера