Як правильно сушити волосся, щоб не нашкодити йому: шість базових правил

Getty Images

Сушіння і укладання волосся феном безперечно можна назвати «завданням із зірочкою». Адже потрібно не тільки надати об'єму та сформувати зачіску, але й максимально постаратися не нашкодити волоссю.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Укладання в домашніх умовах залежить і від самого фена, і від відповідних вашому типу волосся укладальних засобів, але найбільше - від техніки сушіння. Ми зібрали поради досвідчених стилістів, які допоможуть вам зберегти здоров'я волосся при сушінні феном.

Геть вологу

Парадокс: причиною появи волосся, що січеться, є не тільки дефіцит вологи, але і її надлишок. Тому, перш за все, після миття голови ретельно віджимаємо волосся м'яким рушником, який добре поглинає вологу. У жодному разі не розтираємо мокре волосся – це пошкодить кутикулу і призведе до втрати гладкості та блиску. Достатньо того, щоб з волосся не капала вода, через яку руйнується захисна оболонка волосся.

До речі, голлівудські стилісти рекомендують промокати волосся не звичними всім рушниками, а паперовими серветками, адже вони поглинають у себе вологу і дозволяють засобам, які наносять на чисте волосся, якісніше поглинати його структуру.

Сушіть негайно

Тікайте від перукаря, який хвалить вас за відмову від фена. Використовувати фен насправді буде розумніше, ніж залишити волосся висихати самостійно. Чим менше контакту з вологою, тим менше руйнується кутикула і січуться кінці.

Забудьте про сушіння вниз головою

Будь-яка дівчина знає цей нехитрий трюк для надання волоссю прикореневого об'єму - сушити волосся, нахиливши голову вниз. На жаль, на це ноу-хау стилісти наклали табу: виявилося, такий спосіб швидше призводить до втрати обʼєму, адже робить волосся гладким. Як альтернатива експертами пропонується інша вправа — сушити волосся, нахиляючи голову з боку в бік і піднімаючи його біля коріння гребінцем.

Холодне повітря

Режим холодного обдування у фена для волосся краще: воно не перегріється і не втрачає всю вологу, а значить, буде більш гладким і блискучим. Гаряче повітря, звичайно, швидше впорається із завданням і зробить укладання більш тривалим (тут гаряча сушка незамінна), але навіщо вам укладання ціною здорового волосся? Намагайтеся використовувати помірно гаряче повітря і періодично остуджувати пасма холодним.

Сушіть не до кінця

Стилісти рекомендують залишати волосся злегка недосушеним, щоб уникнути випаровування всієї вологи зі структури волосся та руйнування захисної оболонки. Наприкінці сушіння наймудріше перевести фен в режим холодного обдування: це згладить лусочки кутикули, додасть блиск і допоможе швидко «остудити» волосся.

Використовуйте насадку-концентратор

Вузька щілинна насадка-концентратор за рідкісним винятком йде в комплекті до кожного сучасного фену. Не нехтуйте нею: вона допомагає пустити хаотичний потік повітря, куди потрібно, а саме у напрямку зростання волосся. Найправильніший алгоритм сушіння волосся: розділити його на середні пасма і сушити кожну з них окремо, спрямовуючи повітря від коренів до кінців. Такий спосіб забезпечить волоссю гладкість і блиск, а заодно позбавить пухнастості, що актуально в холодну пору року і опалювальний сезон.

Читай також

Стиль, який відбиває вашу індивідуальність: як його створити?

Головні факти про кожен знак Зодіаку: сильні та слабкі сторони

Корисно для самоаналізу

Лайфхак для прибирання: як ідеально відмити сантехніку від нальоту

Без дорогих хімічних засобів

У день 38-ї річниці катастрофи на ЧАЕС вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (відео)

З українською озвучкою!

Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)

Гравцю доведеться зіткнутися з незрозумілими явищами надприродного походження та «всіми природними людськими страхами»

Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так

Хотів довести, що розбагатіти може кожен

Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі

Комфорт на роботі - запорука ефективності

Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби

Свіжий рейтинг від World of Statistics

У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату

Найменший приріст споживчих цін

Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року

Коли українські читачі зможуть ознайомитись із найкращою світовою бізнес-літературою