Які каші найкорисніші на думку доктора Комаровського
На думку відомого лікаря-педіатра та телеведучого Євгена Комаровського, чим сильніше очищена від своїх оболонок крупа, з якої готувалася каша, тим менш корисною в результаті виявляється страва. Своїм рейтингом корисності різних каш Комаровський поділився в YouTube.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Коментуючи корисні властивості каш, доктор Комаровський зазначив: найкращими є страви, які забезпечують організм енергією на тривалий час, що дають одразу великий комплекс корисних речовин, включаючи білки, вітаміни, мікроелементи та інші.
«Мікроелементи містяться в оболонках круп, тому чим більше вони очищені, тим менше цінних властивостей.
Найкориснішою виходячи з цього критерію є гречана каша: вона дає багато заліза та білка.
На другому місці – вівсянка, яку потрібно варити. Якщо це пластівці швидкого приготування, поспіхом залиті водою, така страва тільки зашкодить, після неї швидко підніметься цукор», – стверджує лікар.
Третьою за ступенем корисності він вважає перлову кашу, що містить багато клітковини, вона очищає кишечник.
На четвертому місці – пшоняна каша: містить магній, що покращує роботу серцево-судинної системи.
Також організму корисні каші з кукурудзи та бурого неочищеного рису, що забезпечують його клітковиною, мінералами та білком.
Крім цього, експерт рекомендує вживати кашу із насіння льону – джерело поліненасичених Омега-3 жирних кислот.
Найшкідливіші каші на думку доктора Комаровського
Лікар не рекомендує купувати вівсянку швидкого приготування з пакетиків. Комаровський каже, що це "найшкідливіше, що можна придумати".
Шкідливою кашею доктор Комаровський також називає манку - кашу, якою годували всіх нас у дитинстві, а бабусі досі продовжують підгодовувати нею онуків. Її вживання загрожує збільшенням у вазі.
Манна каша - це вуглеводи, що легко засвоюються, які не дають нічого хорошого нашому організму. Найкорисніше у крупі завжди в оболонці, якої манка по суті була позбавлена під час обробки.
Третьою крупою у списку, на думку педіатра, є білий рис, який медик назвав "ніяким". Адже жодної користі подібна каша не приносить.
Теги: світові новини , здоров'я , харчування , крупи , доктор комаровский