Майбутнє настало: 5 найкращих нейромереж, що генерують зображення

Колаж: Олександр Шатов

У наш час нейромережі - це вже не наукова фантастика, а реальні інструменти для створення якісного цифрового контенту.

Штучний інтелект сьогодні вже не сприймається як загальнодоступна інтернет-розвага, тому що його можливості вийшли на абсолютно новий рівень.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

За допомогою нейромереж кожен з нас може згенерувати досить якісне зображення за одним лише текстовим описом, створити реалістичний портрет або перетворити нарис якості paint на гарний пейзаж.

Gloss.ua зібрав для вас найпопулярніші та найпростіші у використанні нейромережі для створення зображень.

Найкращі нейромережі, що генерують зображення

DALL-E 2

DALL-E 2 вважається найпросунутішою нейромережею щодо генерації неймовірних зображень на основі тексту. На жаль, вона не є загальнодоступною і щоб спробувати нею скористатися, вам необхідно буде підтвердити e-mail і номер телефону.

Україна, на жаль, входить до країн-виключень, для яких нейромережа виявилася недоступною. При спробі авторизуватися з української IP-адреси з'являється повідомлення про те, що програма недоступна у регіоні.

Можна спробувати використовувати VPN та SIM-картку іноземного оператора, що дозволить обійти геоблокування. Також ви можете скористатися DALL-E 2 в одній із країн, що підтримуються OpenAI.

Crayon (колишня Dall-E mini)

Розробникам Dall-E mini – Борису Дайме та Педро Куенці – довелося змінити початкову назву та адресу нейромережі через "прохання" власників OpenAI, щоб уникнути небажаної плутанини з нейромережею Dall-E 2 (основним поточним проектом від OpenAI).

Так, Crayon згенерує за дві хвилини одразу 9 картинок за заданим текстом. Ми ввели текст: "великий червоний собака на місяці" і отримали зображення, які представлені вище.

Нейромережа підкуповує тим, що тут не потрібно реєструватися і вникати в суть її роботи - вводь текст (англійською мовою) і отримуй контент, який можна сміливо використовувати в будь-яких починаннях.

WomboArt або Dream by Wombo

Нейромережа розроблена канадським стартапом WOMBO і має свій мобільний додаток. За допомогою даного сервісу можна створювати сюрреалістичні заставки для телефону, а також перетворювати слова та фрази на унікальні витвори мистецтва.

Картинки тут завжди виходять гарними, яскравими та атмосферними. Багатьом подобається, що нейромережа не потребує додаткової реєстрації.

Ви можете легко створювати арти: для цього потрібно сформулювати текстовий запит та вибрати стилістику. Також, за бажання, можна прикріпити картинку-референс.

Ми вибрали стиль "імпресіонізм", ввели запит "великий червоний собака на місяці" і отримали досить гарні та яскраві картинки. З кожним новим запитом у вас з'являтиметься нова картинка.

NightCafe

NightCafe - це один із найпопулярніших і найпоширеніших нейро-генераторів у світі. Він відмінно підійде для користувачів-початківців, тому що має максимально простий і зрозумілий інтерфейс. Також вам не потрібна додаткова реєстрація.

NightCafe має безкоштовний рівень, що дозволяє генерувати зображення за текстовими описами. Також ви можете заробити "кредити" виявляючи активність та беручи участь у житті спільноти.

На наш запит: "великий червоний собака на місяці" ми отримали досить оригінальне зображення, яке цілком може бути використане для розвитку власного творчого потенціалу.

DeepAI

DeepAI дозволяє без додаткової реєстрації створювати реалістичні зображення на основі текстового опису. Ви можете створити скільки завгодно зображень, кожне з яких буде унікальним.

Нейромережу легко налаштувати і вона дуже проста у використанні. Ви можете легко змінювати кількість деталей, кольори, текстури та багато іншого.

На наш запит: "великий червоний собака на місяці" ми отримали досить незвичайне і яскраве зображення. Ви можете міксувати стилі, а також погратися з налаштуваннями.

Читай також

Головні факти про кожен знак Зодіаку: сильні та слабкі сторони

Корисно для самоаналізу

Лайфхак для прибирання: як ідеально відмити сантехніку від нальоту

Без дорогих хімічних засобів

У день 38-ї річниці катастрофи на ЧАЕС вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (відео)

З українською озвучкою!

Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)

Гравцю доведеться зіткнутися з незрозумілими явищами надприродного походження та «всіми природними людськими страхами»

Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так

Хотів довести, що розбагатіти може кожен

Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі

Комфорт на роботі - запорука ефективності

Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби

Свіжий рейтинг від World of Statistics

У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату

Найменший приріст споживчих цін

Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року

Коли українські читачі зможуть ознайомитись із найкращою світовою бізнес-літературою

Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль