Японія обрала ієрогліф 2022 року

Японія обрала ієрогліф 2022 року || Nicki Eliza Schinow/unsplash

В Японії, за результатами громадського голосування, обрали "війну" ієрогліфом 2022 року на тлі бойових дій в Україні після масштабного збройного вторгнення Росії та на тлі вбивства в цьому липні колишнього японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе, який найдовше обіймав цю посаду.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Як передає The Guardian, посилаючись на слова організаторів щорічного конкурсу, обраний ієрогліф відображав почуття японців щодо стану світу, а також підвищене занепокоєння щодо швидкого знецінення японської єни, інфляції та тиску на вартість життя.

Ієрогліф року написав пензлем для каліграфії на великому аркуші паперу головний священик буддійського храмового комплексу Кійомідзу-дера у Кіото Сейхан Морі. За його словами, він сподівається, що "війна" закінчиться у 2023 році та люди зможуть жити в мирі. Трансляція проходила в прямому ефірі.

За ієрогліф, який вимовляється як "сен" у таких словах, як "сенсо" (війна) та "ікуса" (битва), віддали майже 11 тисяч голосів із 223 768.

"Мене здивувала, розлютила та засмутила війна в Україні. Я також злуюся на себе за те, що не можу нічого з цим вдіяти", - The Guardian цитує одного з тих, хто вибрав ієрогліф "війна".

На другому місці в опитуванні 2022 року опинився ієрогліф "задоволеність", а на третьому - "насолода". Востаннє ієрогліф "війна" очолив конкурс у 2001 році на тлі терактів 11 вересня у США.

Деякі люди говорили, що на їхній вибір вплинули запуски ракет Північною Кореєю та щоденна напруга, пов'язана зі зростанням цін на продовольство. Інші запевняли, що їхній вибір був пов'язаний із спортивними драмами, Зимовими Олімпійськими іграми у Пекіні, японським професійним бейсболом та Чемпіонатом світу з футболу в Катарі.

Торік публічний вибір символу припав на олімпійську тематику, оскільки Токіо приймав Літні Олімпійські ігри-2020 під час пандемії коронавірусу. Переможцем конкурсу 2020 року був ієрогліф, який означає "щільний, багатолюдний і тісний" - цих ситуацій намагалися уникнути, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

Читай також

Відкриття вчених показало, як людський мозок сприймає різні види любові

Що сильніше? Любов до дітей, до партнера чи до домашніх тварин

Українці на фестивалі Burning Man у США представили інсталяцію I'm Fine (фото)

Вона створена із реальних артефактів війни

Як інтимні іграшки впливають на здоров'я та стосунки

ТОП-10 справ на літо, які ви ще можете встигнути здійснити

Літо – найкращий час для створення спогадів

Особливий Супермісяць у серпні 2024 року: коли спостерігати за Блакитним Місяцем

Трапляється раз на 3 роки

Медіамагнат Марк Цукерберг встановив величезну статую своєї дружини у дворі будинку (фото)

Усім таких стосунків!

Експерти назвали побутові прилади, які потрібно завжди вимикати з розетки

Їх називають пристроями-вампірами

Як захистити дітей від сексуального насильства в Інтернеті – гайд для батьків від Дія.Освіта

Як не стати жертвою

10 жіночих звичок, які найбільше дратують чоловіків

Не виводьте його з себе

7 неочевидних ознак того, що вам час закінчувати стосунки

Коли криза затяглася на роки