В Японії відкрився заклад української кухні, де працюють біженці
В японській столиці Токіо відкрився новий заклад, який примітний тим, що тут готують та подають українську кухню. Ресторан отримав назву з одного слова "Смачного". Крім того, відомо, що серед співробітників є українські біженці, евакуйовані до Японії після початку повномасштабної війни в Україні через озброєне вторгнення Росії.
Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.
Український дипломат та посол України в Японії Сергій Корсунський зазначив 7 вересня у себе на сторінці у Facebook, що відкриття ресторану української кухні у Токіо є маленьким тихим святом. За його словами, вибір у меню закладу поки не великий, оскільки бізнес тільки почав працювати, але "відвідувачів повно". Офіційний сайт "Смачного" на даний момент знаходиться в розробці.
Ініціатори проєкту позиціонують свій ресторан як місце злиття української та японської кухонь для підтримки українських біженців. Тут клієнтам у меню пропонують борщ із житнім хлібом, котлету по-київськи, голубці, гречку, салат із буряка, котлету з яловичини, українські солодощі, напої та інше.
Один комплексний обід може коштувати у розмірі близько 800 або 950 японських ієн, залежно від складу ланчу, що за середнім банківським курсом на 7 вересня дорівнює приблизно 200 або 240 гривень. Є й інші комплексні акції – як варіант, асорті українських солодощів із молдавським ігристим вином.
Фото: facebook.com/svkorsunsky/
Читайте також:
Теги: ресторани , новини , новий заклад , Українська кухня , Японія , Токіо , новини України , світові новини , біженці