Буденність з адреналіном: 7 найнебезпечніших будинків у світі (фото)

Getty Images

Будинок для кожної людини – це найбільш затишне та безпечне місце на Землі. З психологічної точки зору, це не просто простір, в якому людина спить, їсть, працює, проводить свій час - це місце, що відображає нашу індивідуальність.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Видання RadioClub склало добірку найнебезпечніших будинків у світі, на які досить просто подивитися, і гострі відчуття забезпечені.

Річка Дріна, Сербія

Побудований двома братами в 1968 році і розташований посередині річки Дріна. Таке дивне місце вони вибрали спеціально, щоб усамітнитися на природі. Почали з двох дощок. Потім зведи повноцінне житло. Паводки кілька разів його руйнували, але будинок відновлювали. Знаменитим він став у 1994 році під час Дрінської регати, коли повз нього пропливло майже 20 тис. людей. Тепер це одне з найпопулярніших місць для фотографування в Сербії.

Такасугі-ан, Японія

Такасугі-ан – чайхана в Нагано, побудована на двох каштанових деревах. На вигляд це типовий будиночок на дереві, в яких люблять бавитися діти. Але в Такасугі-ан все по дорослому. Відвідувачі повинні піднятися сюди хиткими сходами, посеред дороги зняти взуття, а потім піднятися ще одними нестійкими сходами, щоб дістатися до чайної. До речі, «Takasugi-an» японською – «занадто високий». У того, хто будував вежу, було чудове почуття гумору.

Острів Хаб, Нью-Йорк

Розташований на півночі Нью-Йорка, на кордоні Канади та Сполучених Штатів, на річці Святого Лаврентія. Це найменший населений острів у світі площею 300 кв. м. Сім'я Сайзлендів придбала острів у 1950-х роках з наміром використовувати його як приватний будинок для відпочинку. Але це місце притягувало туристів, тому жити тут було не надто комфортно. Особливо під час припливів.

Будинок Сольвея, Швейцарія

Крихітний будиночок на схилі Маттерхорна в Альпах був побудований в 1915 році на висоті 4003 метрів як укриття, щоб альпіністи могли сховатися від несприятливих погодних умов або просто трохи відпочити. Він невеликий, але може вмістити близько десяти чоловік. Згодом був модернізовний. Там є навіть телефонний кабель. І, звісно, можна приготувати собі щось перекусити.

Кліфф Хаус, Австралія

П'ятиповерховий будинок на скелі у штаті Вікторія – не для тих, хто боїться висоти. Австралійські архітектори розробили цілу концепцію таких будівель. На це їх надихнули мушлі, які чіпляються за корпус судна. Будинок прикріплений до вертикальної сторони скелі. Вишенька на торті – гараж, який розташований на даху будинку і навалює на нього ще більше ваги. Але для справжніх екстремалів – ідеальне місце.

Пілар Катскі, Грузія

Поблизу грузинського міста Чіатура є природний вапняковий моноліт заввишки 40 м футів під назвою «Стовп Кацхі». На його вершині знаходиться будівля, зведена в IX чи X століттях відлюдником. Останнім часом там жив православний чернець, який двічі на тиждень по драбині спускався зі свого «стовпа» до монастиря за їжею.

Falling Water House, Пенсільванія

Побудований відомим архітектором Френком Ллойдом Райтом на вершині водоспаду. Однак Райт припустився серйозних помилок під час будівництва, на виправлення яких пішло $11 млн. – підлога була недостатньо міцною, щоб витримати будинок, і балки почали ламатися під напругою.

Читай також

Відкриття вчених показало, як людський мозок сприймає різні види любові

Що сильніше? Любов до дітей, до партнера чи до домашніх тварин

Українці на фестивалі Burning Man у США представили інсталяцію I'm Fine (фото)

Вона створена із реальних артефактів війни

Як інтимні іграшки впливають на здоров'я та стосунки

ТОП-10 справ на літо, які ви ще можете встигнути здійснити

Літо – найкращий час для створення спогадів

Особливий Супермісяць у серпні 2024 року: коли спостерігати за Блакитним Місяцем

Трапляється раз на 3 роки

Медіамагнат Марк Цукерберг встановив величезну статую своєї дружини у дворі будинку (фото)

Усім таких стосунків!

Експерти назвали побутові прилади, які потрібно завжди вимикати з розетки

Їх називають пристроями-вампірами

Як захистити дітей від сексуального насильства в Інтернеті – гайд для батьків від Дія.Освіта

Як не стати жертвою

10 жіночих звичок, які найбільше дратують чоловіків

Не виводьте його з себе

7 неочевидних ознак того, що вам час закінчувати стосунки

Коли криза затяглася на роки