Що буде з організмом, якщо пити вино кожен день: висновки з досліджень Що буде з організмом, якщо пити вино кожен день: висновки з досліджень
Здоровʼя та спорт

Що буде з організмом, якщо пити вино кожен день: висновки з досліджень

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 18 серпня, 2023, 14:17
 0

Келих вина після важкого дня – приємний спосіб розслабитися, зняти напругу та доповнити смачну вечерю. Медичні експерти протягом багатьох років вважали, що один келих вина (особливо червоного) має низку переваг для здоров'я. Однак пізніші дослідження відкрили й інші наслідки для організму щоденного вживання вина. Про це докладно розповіли Еatthis.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

По суті, наслідки вживання вина можуть зводитись лише до того, скільки саме ви п'єте. Але якщо ви любите себе побалувати помірними дозами червоного чи білого щодня, то ось що ви можете очікувати від цієї звички.

Ви підвищите свою толерантність до алкоголю

Незалежно від того, якому типу алкоголю ви надаєте перевагу, регулярне вживання призводить до підвищення толерантності, а це означає, що для досягнення такого ж ступеню сп'яніння потрібно більше напою. Це повʼязано з тим, що рецептори у вашому мозку поступово адаптуються до впливу алкоголю.

Підвищена толерантність до алкоголю може здатися не надто серйозним наслідком. Однак фізичне пошкодження ваших клітин триває з кожним новим келихом, незалежно від того, чи відчуваєте ви це чи ні.

Ви можете збільшити ризик деяких видів раку

Алкоголь відноситься до списку продуктів, які можуть збільшити ризик деяких видів раку. За даними Національного інституту раку, існує сильний науковий консенсус щодо того, що збільшення споживання алкоголю підвищує ймовірність раку голови, шиї, стравоходу, печінки, грудей та товстої кишки. Навіть люди, які п'ють не більше одного напою в день, можуть збільшити свій ризик.

Ви зменшите рівень стресу (або навпаки посилите його)

Зниження рівня стресу може бути причиною того, що ви насамперед тягнетеся за вином. Червоне вино особливо допомагає зняти розумовий і емоційний стрес. Воно містить сполуку під назвою ресвератрол, яка, як було виявлено, блокує ферменти в мозку, що викликають тривогу та поведінку, пов'язану з депресією. Якщо ви насолоджуєтеся вечірнім келихом вина під час змістовної розмови з чоловіком чи подругою, то це ще краще. Соціальна взаємодія є перевіреним способом зниження стресу.

Тим не менш, інші дослідження показали, що більше споживання алкоголю підвищує вивільнення гормону стресу кортизолу. Важливо пам'ятати, що використання алкоголю як механізм подолання стресу є «слизькою доріжкою». Якщо ви постійно звертаєтеся до вина, щоб забути про свої проблеми, ймовірно, настав час знайти здоровіший вихід.

Ви можете набрати вагу

Вино не надто калорійне. Середній келих вина 150 мл (червоний чи білий) містить від 120 до 125 калорій. Однак, якщо додати це до загальної кількості калорій щодня, то ви можете набрати зайві кілограми, перш ніж дізнаєтеся про це.

Більше того, ваше тіло віддасть перевагу спаленню калорій з алкоголю перед спалюванням калорій з макроелементів. Це означає, що калорії цих поживних речовин легше зберігати у вигляді жиру.

Здоров'я серця може покращитися

Потенційні антистресові ефекти помірного вживання вина можуть призвести до поліпшення здоров'я серця. Дослідження 2023 року показало, що помірне споживання алкоголю знижує сигнали стресу в мигдалини, що пов'язано зі зниженням ризику серцевих захворювань. Це дослідження приєднується до десятиріч інших досліджень, які вказують на те, що помірне споживання червоного вина може бути корисним для серця.

Кров'яний тиск може піднятися

За даними Американської кардіологічної асоціації, щоденне вживання алкоголю може призвести до серйозних серцево-судинних ризиків, таких як підвищений кров'яний тиск та інсульт. Якщо ви вирішите пити вино щодня, обмежтеся помірними дозами.

Теги: світові новини , здоров'я , вино , дослідження , ліки , алкоголь

  • 30 квiтня 17:58 П'ять звичок, з якими треба покінчити заради якісного сну    0
  • 18 квiтня 16:22 Стало відомо, де дивитись матчі збірної України на Євро-2024: які канали покажуть трансляції    0
  • 16 квiтня 15:40 Британський дієтолог назвав фрукти, які не дають схуднути    0
  • 08 квiтня 17:31 Що буде з організмом, якщо з'їдати хоча б одне яблуко на день    0
  • 03 квiтня 17:43 54-річна Дженніфер Лопес назвала звичку, яка допомагає їй залишатися у формі та стримувати потяг до їжі    0
  • 01 квiтня 18:00 Дослідження показало, що навіть дві ночі неспокійного сну можуть змусити людину почуватися на 4 роки старше    0
  • 25 березня 17:37 Вбивці колагену: 7 продуктів, які провокують зморшки та прискорюють старіння шкіри    0
  • 20 березня 14:50 5 психічних розладів, на які страждають жителі великих міст    0
  • 14 березня 15:53 Виявилося, що гарячий душ може бути шкідливим для здоров'я і навіть смертельним – Mirror    0
  • 07 березня 16:22 Декілька простих правил, які вдвічі прискорять ваше схуднення    0
  • 22 лютого 12:23 Сьогодні донецький Шахтар зіграє проти французького Марселя: де і коли дивитись вирішальний матч 1/8 фіналу Ліги Європи    0
  • 20 лютого 15:52 Експерти розповіли, як часто потрібно міняти зубну щітку, гребінець та інші предмети побуту    0
  • 15 лютого 15:27 Вчені розповіли, як подолати ранкову втому: три основні правила    0
  • 08 лютого 14:22 Усик - Фьюрі: букмекери змінили коефіцієнти після скасування та перенесення бою    0
  • 13:36 До 2050 року захворюваність на рак у світі зросте більш ніж на 75% — прогноз ВООЗ    0
  • 01 лютого 15:06 Ви повинні це побачити: вийшло епічне промо-відео до бою Усік – Ф'юрі    0
  • 30 сiчня 15:35 99-річна плавчиня з Канади побила три світові рекорди за один день (відео)    0
  • 25 сiчня 16:07 Ці 10 продуктів помітно прискорять ріст волосся    0
  • 23 сiчня 15:56 Білл Гейтс заявив, що нові вакцини від COVID-19 будуть у вигляді пластирів    0
  • 17 сiчня 16:05 Все, що варто знати про ліпосакцію    0