Україна отримає від США безпілотники нового покоління: що про них відомо Україна отримає від США безпілотники нового покоління: що про них відомо
Техно

ЗСУ отримають від США армію унікальних безпілотників нового покоління: характеристики, фото та відео

Фото: Pinterest
Дарина Герасимчук 03 березня, 2023, 15:42
 0

Парк безпілотників Збройних сил України значно оновиться та розшириться завдяки допомозі США. Зміст останнього пакета допомоги, який надав уряд Сполучених Штатів, поповнить українську армію рядом новинок, які допоможуть ще ефективніше боротися з російськими окупантами в Україні. Про це пише Forbes.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Українська армія отримає сучасні модернізовані дрони, оскільки саме ця техніка, на думку військових, грає одну з ключових ролей на сучасному полі бою.

Військові експерти США зазначають, що через рік з початку російського вторгнення в Україну професіоналізм українських операторів дронів значно зріс. Тепер ЗСУ можуть використати всю міць та інновації, доступні в передових американських безпілотниках.

Розвідувальний дрон Jump 20

Jump-20 drone at Fort Riley, Kansasin 2020.U.S. ARMY Фото: Jump-20 drone at Fort Riley, Kansasin 2020.U.S. ARMY

Jump 20 – це безпілотник з можливістю вертикального зльоту та посадки (VTOL), здатний виконувати розвідувальні місії протягом 14 годин. БПЛА має дальність польоту в 100 км і виконує розвідку дислокації супротивника для подальшого удару по ньому із систем HIMARS або іншого виду артилерії, причому в глибині за лінією фронту.

Експерти вважають, що він складе конкуренцію російському бойовому дрону «Орлан-10».

Дрон-камікадзе Altius 600

Altius-600, areai.com Фото: Altius-600, areai.com

Altius 600 – мобільний дрон-камікадзе, який можна запустити із джипа, літака або інших великих дронів. По суті, це 12-кілограмовий баражувальний боєприпас, який завдає удару за допомогою трьох кілограмів вибухівки по цілям ворога. Дрон виробництва Anduril Area-I вже широко протестований армією США.

Його характерна особливість у тому, що безпілотник можна запускати з мобільних носіїв типу «Хамві» (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle – HMMWV), що дозволяє швидко змінювати місце дислокації.

Дрон Switchblade 600

Switchblade 600. Image from open sources Фото: Switchblade 600. Image from open sources

Switchblade 600 – оновлена, більш вдосконалена версія добре знайомого Switchblade 300, яка чудово показала себе під час знищення бойової техніки російської армії. Оновлена версія Switchblade 600 має дальність польоту в 40 кілометрів і ідеально підходить для ударів по артилерії, командним пунктам та засобам протиповітряної оборони.

Компанія-виробник AeroVironment зазначає, що для неї велика честь надати свої дрони Україні для боротьби з російською агресією. В AeroVironment наголошують, що готові поставити ЗСУ тисячі Switchblades 600.

Секретний БПЛА Cyberlux K8

Cyberlux K8, twitter.com/clashreport Фото: Cyberlux K8, twitter.com/clashreport

Cyberlux K8 називають "секретним", тому що цей дрон ніде не з'являється на веб-сайті компанії. Cyberlux спеціалізується на квадрокоптерах для кіноіндустрії і тримає свій оборонний бізнес в таємниці.

Грунтуючись на відомих конструкціях компанії, ймовірно, що K8 буде тактичним квадрокоптером зі значним корисним навантаженням – можливо, новим доповненням до багатокоптерного флоту важких бомбардувальників України. Сам дрон відомий тим, що його використовують для кінозйомок у випадках, коли потрібна картинка об'єктів, що швидко рухаються, і висока якість відео, але те, як цю модель модифікували для фронту, залишається в таємниці. Швидше за все, дрон виконуватиме розвідувальні місії і його завдання полягає у високоякісній візуалізації.

Трикоптер AtlasPRO

Atlas PRO drone, фото: Come Back Alive Foundation Фото: Atlas PRO drone, фото: Come Back Alive Foundation

AtlasPRO – чудово протистоїть спробам ворога заглушити радіочастоти. Ця модель широко використовується спецназом багатьох країн світу, зокрема і в Україні. AtlasPRO менш уразливий для радіоперешкод, ніж звичайні квадрокоптери, що стає все більш важливим, оскільки РФ збільшує кількість засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) на лінії фронту.

Розробники моделі з компанії Atlas Aerospace модифікували дрон, встановивши досконаліше програмне забезпечення, яке допоможе боротися з РЕБ ворога. Безпілотник скануватиме ефірні хвилі та визначитиме, які з них глушаться, щоб перемикатися на вільні частоти. «Система стрибкоподібної перебудови частоти – відмінне рішення для боротьби з РЕБ», – кажуть у компанії. Atlas Aerospace щомісяця постачає приблизно 200 своїх дронів ЗСУ, але планує збільшити їхню кількість до 800 щомісяця.

Нічний мисливець – дрон Teal 2

Teal 2 by Red Cat, gagadget.com Фото: Teal 2 by Red Cat, gagadget.com

Teal 2 – найкращий нічний дрон для розвідки дислокування супротивника. Він може розглянути у темряві навіть дрібні деталі на полі бою і здатний нести чергування і вдень, і вночі, причому без участі оператора.

Компанія Red Cat вже не перший місяць постачає для ЗСУ свої розвідувальні безпілотники класу Golden Eagle, але їхня кількість незабаром збільшиться завдяки моделі Teal 2, яка має триваліший час польоту та дальність у 5 км. Що ще важливіше, Teal 2 оснащений чудовою камерою нічного бачення, датчиком Teledyne Flir Hadron 640R, що дає найвищу роздільну здатність для дрону такого розміру.

Теги: дрон , сша , безпілотник , новини України , ВСУ , російсько-українська війна

  • 24 квiтня 17:34 Експерти назвали 5 недорогих електричних кросоверів, які варті своїх грошей    0
  • 18 квiтня 17:05 Пройшов перший "повітряний бій" між пілотованим літаком та винищувачем, яким керував ШІ (відео)    0
  • 16 квiтня 14:06 Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами (відео)    0
  • 15 квiтня 15:36 Експерти назвали 5 автомобільних брендів, які є найдешевшими в обслуговуванні    0
  • 12 квiтня 17:05 Apple розкрила можливості свого штучного інтелекту: він перевершує GPT-4    0
  • 11 квiтня 17:04 ТЦК зможе «мобілізувати» автомобілі українців: які авто будуть вилучати на потреби ЗСУ    0
  • 08 квiтня 10:50 AENO HD1: Фен з унікальною технологією для швидкого стайлінгу без шкоди для здоров’я волосся    0
  • 04 квiтня 15:46 Apple працює над створенням домашніх роботів – Bloomberg    0
  • 02 квiтня 15:42 Ілон Маск оцінив ймовірність загибелі людства через штучний інтелект у 20%    0
  • 28 березня 16:06 Ноутбуки ROG ‒ ідеальний вибір для геймерів та професіоналів    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 22 березня 17:27 Російські війська скаржаться на новий український дрон-камікадзе, зроблений із фанери та пластикових пляшок (фото)    0
  • 21 березня 15:20 Компанія Маска показала, як перша людина з чіпом Neuralink у мозку грає в онлайн-шахи силою думки – відео    0
  • 19 березня 14:54 Названо 10 професій, які замінить штучний інтелект    0
  • 13 березня 16:46 Найбільший у світі літак із 117-метровим розмахом крил виконав тестовий політ (відео)    0
  • 05 березня 16:44 Apple представила новий MacBook Air з чіпом M3: характеристики та ціна    0
  • 04 березня 15:48 Єврокомісія оштрафувала корпорацію Apple на 1,8 мільярда євро: причина    0
  • 16:59 Названо найцінніший автомобільний бренд у світі – рейтинг 2024 року від Brand Finance    0
  • 21 лютого 17:54 Топ-20 найпопулярніших нових автомобілів в Україні за підсумками 2023 року    0
  • 20 лютого 16:23 Перша людина з чіпом у мозку змогла керувати комп'ютерною мишкою силою думки — Ілон Маск    0