Найочікуваніші фільми жовтня 2022 Найочікуваніші фільми жовтня 2022
Кіно

Найочікуваніші фільми жовтня 2022

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 25 жовтня, 2022, 19:01
 0

Війна назавжди змінила життя кожного українця та змусила нас звикати до нової реальності. Однак, незважаючи на страх, постійний стрес та невпевненість у майбутньому, ми повинні повертатися до роботи, разом відроджувати економіку країни та хоч іноді відволікатися від постійних переживань. Так, добрим антистресом може стати перегляд нових захоплюючих фільмів.

Більше актуальних новин – на каналі Gloss.ua у Telegram.

Gloss.ua підготував для вас список найочікуваніших кінострічок, які мають вийти в жовтні 2022 року. Сподіватимемося, що всі кіномани залишаться задоволеними.

"Телефон містера Харрігана/Mr. Harrigan's Phone"

Жанр: драма, жахи, містика

Дата виходу: 5 жовтня

Режисер: Джон Лі Хенкок

У головних ролях: Джейден Мартелл, Дональд Сазерленд, Джо Тіппетт

Фільм «Телефон містера Харрігана» заснований на однойменній повісті Стівена Кінга. За сюжетом хлопець на ім'я Крейг нещодавно втратив матір. Хлопчик дуже любить читати і на ґрунті цього зближується з літнім мільярдером містером Харріганом, який наймає хлопчика, щоб той читав йому вголос класичні романи.

Між героями зав'язується дружба і в якийсь момент Крейг дарує старому iPhone. Коли містер Харріган вмирає, засмучений хлопець кладе телефон йому в труну, а вже наступного дня отримує від нього смс.

"Королева-воїн/The Woman King"

Жанр: бойовик, драма, історичний

Дата виходу: 6 жовтня

Режисер: Джина Прінс-Байтвуд

У головних ролях: Віола Девіс, Лашана Лінч, Гіро Файнс-Тіфін

Стрічка буде заснована на реальних подіях, що відбулися в африканському королівстві Дагомея - одній із найвпливовіших держав у Західній Африці у 18 та 19 століттях.

Сюжет розповість про долю Наніски - генерала жіночого військового загону «Амазонки» - та її доньки Наві, які разом боролися з французами, що осквернили їх честь, і сусідніми агресивними племенами, які поневоляли їх людей і погрожували знищити все, заради чого жили ці сильні жінки.

"Прибулець з майбутнього/Le visiteur du futur"

Жанр: фантастика, комедія

Дата виходу : 6 жовтня

Режисер: Франсуа Декрак

У головних ролях: Флоран Дорен, Арно Дюкре, Енія Бару

2555 рік. Екологічна катастрофа знищила нашу цивілізацію. Залишки землян доживають свої дні серед полчищ зомбі та потоків кислотних дощів.

Один з останніх людей на прізвисько "Гість" вирішується на відчайдушний крок. За допомогою свого недолугого робота він повертається в 21 століття, щоб запобігти апокаліпсісу і врятувати світ від загибелі.

"Королева Єлизавета II: Її славне правління/Queen Elizabeth II: Her Glorious Reign"

Жанр: біографія, історичний

Дата виходу: 6 жовтня

Режисер: Алан Байрон

У головних ролях: Дікі Арбітр, Сара Бредфорд, Джайлс Брандрет, Філ Дампір

Стрічка розповідає про 70-річне правління королеви Великобританії Єлизавети II.

Сила, витривалість, гідність, готовність принести в жертву свої бажання та амбіції заради Великобританії. Такою була королева Єлизавета II – монархиня, яка 70 років перебувала при владі. Її життєвий шлях - це тріумфи та падіння, скандали, сльози, підтримка, зради та кохання.

У картині показаний шлях від юної принцеси до королеви, яку поважали в всьому світі. Її шлях був важким і сповненим несподіванок, але таким незабутнім і феєричним, що саме він опинився в центрі багатьох екранізацій.

"Хроніки Веспер/Vesper"

Жанр: драма, фантастика

Дата виходу: 6 жовтня

Режисер : Крістіна Бозіт, Бруно Сампер

У головних ролях: Раффієлла Чепмен, Едді Марсан, Розі Макьюен

У майбутньому на Землі сталася масштабна катастрофа і екосистема планети була знищена. Залишки людства намагаються вижити в світі, що змінився.

Бореться за виживання і тринадцятирічна дівчинка на ім'я Веспер, яка доглядає свого паралізованого батька. Одного разу Веспер зустрічає таємничу незнайомку, яка відкриває у дівчинці небачені сили. З цього моменту тільки Веспер може подарувати людям надію на відродження Землі.

"Повсталий з пекла/Hellraiser"

Жанр: жахи, фантастика

Дата виходу: 7 жовтня

Режисер: Девід Бракнер

У головних ролях: Джеймі Клейтон, Одеса Адлон, Дрю Старкі, Брендон Флінн

Режисер Девід Бракнер взявся за перезапуск культової серії «Повсталий з пекла».

У фільмі 2022 року головна героїня – Райлі. Дівчина бореться з алкогольною залежністю та живе за рахунок брата. Одного разу Райлі разом зі своїм хлопцем проникає у сховище і сподівається вкрасти звідти щось цінне, проте знаходить там дивну скриньку, схожу на кубик Рубіка.

Райлі починає крутити частини головоломки, не підозрюючи, що таким чином можна викликати сенобітів — жахливих істот із садистськими нахилами з іншого виміру, які готові допомогти кожному пізнати пекельні муки.

"Максим Оса та золото Песиголовця"

Жанр: фантастика, історія, пригоди

Дата виходу: 13 жовтня

Режисер: Мирослав Латік

У головних ролях: Василь Кухарський, Ольга Макєєва, Володимир Ющенко

"Максим Оса та золото Песиголовця" - це перша екранізація однойменного українського коміксу авторства Ігоря Баранька.

Фільм розповідає про небезпечні пригоди козака Максима Оси, про подвиги якого ходять легенди. Надворі 1636 рік. Польський король платить данину козакам, щоб запобігти повстанню. Раптово золото "губиться", а козаки, які супроводжували цінний вантаж - зникають.

Оса вирушає на пошуки зниклих побратимів і знаходить їх понівечені тіла в глибині лісу. З цього моменту безстрашний козак має розгадати безліч містичних таємниць, довести свою непричетність до скоєних злочинів і знайти справжнього лиходія.

"Хелловін. Кінець/Halloween Ends"

Жанр: жахи, трилер

Дата виходу: 13 жовтня

Режисер: Девід Гордон Грін

У головних ролях: Джеймі Лі Кертіс, Вілл Петтон, Кайл Річардс

На нас чекає завершальний фільм нової трилогії про протистояння безжального маніяка в масці Майкла Майєрса та Лорі Строуд, яка намагається з останніх сил захистити свою родину.

"Хелловін. Кінець" має стати останньою главою культового слешера і показати нам епічну сутичку серійного вбивці з його потенційними жертвами. Чи вдасться знешкодити маніяка цього разу чи він все ж таки вийде переможцем?

"Кохання напрокат/Lease on Love"

Жанр: мелодрама

Дата виходу: 13 жовтня

Режисер : Майкл Кеннеді

У головних ролях : Ден Джиннотт, Ребекка Ліддьярд, Сара Дікінс

Поппі – спеціаліст з маркетингу, яка присвячує весь свій час роботі. Її бос доручає Поппі залагодити з новим потенційним клієнтом Майло спірні моменти.

Познайомившись з Майло життя дівчини перевертається з ніг на голову, адже він просить Поппі прикинутися його нареченою для того, щоб він зміг орендувати пентхаус, який йому дуже сподобався.

Так сталося, що власник квартири упереджено ставиться до неодружених і тому чоловік не придумав нічого кращого, ніж "завести" несправжні стосунки.

"Рішення піти/Hyeeojil gyeolsim"

Жанр: трилер, детектив, кримінал

Дата виходу: 13 жовтня

Режисер: Пак Чхан-ук

У головних ролях : Пак Хе-іль, Тан Вей, Лі Джон-хен

Події розгортаються у Південній Кореї. Детектив починає розслідувати загадкову смерть чоловіка. Найочевидніший варіант – це самогубство внаслідок якого загиблий сам стрибнув зі скелі. У ході розслідування підозра падає на Со Ре – вдову покійного чоловіка.

Чим більше детектив починає спілкуватися з жінкою, тим більше сумнівів зароджується в його душі. Якоїсь миті він розуміє, що до таємничої незнайомки його тягне все більше і більше, а нав'язливий потяг не дає йому не тільки нормально працювати, а й просто спокійно жити.

"Чорний Адам/Black Adam"

Жанр: фентезі, бойовик, екшн

Дата виходу: 20 жовтня

Режисер: Жауме Кольєт-Серра

У головних ролях: Дуейн Джонсон, Елдіс Годж, Ной Сентінео, Сара Крокі, Пірс Броснан

Чорний Адам - це супергерой, який має могутність єгипетських богів. Майже 5000 років він був заточений в гробниці, але тепер Адам звільнився і прийшов у сучасний світ.

Супергерой готовий познайомити всіх, хто живе на Землі зі своїм специфічним поняттям про честь, добро і зло, а також розповісти світові власну, унікальну "формулу справедливості".

"Принц Філіп: людина за троном/Prince Philip: The Man Behind the Throne"

Жанр: біографія, документальний

Дата виходу: 20 жовтня

Режисер : Девід Блейкман

У головних ролях : Діккі Арбітр, Джайлс Брандрет, Філ Дампір

Неймовірна історія про те, який шлях пройшов принц Філіп, щоб стати героєм війни та чоловіком королеви Єлизавети II.

У фільмі розповідається про життя Філіпа, його предків та ідеї, які лягли в основу його світогляду.

Воюючи з британським істеблішментом, він сформував та модернізував британську монархію, зберігши її для майбутніх поколінь. В історії принца Філіпа чимало смертей, воєнних дій та революцій. Але, щоб не трапилося, він завжди залишався, хоч і поза троном, головною підтримкою Єлизавети II.

"Місіс Гарріс їде у Париж/Mrs. Harris Goes to Paris"

Жанр: драма

Дата виходу: 20 жовтня

Режисер: Ентоні Фабіан

У головних ролях: Роуз Вільямс, Джейсон Айзекс, Анна Ченселлор

Велика мрія однієї маленької жінки і річ, яка наавжди змінила її життя - сукня від Dior. Головна героїня фільму - овдовіла прибиральниця місіс Ада Гарріс, яка живе в Лондоні та наводить лад у будинках заможних людей.

Одного разу вона шалено закохується в сукню від Dior і вирішує, що в неї неодмінно має бути власне плаття цього бренда. Саме так починається неймовірна подорож вишуканим Парижем епохи 50-х років.

"Мій домашній крокодил/Lyle, Lyle, Crocodile"

Жанр : пригоди, сімейний, мюзикл, комедія

Дата виходу: 27 жовтня

Режисер: Джош Гордон, Вілл Спек

У головних ролях: Бретт Гельман, Констанс Ву, Хав'єр Бардем, Шон Мендес

Новий мультфільм розповідає про крокодила на ім'я Ліл, який живе у Нью-Йорку серед людей та обожнює співати.

Якось Ліл зустрічає сім'ю, яка щойно оселилася в його будинку і зовсім не чекала такого незвичайного сусідства.

Так починається нова подорож повна пригод, гумору, незабутніх хітів та справжньої дружби.

"До зустрічі крізь час/Press Play"

Жанр: драма, фантастика

Дата виходу : 27 жовтня

Режисер: Грег Бьоркман

У головних ролях: Льюїс Пуллман, Денні Гловер, Метт Уолш, Крістіна Чанг

Вони створені один для одного. Щоранку серфлять узбережжям Каліфорнії, снідають у улюбленому кафе і потім розбігаються у справах. А коли сідає сонце, зустрічаються знову у таємному місці та слухають разом улюблену музику. Все вирішено – завтра він зробить їй пропозицію. Але завтра не настане ніколи через нещасний випадок.

Лорі залишаються спогади та касета з їхньою музикою. Якось, натиснувши play, вона повертається у минуле саме в день смерті Харрісона і розуміє, що отримала шанс урятувати коханого.

"Гірська лихоманка/"Summit Fever

Жанр: драма, трилер

Дата виходу : 27 жовтня

Режисер : Джуліан Джілбі

У головних ролях : Райан Філіп, Ханна Нью, Фредді Торп

Молодий англійський альпініст йде на гірську стежку в Альпах, щоб допомогти своєму другові за одне літо підкорити «велику трійку»: Матергорн, Айгер та Монблан.

Вже під час перших двох сходжень друзі стають свідками кривавих смертельних випадків, проте, незважаючи на це, завзято приступають до третього.

Вони навіть не підозрюють, що з іншого боку гори в цей час назріває смертоносний шторм.

"Джиперс Кріперс: Відроджений/Jeepers Creepers: Reborn"

Жанр: жахи, містика, трилер

Дата виходу: 27 жовтня

Режисер: Тімо Вуоренсола

У головних ролях: Гері Грем, Ді Уоллес-Стоун, Тімо Вуоренсола

Раз на 23 роки він виходить на полювання, щоб протягом 23 днів харчуватися людським страхом та кров'ю. Джиперс Кріперс не з'являвся вже давненько, а всі бажаючі полоскотати собі нерви історіями про жахіття збираються на щорічний тематичний фестиваль - Horror Hound Festival.

Лейн разом зі своїм хлопцем Чейзом їдуть саме на цей фестиваль у Луїзіану. Хлопець планує зробити пропозицію своїй коханій, тож до подорожі ставиться дуже серйозно. Однак ці двоє ще не знають, що саме цього року зло прокинеться, щоби вирушити на пошуки нових жертв. Першу жертву вже обрано і нею має стати Лейн.

"На Західному фронті без змін/All Quiet on the Western Front"

Жанр: військовий, драма

Дата виходу : 28 жовтня

Режисер: Едвард Бергер

У головних ролях: Фелікс Каммерер, Даніель Брюль, Альбрехт Шух, Аарон Хілмер

"На Західному фронті без змін" - це цікава історія про молодого німця на Західному фронті Першої світової війни. Пауль та його товариші на власній шкурі відчувають, як початкова ейфорія війни перетворюється на розпач і страх, коли їм доводиться боротися за власні життя та життя один одного в холодних, моторошних траншеях.

Фільм режисера Едварда Бергера заснований на однойменному світовому бестселлері Еріха Марії Ремарка.

Теги: що подивитися , фільми осені , популярні фільми , фільми жовтня , кращі фільми , нові фільми 2022 , найкращі фільми 2022 року , нові фільми

  • 17 квiтня 16:42 Український Marvel: у кінопрокат виходить фільм про 3-ю окрему штурмову бригаду «Ми були рекрутами» (трейлер)    0
  • 12 квiтня 17:43 Актриса Марго Роббі стане продюсером фільму за мотивами настільної гри «Монополія»    0
  • 29 березня 17:47 Голлівудська акторка з України розірвала контракт із Netflix, щоб не грати росіянку    0
  • 22 березня 16:24 8 найочікуваніших прем'єр українських фільмів цієї весни – трейлери    0
  • 20 березня 16:24 Вийшов трейлер фільму про українських письменників епохи "розстріляного відродження", який знімали 10 років (відео)    0
  • 13 березня 17:11 Оголошено лауреатів анти-премії «Золота малина-2024»: головні невдахи в кінематографі    0
  • 11 березня 16:16 Перший «Оскар» для України: як пройшло вручення найпрестижнішої кінопремії у світі    0
  • 06 березня 18:17 Режисер «Дюни» виконав останню волю вмираючої людини, яка мріяла побачити другу частину фільму    0
  • 23 лютого 15:15 Netflix випустив трейлер нового документального серіалу про події, що призвели до вторгнення РФ в Україну (відео)    0
  • 19 лютого 17:44 Оголошено переможців британської кінопремії BAFTA: український фільм серед тріумфаторів (відео)    0
  • 16 лютого 18:04 Росія запустила пропагандистський ролик, у якому українські військовополонені йдуть голосувати за Путіна (відео)    0
  • 06 лютого 15:30 "Я показав його смерть": у Варшаві вийшов тизер біографічного фільму «Путін» (відео)    0
  • 05 лютого 16:54 «Гра в кальмара 2»: Netflix показав тизер нового сезону, який вийде цього року (відео)    0
  • 01 лютого 16:35 На Netflix вийшов новий кримінальний міні-серіал «Гризельда», заснований на реальних подіях (трейлер)    0
  • 24 сiчня 16:30 Оголошено номінантів премії Оскар 2024    0
  • 19 сiчня 15:44 Названо найкращі серіали 2023 року: список переможців «Еммі» (трейлери)    0
  • 12 сiчня 18:09 Вийшов новий трейлер серіалу «Містер і місіс Сміт», ремейка бойовика з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі (відео)    0
  • 18 грудня 20:10 Видання Variety назвало найгірші фільми 2023 року    0
  • 15 грудня 17:57 Україна потрапила в ТОП-20 країн з перегляду порно у 2023 році: улюблені категорії користувачів    0
  • 13 грудня 15:14 Warner Bros. представила новий трейлер фільму «Дюна: частина друга» з Тімоті Шаламе та Зендаєю (відео)    0