Дієтологи розповіли про маловідомі правила схуднення

Getty Images

Багато людей прагнуть бути стрункими, здоровими і вести правильний спосіб життя. Дієтологи розповіли про деякі правила, якими найчастіше нехтують при дотриманні різних дієт та програм харчування. Про це пише інформаційно-розважальний портал Newsyou.info.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Експерти рекомендують розпочинати ранок зі склянки води. Рідина виводить накопичені на добу токсини та шлаки. Однак не рекомендують використовувати лимон при наявності проблем із шлунком.

Також дієтологи нагадали, що не варто відмовлятися від улюблених страв, важливо дотримуватися різноманітного та збалансованого харчування. Салат та інші овочі повинні займати половину тарілки, а білки та вуглеводи лише 25%. Рекомендується обмежити споживання цукру, оскільки він входить до складу всіх продуктів. Експерти не радять надто обмежувати вживання вуглеводів. Це можна пояснити тим, що з них людина одержує енергію. З раціону потрібно виключити лише "шкідливі вуглеводи", які є у фастфуді та борошняних виробах.

Під час схуднення не слід звертати увагу на годинник. Позбутися зайвої ваги або набрати м'язову масу можна, якщо дотримуватися загального способу життя та балансу білків, жирів, вуглеводів. Дозволяється вживати їжу дрібно або з'їсти все одномоментно - важливо дотримуватися необхідної кількості калорій. Необхідно враховувати навантаження на шлунково-кишковий тракт, яке збільшується при другому варіанті.

Голод здатний провокувати спрагу, тому дієтологи радять тримати при собі воду. Доросла людина має на день випивати приблизно 2 літри рідини.

Під час їжі необхідно відмовитися від перегляду телевізора чи YouTube. Таким чином, мозок зверне увагу не лише на їжу, а й на її пережовування, після чого відчуття ситості прийде швидше.

Читай також

15 найбільш дивних законів США

Деякі з них справді здаються корисними

У Берліні відкрили найвищу гойдалку в Європі – відео

Журналістка випробувала новий атракціон 

6 найкращих напоїв при застуді

Оздоровчо-зігрівальні

Три знаки зодіаку, яким пощастить у період Ретроградного Юпітера з 9 жовтня 2024 року

Прогноз астролога

Правило трьох двадцяток полегшить дискомфорт очей при тривалій роботі за комп'ютером

Для тих, хто багато часу проводить перед екраном

Переведення годинників на зимовий час у 2024 році: востаннє

Дата та підготовка

Перевіряйте кишені: ці рідкісні українські монети можуть коштувати до 20 тисяч гривень

Знахідки для колекціонерів

Хромування: смертельний тренд набирає популярності серед дітей у TikTok

Альтернатива наркотикам

Ці два знаки зодіаку, швидше за все, перевіряють телефон свого партнера

Найчутливіші

Найсмішніші фотографії дикої природи: фіналісти конкурсу Nikon Comedy Wildlife Awards 2024

Нікого не залишать байдужим