Журнал Rolling Stone обрав топ-100 найкращих пісень 2022 року Журнал Rolling Stone обрав топ-100 найкращих пісень 2022 року
Музика та кіно

Журнал Rolling Stone обрав топ-100 найкращих пісень 2022 року

Журнал Rolling Stone обрав топ-100 найкращих пісень 2022 року Фото: blocks/Unsplash
Марина Горносталь 08 грудня, 2022, 13:31
 0

Команда видання Rolling Stone підбиває підсумки року. Так було складено рейтинг найкращих треків 2022-го. До списку увійшли всього 100 композицій, які передавали чарівний біт, почуття гумору, інтроспективну мрію, феєрверк на танцполі, попсовий, спотворений, тихий та гучний лоу-фай, як і інші музичні напрямки.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

До топ-лідерів увійшли пісні американських, британських, канадських, пуерто-ріканських, нігерійських, південнокорейських, іспанських та інших виконавців.

Топ-25 найкращих пісень року за версією Rolling Stone

  1. Bad Bunny -Titi Me Preguntó. Артист привніс у світовий мейнстрім шалені біти дембоу, класний семпл майстра бачати Ентоні Сантоса та коду з домішкою латинської психоделії.
  2. Beyonce – Cuff It. Процвітав як сингл, багатий на веселі танцювальні рухи, які швидко поширюються. Трек вражаюче вписаний в альбом, де послідовність є невід'ємною частиною досвіду.
  3. Steve Lacy - Bad Habit. Лірика Лейсі примиряється з розставанням і прагне возз'єднання. Зазначається, що музичний геній зробив меланхолію досить заводною, щоб стати саундтреком до літа та злетіти на вершини хіт-парадів.
  4. Taylor Swift - Karma. Пісня поєднує натхненну лірику Свіфт із найгладшими та гнучкими виробничими тенденціями від давнього співавтора.
  5. Rosalia - Despecha. Трек використовує фортепіанну партію мамбо як відправну точку, а потім заглиблюється на територію меренгу, відточену штрихами аван-попа.
  6. Quavo ft. Takeoff - Hotel Lobby. Після безглуздого вбивства Takeoff у листопаді проєкт дуету набув трагічного значення.
  7. Pharrell feat. 21 Savage and Tyler, The Creator - Cash In Cash Out. Фаррелл повернувся сильним із цим треком та зірковою колаборацією. Він не співає і не читає реп, а просто тримає гіпнотичний, мінімалістичний і холодний біт, коли 21 Savage демонструє свій грубий гумор.
  8. Beyonce - Break My Soul. Платівка та пісня викликала фурор, дозволяючи поставити запитання: чи справді Beyonce займалася хаус-музикою?
  9. Harry Styles - As It Was. Заголовний сингл із третього альбому музиканта врівноважує схвильований внутрішній монолог, у якому поп-зірка змінюється та вникає у деталі кризових відносин.
  10. Drake feat. 21 Savage - Jimmy Cooks. Трек розділений на три частини, включаючи вступ до стилю мемфіського репу, а також біт для двох реперів.
  11. Kendrick Lamar - N95. З похмурою, басовою постановкою, Ламар протистоїть суспільному кліше з неспокійним інтелектуальним прагненням, стверджуючи, що його не хвилюють наслідки.
  12. Yahritza Y Su Esencia – Soy El Unico. Акустична балада, наповнена традиційною музикою одного з мексиканських регіонів. Трек є хітом та вірусним у TikTok, написаний після спостереження, як підлітки переживають горе.
  13. Pusha T - Dreamin' of the Past. Каньє Вест, що спродюсував пісню, пропонує швидкий, розумний, але трохи тривожний куплет; його роздуми про фінанси, віру та сім'ю здаються передчуттями.
  14. Ice Spice - Munch (Feelin U). У пісні виконавиця поєднала ритмічну агресію тренувань із крутим вокальним стилем.
  15. Rina Sawayama - This Hell. Як пише видання, у виконавцях інших жанрів, які грають кантрі-музику, немає нічого нового, але Sawayama робить це краще, ніж будь-хто, доводячи, що вона просто намагається добре провести час і надихає на зміни.
  16. Burna Boy - Last Last. Гімн душевного болю став величезним хітом для артиста, очоливши чарт Billboard Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay та набравши понад 100 мільйонів прослуховувань лише на Spotify.
  17. Doechii & SZA - Persuasive. Пісня викликає наркотичний нічний настрій, коли закохуєшся по вуха, почуваєшся так, ніби тебе вибили з розуму.
  18. Ashley McBryde, Caylee Hammack, Brandy Clark ft. Pillbox Patti - Bonfire at Tina's. Олдскульна застільна пісня перетворюється на святкування сестринських стосунків майбутнього, де співається про групу буйних подружок, які не завжди сходяться у поглядах.
  19. Megan Thee Stallion - Plan B. Зневага в її чіткому репі з приводу колишнього спопеляла, кожен дис був гарячіше іншого.
  20. Noah Cyrus-I Burned LA Down. Яскрава акустична кантрі-поп пісня про те, що людина почувається у пастці односторонніх стосунків із каліфорнійським хлопцем — а можливо, і з Каліфорнією.
  21. Zach Bryan - Something in the Orange. Сингл є демонстрацією вивітрюваного вию та болісно точного опису того, як розбите серце може зруйнувати розум.
  22. Villano Antillano - BZRP Music Sessions #51. Антиллано, яка зламала бар'єри як транс-жінки в поп-музиці, вривається в пісню зі шквалом флексів та двозначностей. Відео на цей трек підірвало інтернет та кількість переглядів продовжує зростати.
  23. Carly Rae Jepsen & Rufus Wainwright - The Loneliest Time. Класичний диско-дует про двох старих закоханих, які вирвалися із шекспірівського розриву, щоб повернутися до того, з чого вони почали.
  24. NewJeans - Hype Boy. З його захоплюючою хореографією і приспівом, що запам'ятовується, — це був видатний трек з першого EP NewJeans, наповненого хітами. Їхні колеги в індустрії K-pop, як і раніше, висвітлюють танець Hype Boy на заходах та концертах.
  25. Sam Smith ft. Kim Petras - Unholy. Трек швидко злетів у чартах, зробивши Петраса та Сміта першими трансгендерними та небінарними артистами, що посіли перше місце у Billboard Hot 100.

Читайте також:

Теги: музика , новини , рейтинг , світові новини , 2022 рік

  • 19 березня 15:11 Букмекери визначились із новим переможцем на Євробаченні-2024: Україну змістили з першого місця    0
  • 01 березня 15:49 Український гурт Quest Pistols презентував запальний кліп на новий трек «Божевільна» (відео)    0
  • 05 лютого 20:43 Скандальна екс-депутат Ірина Фаріон публічно образила переможниць нацвідбору на Євробачення-2024 Alyona Alyona та Jerry Heil    0
  • 30 сiчня 13:59 Український режисер Таня Муіньо зняла музичний кліп для Дженніфер Лопес (відео)    0
  • 25 сiчня 15:39 «Пісня року» та «Кращий виконавець»: названо номінантів на премію BRIT Awards 2024 (відео)    0
  • 24 сiчня 11:27 Претендентка національного відбору на Євробачення 2024 – Jerry Heil увійшла до складу журі міжнародного конкурсу    0
  • 07 грудня 14:36 DOROFEEVA випустила новий трек та присвятила його своїм хейтерам (відео)    0
  • 30 листопада 16:28 Apple Music назвав найпопулярніші пісні 2023 року в Україні    0
  • 24 листопада 15:35 Репери Каньє Вест та Ty Dolla $ign у специфічному контексті згадали Україну в новому треку    0
  • 09 листопада 15:00 Оголошено список учасників Національного відбору на «Євробачення-2024»: 20 українських виконавців (фото)    0
  • 16 жовтня 15:47 Почалося голосування за кандидатів у журі від України на Дитяче Євробачення 2023    0
  • 12 жовтня 14:07 Виступи японського жіночого гурту на шоу America's Got Talent стали вірусними в мережі (відео)    0
  • 30 серпня 17:35 Україна візьме участь у «Євробаченні 2024»: що змінили у нацвідборі    0
  • 22 серпня 17:00 Надя Дорофєєва та Макс Барських представили кліп на нову спільну пісню (відео)    0
  • 16 серпня 17:18 Джамала випустила кавер на пісню Мадонни «Frozen» для програми Spotify Singles    0
  • 10 серпня 16:45 В Україні пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях – законопроект    0
  • 08 серпня 14:35 Українську режисерку номінували на престижну премію MTV Video Music Awards 2023: її робота (відео)    0
  • 14 липня 16:53 Біллі Айліш презентувала саундтрек до фільму «Барбі» — відео    0
  • 09 червня 19:39 TVORCHI та The Hardkiss випустили спільну пісню «Мрійники» (аудіо)    0
  • 11 травня 15:29 Imagine Dragons випустили знятий в Україні кліп на пісню Crushed, показавши наслідки війни (відео)    0