Шоу Victoria's Secret повертається після чотирирічної перерви Шоу Victoria's Secret повертається після чотирирічної перерви
Мода

Знамените шоу Victoria's Secret повертається після 4-річної перерви: історія успіху та падіння бренду

Фото: CNBC
Дарина Герасимчук 09 березня, 2023, 16:11
 0

Янголи Victoria's Secret повертаються! Відомий на весь світ бренд спідньої білизни оголосив про повернення свого культового показу Victoria Secret Fashion Show. Проте шанувальникам слід чекати на деякі зміни в сексуальному шоу на подіумах, яке не організовувалося протягом останніх чотирьох років. Про це повідомляє видання Page Six.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

На нещодавній конференції фінансовий директор компанії Тімоті Джонсон оголосив, що Victoria's Secret проведе шоу у 2023 році. Проте точна дата та новий формат шоу поки невідомі.

«Ми збираємось продовжувати використовувати маркетингові витрати, щоб інвестувати у бізнес. А також підтримувати оновлену версію нашого показу мод, який відбудеться вже наприкінці цього року», - сказав Джонсон, не уточнивши, яким тепер буде показ і хто з моделей візьме участь у ньому.

Відміна Victoria's Secret Fashion Show та падіння популярності бренду

У 2019 році Victoria's Secret вимушено призупинили свої щорічні феєричні покази через різке падіння рейтингів та величезну хвилю критики з приводу відсутності расової та тілесної різноманітності. Публіці не сподобалася надто сексуальна білизна, вузька розмірна лінійка та відсутність плюс-сайз-моделей.

Символами бренду є так звані «янголи» Victoria's Secret, названі так на честь вбрання з крилами ангелів. Перший ангельський показ відбувся 1998 року. Ними стали Тайра Бенкс, Хелена Крістенсен, Карен Мюлдер, Стефані Сеймур та Даніела Пештова.

У 2018 році у показах Victoria's Secret все ще брали участь сексуальні «янголи» з бездоганними фігурами. Це дало привід для критики компанії, оскільки наставала ера бодіпозитиву та лояльності до зовнішнього вигляду. 2018 року Victoria's Secret Fashion Show показало найнижчі рейтинги за всю свою історію. У листопаді 2019 року вперше за чверть століття американський бренд жіночої білизни Victoria's Secret відмінив свій щорічний показ Victoria's Secret Fashion Show.

Аудиторія бренду скоротилася з 12 млн осіб у 2001 році до 3,3 млн у 2018-му. Ситуацію погіршували дискусії, в яких компанію звинувачували у прихильності до єдиних стандартів краси «янголів» бренду — довгоногих моделей з бездоганним тілом, що стало неприпустимим у сучасному світі.

Того ж року бренд відмовився від свого головного символу – янголів. Тепер його почали представити сім жінок, які «відомі своїми здобутками, а не пропорціями». Серед них були Меган Рапіно, американська футболістка та ЛГБТ-активістка; Палома Ельсессер, плюс-сайз-модель із США; Валентина Сампайо, трансгендерна модель із Бразилії; актриса Приянка Чопра; фрістайлістка Гу Айлін, фотограф Аманда де Кадене та модель Адут Акеч.

У 2019 році керівник Victoria's Secret Мартін Уотерс зізнався, що бренд надто повільно реагував на зміни у світі, і тепер він зміниться, щоб більше відповідати цільовій аудиторії: жінкам, які хочуть носити зручну білизну свого розміру.

Історія успіху Victoria's Secret

Нагадаємо, компанія Victoria's Secret була заснована у 1977 році. Засновник бренду Рой Реймонд вирішив робити білизну сам, після того, як не зміг знайти нічого досить сексуального та красивого у подарунок дружині. Назву бренд отримав на честь королеви Вікторії, яка стала законодавицею мод свого часу.

Перше шоу Victoria's Secret пройшло в 1995 році в нью-йоркському готелі Plaza, а подіумом ходили суперзірки того часу - Стефані Сеймур, Вероніка Вебб і Беверлі Піл. Тоді вони ще не мали крил і їх ще не називали «янголами». І вже 1995-го в першому ряду у них сиділи знаменитості – це були мільйонер Дональд Трамп та музикант Рассел Сімонс.

Victoria's Secret Fashion Show за участю супер моделей, таких як: Клаудія Шиффер, Наомі Кемпбелл, Хайді Клум, Тайра Бенкс, Міранда Керр, Жизель Бюндхен, Адріана Ліма, Карлі Клос, Джіджі Хадід, Кендал Дженнер та багато інших, протягом багатьох років мало височезні рейтинги. У 1999 році fashion-шоу вперше транслювалося в онлайн-режимі та зібрало рекордну кількість переглядів – 1,5 мільйона. Бренд Victoria's Secret став впізнаваним у всьому світі.

Теги: світові новини , моди , шоу , Victoria's Secret , моделі

  • 15 квiтня 16:07 Помер знаменитий італійський модельєр Роберто Каваллі: чим він запам'ятався (фото)    0
  • 12 квiтня 16:38 Інспектор Львівської митниці похвалилася нарядом за 8000 доларів і через годину була звільнена (відео)    0
  • 29 березня 16:23 Adidas випустив кросівки у вигляді коробок з-під взуття – фото    0
  • 17:52 Модний дім Balenciaga представив нову сукню, яка складається із чотирьох футболок (фото)    0
  • 12 березня 18:01 Бренд Balenciaga представив браслет за 3 тисячі євро у вигляді рулону скотчу (фото)    0
  • 01 березня 13:28 Мережа магазинів Zara повертається до України – Financial Times    0
  • 29 лютого 16:30 Які образи обрали голлівудські знаменитості для тижня моди у Парижі 2024    0
  • 19 лютого 18:07 Дональд Трамп запустив власний бренд кросівок "Trump Sneakers" за 399 доларів (фото)    0
  • 23 сiчня 16:18 Кім Кардаш'ян випустила низькокалорійний комплект їстівної спідньої білизни: ціна та фото    0
  • 10 сiчня 12:42 Як стилізувати чоловічі футболки адідас?    0
  • 03 сiчня 17:57 5 наймодніших кольорів сезону весна-літо 2024 за версією Vogue    0
  • 19 грудня 14:09 Сукня принцеси Діани пішла з молотка більш ніж за 1 мільйон доларів (фото)    0
  • 14 грудня 15:56 Бренд одягу та взуття Каньє Веста YEEZY очолив російський дизайнер    0
  • 05 грудня 15:01 Джинси "підкови" стануть головним силуетом 2024 року: з чим їх носити    0
  • 27 листопада 18:42 Ювелірний бренд презентував благодійну колекцію каблучок, створених за дизайнами відомих українців (фото)    0
  • 14 листопада 15:25 Tiffany & Co. представили колекцію прикрас, присвячену покемонам (фото)    0
  • 09 листопада 14:12 Українка представила своє вбрання для шоу національних костюмів конкурсу «Міс Всесвіт 2023» (фото)    0
  • 06 листопада 11:36 Брендовані еко-сумочки: унікальний стиль та екологічна мода    0
  • 18 жовтня 16:10 Гурт TVORCHI та Юлія Саніна презентують нову колекцію Winterized від PUMA     0
  • 05 жовтня 15:35 Стало відомо, в яких ТРЦ України магазини H&M відновлять роботу наприкінці листопада    0