Як скласти НМТ 2024 за кордоном Як скласти НМТ 2024 за кордоном
Суспільство

Як скласти НМТ 2024 за кордоном

Gloss 20 листопада, 2023, 10:34
 0

Зазвичай одинадцятикласники переживають великий стрес, коли потрібно докласти багато зусиль у гідне закінчення школи та підготовку до вступних іспитів до університету. Але що робити, якщо зараз ваша родина не живе в Україні, а для вступу до університету (українського чи іноземного) вам необхідно скласти НМТ? У цій статті розповідаємо про те, що це таке та як добре підготуватися й скласти НМТ за кордоном.

6552299427a6b.webp Фото: 6552299427a6b.webp

Що таке НМТ?

В умовах повномасштабної війни в Україні Міністерство освіти і науки України адаптувало ЗНО до нинішніх реалій. Так виник НМТ – національний мультипредметний тест. Заснований на програмі ЗНО тест має декілька особливостей:

  1. Іспит проходить у комп'ютерному класі, усі предмети складаються за один раз.
  2. 2024 року абітурієнти складатимуть вже 4 (на відміну від 2022 та 2023 років) предмети: 3 обов'язкові (українська мова, математика та історія України) та один на вибір.
  3. Уже відомо, що на іспит буде відведено приблизно 4 години. Ймовірно, на кожний предмет буде виділено годину.

До кінця 2023 року, швидше за все, буде відомо все про НМТ 2024: чіткий формат іспиту, типи завдань, програма. А поки що поговоримо про те, чи можна скласти НМТ, перебуваючи за кордоном.

Чи можна скласти НМТ за кордоном?

Під час проведення НМТ 2022 та 2023 скласти його випускники й випускниці могли в багатьох країнах Європи, а також у США та Канаді. Тестування проходило в приміщеннях місцевих університетів (не всіх, зрозуміло, а заздалегідь заявлених) під наглядом українських фахівців. Представники країни проведення тесту надавали організаційну та технічну допомогу. Припускаємо, що за подібним сценарієм розгортатиметься проведення НМТ за кордоном і у 2024 році.

Окрім можливості складання НМТ 2024 в конкретній країні, багато дітей хвилюються про те, як їм готуватися до цього непростого тестування.

Як скласти НМТ за кордоном?

Оскільки НМТ складається за українською шкільною програмою, для хорошого результату дітям необхідно протягом усього часу перебування за кордоном якісно навчатися за цією програмою. Але не кожна школа може забезпечити хороше та якісне навчання онлайн. У цьому контексті постає питання: як успішно підготуватися до НМТ? Ми запитали фахівців найбільшої в Україні дистанційної школи Optima (яка багато років готує до ЗНО / НМТ українських школярів з усього світу) про те, як найкраще підготуватися дистанційно.

«Якщо ви хочете підготуватися якісно та отримати хороший результат, доведеться дуже відповідально попрацювати: досконально вивчити програму ЗНО з усіх предметів, скласти графік і план підготовки, вибрати хороші підручники, читати багато, а практикуватися на завданнях – регулярно. Якщо ви відчуваєте, що втратили велику частину шкільної програми, поки перебували за кордоном, варто посилити підготовку. Але найголовніше: починайте підготовку заздалегідь, займайтеся планомірно, постійно та зосереджено. Тоді все вийде!» – відповіли в школі.

Сама ж Optima не перший рік проводить підготовку тисяч школярів і школярок до різних іспитів. З новацій можна виокремити курси підготовки до НМТ із викладачами вишів України.

  • Учні та учениці отримують повний доступ до інтерактивної освітньої платформи школи Optima.
  • Для закріплення та роз'яснення матеріалу, розміщеного на платформі, діти відвідують заняття з викладачем одного з прогресивних вишів України, що співпрацює зі школою.
  • Навчання відбувається повністю онлайн, тому якісно підготуватися можна навіть за кордоном.

Вступ до університету – це завжди виклик. Особливо коли весь процес підготовки відбувається в нових, незвичних умовах. Але ми щиро віримо, що вам обов'язково вдасться скласти НМТ із хорошим результатом і вступити до університету.

  • 27 жовтня 16:41 Складено рейтинг найкрасивіших автомобілів у світі (фото)    0
  • 27 жовтня 15:25 Скільки відсотків українців виступають за проведення виборів під час війни – результати опитування    0
  • 26 жовтня 16:46 Вчені з'ясували, до кого з улюбленців господарі прив'язані більше – до собак чи котів    0
  • 26 жовтня 16:24 Китай показав проект своєї майбутньої бази на Місяці (відео)    0
  • 25 жовтня 15:03 Україна потрапила до п'ятірки країн з найгіршою податковою системою у світі: антирейтинг    0
  • 25 жовтня 14:35 Пробіотики та пребіотики – лікар пояснює, у чому різниця    0
  • 25 жовтня 14:07 TikTok перетворюється на YouTube: соцмережа тестує 15-хвилинні відео та горизонтальний режим    0
  • 25 жовтня 13:29 Скільки відсотків українців вважають, що влада справді намагається боротися з корупцією – результати опитування    0
  • 25 жовтня 12:25 Подружжя з Аргентини побили світовий рекорд із трансформацій тіла (фото, відео)    0
  • 25 жовтня 12:25 Скільки заробляє Apple: з'явилася інформація про собівартість iPhone 15    0
  • 25 жовтня 12:25 Боремося з втомою: названі продукти, які бадьорять не гірше за каву    0
  • 25 жовтня 12:24 Відома еко-активістка Грета Тунберг несподівано виступила на підтримку Палестини та сектору Газа    0
  • 25 жовтня 12:23 5 причин, чому людина постійно мерзне і як з цим боротися    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні створили наземний робот-камікадзе Ratel S: як він допоможе ЗСУ (відео)    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху: що потрібно знати    0
  • 25 жовтня 12:22 Актор Дуейн Джонсон попросив змінити свою воскову фігуру в паризькому музеї через колір шкіри (фото)    0
  • 23 жовтня 17:55 Помер найстаріший у світі собака: скільки йому було років (фото)    0