В Україні розпочався епідемічний сезон холери: як захиститися від хвороби
1 червня в Україні розпочався сезон гострої діарейної інфекції – холери. Вона виникає після вживання харчових продуктів чи води. У Міністерстві охорони здоров'я України дали рекомендації, як уникнути хвороби.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Зараження відбувається фекально-оральним шляхом, коли збудник (бактерія Vibrio cholerae) потрапляє до організму людини з їжею чи водою, що містить фекалії інфікованої особи. Незважаючи на те, що хвороба може вразити будь-якої пори року, від 1 червня до 1 жовтня ризик зараження збільшується. Без належного лікування холера може призвести до зневоднення та смерті.
Як уникнути захворювання на холеру:
- Не купуйте продукти, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі.
- Не купайтеся і не ловіть рибу у забруднених водоймах.
- Дотримуйтесь особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці.
- Вживайте чисту воду, бажано бутильовану.
- Кип'ятіння води вбиває холерні вібріони за 1 хвилину.
- Перед вживанням мийте овочі та фрукти чистою водою та обробляйте окропом.
- Ретельно готуйте їжу, проварюйте або просмажуйте продукти перед вживанням.
При своєчасному лікуванні нетяжка форма холери закінчується повним одужанням. Дотримання профілактичних заходів допоможе захистити себе та своїх близьких від цієї небезпечної інфекції.
Теги: новини України , здоров'я , епідемія , хвороби , інфекції , правила