15 найбільш дивних законів США

Getty Images

Америка відома своєю свободою та демократією, але серед її законів можна знайти безліч абсурдних правил, які викликають подив. Ось 15 найдивніших законів США, які досі діють у різних штатах.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

У Сполучених Штатах Америки, країні з багатою історією та різноманітною культурою, існує безліч законів, що відображають унікальність кожного штату. Однак деякі з них настільки незвичайні, що дивують не тільки іноземців, але й самих американців, пише Comments.ua.

Алабама: Заборона на носіння фальшивих вусів у церкві – Закон, який передбачає, що носіння фальшивих вусів, які можуть спричинити сміх у інших парафіян, у церковних приміщеннях заборонено.

Аляска : Заборона на пробудження ведмедів з метою фотографування – За законом, мешканцям та гостям штату заборонено будити сплячих ведмедів для того, щоб зробити з ними фотографію.

Арізона : Заборона на відмову води будь-якій людині – У штаті зі спекотним кліматом діє закон, згідно з яким відмовити у проханні про воду незаконно.

Каліфорнія : Закон про заборону їзди на велосипеді в басейні – У штаті існує незвичайний закон, який забороняє кататися на велосипеді у порожньому басейні.

Колорадо : Заборона на кидання сніжків – У деяких місцях Колорадо сніжки вважаються "нелегальними снарядами", кидок яких може призвести до юридичних наслідків.

Коннектикут : Заборона на розтягування бургерів - За законом, у Коннектикуті не можна продавати гамбургери, які "недостатньо просмажені".

Делавер : Заборона носіння штанів, що підвисають – У деяких частинах Делавера існує закон, що забороняє носити штани так, щоб вони підвисали та оголювали спідню білизну.

Флорида : Заборона на скейтбординг без ліцензії – Деякі муніципалітети Флориди потребують спеціальної ліцензії для катання на скейтборді.

Джорджія : Заборона на їжу виделкою – У місті Гейнсвіллі, Джорджія, існує закон, який забороняє їсти курку-гриль виделкою — тільки руками.

Іллінойс : Заборона на керування автомобілем без керма – У штаті існує закон, який робить незаконним керування автомобілем, якщо у нього відсутнє кермо.

Індіана : Закон про заборону риболовлі голими руками – В Індіані заборонено ловити рибу будь-яким способом, крім використання стандартного рибальського спорядження.

Айова : Закон про заборону поцілунків, довше 5 хвилин - В Айові існує закон, який обмежує тривалість поцілунку п'ятьма хвилинами.

Канзас : Заборона на крики з балкона – У деяких містах Канзасу заборонено кричати або видавати гучні звуки з балконів або вікон будинків.

Кентуккі : Зобов'язання кожного громадянина мити ванну один раз на рік – У Кентуккі існує закон, який зобов'язує кожного громадянина мити свою ванну принаймні один раз на рік.

Луїзіана : Заборона на укуси - У штаті Луїзіана є закон, який робить незаконним "серйозний укус" іншої людини своїми природними зубами (виняток становлять випадки самооборони).

Читай також

15 найбільш дивних законів США

Деякі з них справді здаються корисними

У Берліні відкрили найвищу гойдалку в Європі – відео

Журналістка випробувала новий атракціон 

6 найкращих напоїв при застуді

Оздоровчо-зігрівальні

Три знаки зодіаку, яким пощастить у період Ретроградного Юпітера з 9 жовтня 2024 року

Прогноз астролога

Правило трьох двадцяток полегшить дискомфорт очей при тривалій роботі за комп'ютером

Для тих, хто багато часу проводить перед екраном

Переведення годинників на зимовий час у 2024 році: востаннє

Дата та підготовка

Перевіряйте кишені: ці рідкісні українські монети можуть коштувати до 20 тисяч гривень

Знахідки для колекціонерів

Хромування: смертельний тренд набирає популярності серед дітей у TikTok

Альтернатива наркотикам

Ці два знаки зодіаку, швидше за все, перевіряють телефон свого партнера

Найчутливіші

Найсмішніші фотографії дикої природи: фіналісти конкурсу Nikon Comedy Wildlife Awards 2024

Нікого не залишать байдужим