Тонкі матраци-топери: у чому їхні головні особливості

Коли є потреба облаштувати спальне місце, у нашій уяві зазвичай постає класичне велике ліжко та сучасний ортопедичний матрац як неодмінні атрибути комфортного відпочинку. Придбання таких товарів справді рекомендується та дозволяє створити оптимальні умови для здорового сну. Проте інколи доводиться вдаватися до пошуку альтернатив. Гідним варіантом можуть стати матраци-топери. Такий виріб завтовшки лише 4–8 см та зазвичай розміщується на поверхнях, що мають певні недосконалості. Це може бути розкладний диван, основа якого є недостатньо рівною, або інший матрац, який не задовольняє вас за певними параметрами.

Коли потрібен топер

Тонкий ортопедичний матрац https://amebli.com.ua/matroroll/ вирішить одразу кілька проблем. За його допомогою можна:

Топер – зручне рішення як для періодичного, так і для щоденного використання. Тонкий ортопедичний матрац мало важить та без проблем скручується, завдяки чому виріб легко сховати, коли ви ним не користуєтеся. Через такі властивості він є найкращим вибором для організації спального місця в невеликих квартирах, де немає місця для встановлення окремого ліжка. Крім того, топер знадобиться, якщо ви полюбляєте відпочивати на природі. Виріб зручно брати з собою на кемпінг.

Популярні матеріали для наповнення топерів

Властивості тонкого ортопедичного матраца залежать від того, чим він наповнений. Одним із найпрактичніших матеріалів є високоеластична піна. Вироби з таким наповненням коштують недорого та є доволі легкими. Вони адаптуються до положення тіла, реагуючи на його тиск, здатні швидко відновлювати форму. Довговічність цих матраців приблизно на 50% вища в порівнянні зі звичайним поролоном. До того ж високоеластична піна добре пропускає повітря, тому спати на такій поверхні не буде жарко.

Термопластичний матеріал забезпечує високий рівень комфорту під час відпочинку. Він є чутливим до температури вашого тіла, адаптуючись до його форми. Така властивість сприяє створенню відчуття повної релаксації. Тонкі ортопедичні матраци з такого матеріалу рекомендовані людям із проблемами серцево-судинної системи, оскільки не чинять тиску на кровоносні судини. Крім того, такі моделі підходять хворим, які протягом тривалого часу вимушені залишатися в ліжку. Вони запобігають утворенню пролежнів. 

Латексна піна відрізняється високою еластичністю та гіпотензивними властивостями, завдяки чому поверхня не чинить тиску на тіло та не провокує порушення кровообігу. Висока стійкість до зминання забезпечує тривалий термін використання виробу. Піна має гіпоалергенні властивості та є несприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів. З її поверхні швидко випаровується волога, що сприяє покращенню гігієни сну.

Читай також

Лайфхак для прибирання: як ідеально відмити сантехніку від нальоту

Без дорогих хімічних засобів

У день 38-ї річниці катастрофи на ЧАЕС вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (відео)

З українською озвучкою!

Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)

Гравцю доведеться зіткнутися з незрозумілими явищами надприродного походження та «всіми природними людськими страхами»

Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так

Хотів довести, що розбагатіти може кожен

Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі

Комфорт на роботі - запорука ефективності

Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби

Свіжий рейтинг від World of Statistics

У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату

Найменший приріст споживчих цін

Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року

Коли українські читачі зможуть ознайомитись із найкращою світовою бізнес-літературою

Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль

Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні