Що Путін сказав про Україну на прес-конференції 14 жовтня Що Путін сказав про Україну на прес-конференції 14 жовтня
Події

Що Путін сказав про Україну на прес-конференції 14 жовтня: цитати

Що Путін сказав про Україну на прес-конференції 14 жовтня Фото: Олександр Шатов
Марина Горносталь 14 жовтня, 2022, 19:54
 0

Сьогодні, 14 жовтня, президент Росії Володимир Путін виступив на прес-конференції в Астані, Казахстан. Зібрали кілька основних його цитат, які стосуються України, російського повномасштабного збройного вторгнення в Україну, гуманітарних зернових коридорів, мирних переговорів та інших тем.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Цитати Путіна про Україну

— Ми не ставили собі завдання знищення України. Ні звичайно. Ось вони взяли свого часу, у Криму мешкає 2,4 мільйона людей, взяли та воду відрубали. Войскам довелося зайти та відкрити воду до Криму. Ось як приклад логіки наших дій.

— Зараз немає потреби у масованих ударах по Україні. Наразі інші завдання стоять, бо з 29 об'єктів сім не було вражено так, як це планувало Міністерство оборони РФ. Але вони їх добирають, ці об'єкти. Немає потреби в масованих ударах, принаймні зараз.

— Що таке поразка України? Кожен може розуміти це по-різному. Ось те, що Крим став суб'єктом РФ у 2014 році, це поразка та що, що це таке? Ось треба зрозуміти, що це таке.

— У будь-якому разі введення якихось військ у пряме зіткнення з російською армією — це дуже небезпечний крок, який може спричинити глобальну катастрофу.

— Партнерів цікавить та турбує майбутній розвиток відносин на російсько-українському напрямку. Це предмет обговорення, тут нічого такого несподіваного немає і я, партнерів наших, детально про це інформую, розповідаю нашу точку зору. Але це ніяк не впливає на характер, на глибину наших відносин.

— Президент Туреччини, пане Ердоган, відіграв уже досить помітну роль у вирішенні низки питань, зокрема скажімо, це пов'язано з обмінами (ред. - йдеться про військовополонених). Він реально включався особисто до цієї роботи і, як відомо, результат є. Ми за це йому також вдячні, бо ми отримали своїх військовослужбовців, офіцерів у тому числі. Він був активним учасником організації вивезення зерна з України.

— До переговорів (ред. – мирних переговорів між Україною та Росією) ми відкриті, Ми відкриті, ми завжди говорили, що відкриті. Ми навіть у Стамбулі досягли певних домовленостей. Щойно війська від Києва відійшли, бажання вести переговори у київської влади зникло. Якщо вони дозріють для цього – будь ласка – тоді напевно будуть затребувані посередницькі зусилля всіх, хто зацікавлений у цьому.

— ФСБ констатувала, що, швидше за все, вантаж, цю вибухівку було відправлено морем з Одеси, але точно не встановлено за допомогою зерновозів це зроблено чи ні (ред. – про пожежу на Кримському мосту). Це питання. Відповіді на нього поки немає. Але якщо з'ясується, що гуманітарні коридори постачання зерна використовуються для здійснення терористичних актів, це поставить під велике питання подальше функціонування цього коридору. Але поки що таких даних у нас немає.

— Спроби скасувати російську культуру – це повне марення, нісенітниця. Ми не повинні поводитися так само. Українська мова належить до державних у Криму.

— Якщо сьогоднішнє керівництво в Києві вважає за можливе підтримувати неонацистів, можливим підтримувати факельні ходи в центрі своїх великих міст і людей, які розгулюють із нацисткою символікою, то це жодного відношення прямого до української культури не має (ред. - говорить про спроби скасування культури).

Що стосується "часткової мобілізації" в Росії, Путін заявив, що жодних пропозицій від Міноборони РФ не надходило, вони нібито все ще дотримуються цифри у 300 тисяч мобілізованих і "в найближчому майбутньому" він не бачить необхідності збільшення кількості мобілізованих росіян. Він думає, що протягом двох тижнів "всі мобілізаційні заходи будуть завершені", а зараз, за його словами, мобілізовано 222 тисячі осіб із 300 тисяч.

На запитання, чи шкодує про що Путін, у плані російського вторгнення, той відповів, що те, що відбувається сьогодні "неприємно", але Росія отримала б усе те саме пізніше, але в найгірших для них умовах. Про які саме з умов він не назвав.

Читайте також:

Теги: новини , новини України , Володимир Путін , війна , вторгнення Росії

  • 17 квiтня 15:24 Засновник Telegram Павло Дуров дав інтерв'ю журналісту Такеру Карлсону: найцікавіше    0
  • 12 квiтня 18:10 Чверть чоловіків призовного віку не готові мобілізуватись – результати опитування    0
  • 10 квiтня 17:55 Великдень 2024: дата в Україні, традиції та заборони, чи будуть додаткові вихідні    0
  • 09 квiтня 20:26 Росія запросила Україну на спортивні «Ігри дружби» до Єкатеринбургу: реакція    0
  • 09 квiтня 17:48 11 українців потрапили до списку Forbes «30 до 30» у Європі: хто вони    0
  • 08 квiтня 15:50 Ілон Маск планує відправити на Марс близько мільйона людей і тонни вантажу: причина    0
  • 05 квiтня 17:42 У СБУ розповіли про нові інформаційні спецоперації росіян    0
  • 03 квiтня 16:16 В Україні можуть заборонити TikTok: названі причини    0
  • 02 квiтня 14:42 У Німеччині офіційно легалізували канабіс: тисячі німців вийшли на площу і одночасно закурили (відео)    0
  • 01 квiтня 18:42 Українська кіберспортивна команда NAVI стала першим чемпіоном світу з Counter-Strike 2 (відео)    0
  • 01 квiтня 18:22 Китай збудував у пустелі копію урядового району столиці Тайваню (фото)    0
  • 28 березня 13:33 Фахівці назвали 5 основних способів, за допомогою яких ваш номер телефону потрапляє до шахраїв    0
  • 28 березня 12:49 «Епідемія ігроманії» в українців та у ЗСУ: 9 із 10 військових залежні від онлайн-казино та ставок    0
  • 26 березня 20:08 Археологи знайшли підтвердження існування амазонок: якими були жінки-войовниці    0
  • 26 березня 19:17 Населення планети скорочується вперше з часів «Чорної смерті» у 14 столітті    0
  • 26 березня 17:35 Більшість американців вважають, що українці будуть союзниками США у новій світовій війні – результати опитування    0
  • 26 березня 16:51 Шокуюче відео: у США обвалився 16-кілометровий міст після того, як в нього врізалося судно    0
  • 22 березня 15:50 Як українці відреагували на заклики США припинити удари по російським НПЗ – добірка мемів    0
  • 15:41 Вчені збираються воскресити мамонтів до 2028 року: як вони це зроблять    0
  • 13:37 Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково цього року: причина    0