Дієтолог назвав продукт, який підвищує стресостійкість
Getty Images
Дієтолог розповів, який продукт підвищує стійкість людини до стресу. Вживаючи цей продукт, організм зможе легше переносити стресові ситуації. Про це розповів лікар-дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург, пише Glamour.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
За словами медика, для нормальної роботи мозку та нервової системи потрібно їсти продукти, які містять жирну кислоту Омега-3. На цей мікронутрієнт багата морська риба. Найбільше Омега-3 містить жирна та напівжирна риба (скумбрія, сардина, лосось, тунець тощо). Найбільша користь саме від свіжої риби, але є жирні кислоти і у рибних консервах в олії. Також підійдуть рослинні жири Омега-3. Вони є, наприклад, у лляній олії та кунжуті.
У той же час кислота Омега-6, яку містить кукурудза, олія та кондитерські вироби, можуть, навпаки, збільшити рівень тривожності. Щоб стати стресостійкішим, фахівець радить замінити соняшникову олію в повсякденному раціоні оливковою або кокосовою.
Читай також
YouTube оголосив підсумки 2025 року: найкращий блогер, подкаст, найпопулярніша тема та музика
+ персональні підсумки року
Ботокс став найпопулярнішою процедурою середнього класу і створив тренд на «однорідні обличчя»
Як працює ботулотоксин
Головним «словом» 2025 року став термін, з яким стикалася кожна людина в інтернеті
Ви точно потрапляли на цей гачок
Журнал Time опублікував 100 головних фото 2025 року – п'ять із них зроблено в Україні
Жахи життя українців
Середньовічні селяни мали більше відпусток, ніж люди в 2025 році, — історики
Середньовічний "соцпакет"
Бути ощадливим — сексуально: нове дослідження про фінансову стриманість у відносинах
Поради щодо вибору фінансово усвідомленого партнера
Вперше за 280 років: картина Густава Клімта стала найдорожчим лотом в історії аукціону Sotheby's (фото)
Картина стала символом епохи