3 простих рецепти тушонки для воєнного часу

Тушонка для воєнного часу || simple recipe/youtube

Якщо раніше тушонку брали для вилазок на природу або просто відкривали за потребою та бажанням, то зараз це змінилося. Виходячи з останніх подій, тушонка як ніколи може стати в нагоді як у побуті, так і на фронті у воєнний час.

Тушковане м'ясо підійде для легкого перекусу та повноцінного прийому їжі. А приготувати страву можна у домашніх умовах без великої кількості інгредієнтів. Пропонуємо три простих рецепти заготовок.

Не забудьте передплатити канал Gloss.ua в Telegram.

Читайте також:

Додамо, що всі приправи, включаючи сіль, необов'язкові, але тоді тушковане м'ясо буде досить прісним.

Тушонка з курки

Що необхідно:

Як готувати:

  1. Нарізати курку шматочками.
  2. Шматочки м'яса покласти в миску та змішати зі спеціями, сіллю, перцем.
  3. Простерилізувати пусті банки.
  4. На дно банок викласти запашний перець, лавровий лист і кілька кілець цибулі.
  5. У банки щільно утрамбувати курку, залишити 2-3 см до краю банки і закатати.
  6. Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Наповнити водою так, щоб вода покривала курку та поставити каструлю з банками варити на плиті. Після закипання води тушити 7 годин на повільному вогні. Потім дати банкам повністю охолонути.

Тушонка зі свинини

Що необхідно:

Як готувати:

  1. Нарізати свинину.
  2. М'ясо залишити у солі на 15 хвилин.
  3. Простерилізувати банки та кришки.
  4. Щільно викласти м'ясо у банки, залишивши трохи місця.
  5. Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Ці банки накрити кришками, а каструлю заповнити водою, не заливаючи воду всередину банок, і поставити на плиту. Після закипання тушити 5 годин і регулярно підливати кип'ячену воду в каструлю.
  6. Після закінчення готування закатати банки.

Тушонка з яловичини

Що необхідно:

Як готувати:

  1. Крупно нарізати сало та яловичину.
  2. М'ясо та сало викласти в каструлю.
  3. Поставити на невеликий вогонь.
  4. Додати лавровий лист, перець, сіль, спеції, воду.
  5. Варити 7 годин із закритою кришкою і періодично перемішувати.
  6. Після цього розкласти м'ясо по банкам і закатати.

Зазначимо: зберігати домашні м'ясні консерви тривалий час або в спеку небезпечно, оскільки є ризик зараження ботулізмом.

За матеріалами "Уніан".

Читай також

Головні факти про кожен знак Зодіаку: сильні та слабкі сторони

Корисно для самоаналізу

Лайфхак для прибирання: як ідеально відмити сантехніку від нальоту

Без дорогих хімічних засобів

У день 38-ї річниці катастрофи на ЧАЕС вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (відео)

З українською озвучкою!

Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)

Гравцю доведеться зіткнутися з незрозумілими явищами надприродного походження та «всіми природними людськими страхами»

Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так

Хотів довести, що розбагатіти може кожен

Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі

Комфорт на роботі - запорука ефективності

Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби

Свіжий рейтинг від World of Statistics

У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату

Найменший приріст споживчих цін

Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року

Коли українські читачі зможуть ознайомитись із найкращою світовою бізнес-літературою

Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль