Стартап з Ізраїлю створив цукрозамінник, який запобігає тяжким захворюванням
Ізраїльський стартап у галузі харчових технологій CarobWay представить свій замінник цукру, виготовлений із цільного ріжкового дерева на виставці IFT Chicago 17-19 липня. Про це повідомляє Food Ingredients 1st.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи жуйки та енергетичного батончика. Підсолоджувач має м'який карамельний смак і низький глікемічний індекс (GI) завдяки наявності D-пінітолу. Однак компанія зазначає, що «не всюди можна замінити 100% цукру через характерний смак ріжкового дерева».
Підсолоджувач отримують із цілих плодів ріжкового дерева, поживної та стародавньої культури, що росте в посушливих регіонах. Інші назви рослини, що належить до сімейства бобових – цареградський стручок чи солодкий ріжок. У найближчі кілька років CarobWay планує висадити 500 тисяч таких дерев.
Компанія використовує запатентований процес для екстракції цукру з очищених від кісточок стручків. Кінцевий продукт виглядає як сироп, який можна додавати в їжу та напої.
«Секретний інгредієнт»
Підсолоджувач містить D-пінітол, рослинну сполуку, яка має м'яку солодкість і діє як інсулін в організмі. D-пінітол може допомогти знизити рівень цукру в крові, запобігти хворобі Альцгеймера, боротися з раком, зменшити запалення, підвищити імунітет і здоров'я печінки, кишківника та серця, стверджує CarobWay.
D-пінітол, який має солодкість приблизно половину сахарози, природно зустрічається у рослин і має найвищу природну концентрацію в ріжковому дереві.
Теги: світові новини , здоров'я , цукор , солодощі , користь , стартап