Що буде з організмом, якщо з'їдати хоча б одне яблуко на день
Яблука містять вражаючу кількість вітамінів та мікроелементів. Крім того, цей фрукт можна їсти цілий рік. Дізнавшись про всі переваги яблук, ви переконаєтеся в тому, що ці плоди повинні бути присутніми в раціоні щодня, передає турецьке видання Haber7.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Стигле яблуко містить близько 60 кілокалорій і на 85% складається із води. А чи замислювалися ви колись над тим, які яблука корисніші – зелені чи червоні? Ці плоди сприятливі у багатьох відношеннях, починаючи від зменшення запалення в організмі і закінчуючи захистом від багатьох хвороб. Нижче – відповіді на питання про те, які яблука корисніші і в чому різниця між червоними та зеленими.
Що буде, якщо з'їдати одне яблуко на день?
Нормалізація рівня цукру в крові
Високий вміст клітковини в яблуку може сприяти нормалізації рівня цукру в крові. Проведені дослідження показують, що вживання одного яблука щодня може зменшити ризик розвитку цукрового діабету другого типу.
Зниження холестерину
Яблука включають антиоксиданти і клітковину, які також допомагають контролювати рівень холестерину. Різні дослідження свідчать, що регулярне вживання яблук здатне знизити загальний рівень холестерину.
Зниження артеріального тиску
Яблука завдяки калію у своєму складі можуть понизити артеріальний тиск. Калій дозволяє контролювати цей показник, сприяючи розширенню кровоносних судин.
Зменшення запалення
Яблука містять такі важливі компоненти, як кверцетин, що має протизапальні властивості. Завдяки цьому плоди здатні зменшити запалення в організмі та захистити від хронічних захворювань.
Зменшення ризику астми
Дослідження показують, що вживання яблук може сприяти захисту від розвитку астми. Експеримент на молоді дозволив встановити, що яблука та інші схожі плоди можуть зменшити ризик астми.
Зміцнення нашого мікробіома
Яблука містять клітковину та пробіотики, які корисні для здоров'я кишечника. Це зміцнює мікробіом організму та підтримує травну систему.
Збереження почуття ситості
Клітковина в яблуку уповільнює травлення та забезпечує відчуття ситості. Ця властивість допомагає контролювати вагу та зберігає ситість на довгий час.
Сприяння довголіттю
Згідно з дослідженнями, регулярне вживання яблук підвищує вірогідність життя. У ході експерименту було встановлено, що плоди позитивно позначалися на тривалість життя учасників.
Зменшення ризику серцевих захворювань
Додавання яблук до раціону може зменшити ризик серцевих захворювань або раку. У ході проведеного дослідження було помічено, що у тих, хто їв яблука, ймовірність розвитку серцевих захворювань була нижчою.
Зелені чи червоні?
Між зеленими та червоними яблуками існують серйозні відмінності у смаку. Зелені зазвичай кисліше, тоді як червоні – солодші і м'якіші за смаком. Обидва види яблук є важливою частиною здорового харчування і вибір має бути зроблений в залежності від індивідуальних вподобань.
Теги: світові новини , здоров'я , їжа , користь , фрукти