Куди піти у Києві у вихідні: афіша на 30 вересня - 2 жовтня 2022 Куди піти у Києві у вихідні: афіша на 30 вересня - 2 жовтня 2022
Дозвілля

Куди піти в Києві цими вихідними: 24 найкращі заходи

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 29 вересня, 2022, 22:48
 0

Під час війни ми постійно відчуваємо власну безпорадність і знаходимося у стані постійного стресу. Трохи розслабитися та відволіктися від негативних думок ви зможете, якщо відвідаєте заходи, які відбудуться у Києві цими вихідними. 

Рекомендуємо підписатися на канал "Диван зачекає" в Telegram.

Gloss.ua підготував добірку найцікавіших івентів майбутнього вікенду, які дозволять вам розвіятися і хоч трохи відновити сили.

Слід зазначити, що у разі повітряної тривоги у місті відвідувачі всіх заходів мають пройти у найближче укриття.    

Виставка ілюстрацій Сальвадора Далі «Божественна комедія»

Коли: до 30 вересня, 11:00-17:00

Де: Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 9

Вартість: 250 гривень

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати Фото: У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати "Божественну комедію" Данте Аліг'єрі. Так народилося 100 акварелей, по одній для кожної зі ста пісень поеми.

Ці ілюстрації є унікальним прикладом книжкової графіки художника. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом.

Freedom Jazz

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4

Вартість: від 590 гривень

Freedom Jazz Фото: Freedom Jazz

Артистки представлять музичне шоу, в якому поєднаються найкращі номери за всю історію гурту з улюбленими авторськими піснями та світовими хітами.

Популярні композиції прозвучать в оригінальних аранжуваннях у виконанні чарівних "Freedom Jazz girls band". Режисер театралізованого дійства: українська режисер-постановниця та продюсер – неперевершена Олена Коляденко.

Стендап вечір

Коли: 30 вересня, початок о 19:00

Де: Magnifique bar, вул. Басейна, 12

Вартість : 200 гривень

Стендап вечір Фото: Стендап вечір

"Превентивний удар гумору, такий необхідний нам зараз, уже готовий. Відпочиваємо і працюємо поки що є можливість. Частину коштів інвестуємо у збройні сили", - зазначають організатори.

Лайн-ап: Володимир Левчук, Алла Волкова, Богдан Письменко та Тимофій Мішаков.

Вік гостей: 18+. Ненормативна лексика.

Вася Club

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де : Docker Pub/Докер-Паб, вул. Богатирська, 25

Вартість: від 175 гривень

Вася Club Фото: Вася Club

Легендарний гурт VАСЯ CLUB потужно вдарить музичним фронтом на підтримку Незламних Збройних Сил України. Об'єднуємось заради Перемоги!

Шалена енергія, запальні ритми, прекрасне виконання і, безумовно, лірика – це музика, в яку неможливо не закохатися.

Підтримаємо один одного піснею, а донатами – наші незламні ЗСУ!

Лесь Подерв'янський

Коли : 30 вересня, початок о 18:00

Де: "Жовтневий Палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість : від 350 гривень

Лесь Подерв'янський Фото: Лесь Подерв'янський

Метр української літератури виступить у Києві з новою програмою. Буде все як завжди, тільки краще!

Для довідки: Лесь Подерв'янський – відомий український художник, прозаїк та драматург. Автор сатиричних п'єс. Живе та працює у Києві. Почав писати перші п'єси наприкінці 1970-х.

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу"

Коли: 30 вересня, початок о 18:30

Де: Underground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість : від 250 гривень

Імпровізаційне шоу Фото: Імпровізаційне шоу

Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" - це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Свят Загайкевич, В'ячеслав Никоноров, Олександр Качура та Антон Стенюк.

Приходьте, адже такий експериментальний формат ви більше не побачите ніде. Буде смішно, незабутньо, а головне – неповторно.

Частина коштів йде на потреби ЗСУ.

Комедія "Прем'єра. Бродвейська історія"

Коли : 30 вересня, початок о 18:00

Де: Київський національний академічний театр оперети, вул. Б. Васильківська, 53/3

Вартість : 200 гривень

Комедія Фото: Комедія

Доля головної героїні дуже схожа долі багатьох американських «зірок». У зеніті слави вона почала надмірно вживати алкоголь і занапастила свою кар'єру. Після майже десятирічної паузи всіма забуту актрису заради сенсації запросили в один із театрів Бродвею зіграти одну з її найуспішніших ролей молодості.

За півгодини до прем'єри у гримерці актриси з'являється пляшка бренді від «палкого шанувальника». Чи піддасться Фанні спокусі, щоб погасити хвилювання перед виступом? Чи вона поборе страх і зробить усе можливе, щоб гідно повернутися на велику сцену? Про це ви дізнаєтесь у виставі.

Антон Мигаль. Сольний стендан концерт "А тепер усе інакше!"

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де : StandUp Art House Kyiv, вул. Саксаганського, 1г

Вартість: 250 гривень

Антон Мігаль Фото: Антон Мігаль

"Антон – стендап-комік з багаторічним стажем. Майстер з подорожей за 100€. Критик жіночої поведінки з інстинктом самозбереження. Професійний брехун. Це було раніше, а тепер все інакше. Повернення невідомої легенди! А якщо серйозно, то Антон учасник "Ліги Сміху на 1+1, автор та сценарист багатьох теле- та ютуб-проектів, учасник проекту StandUp 360.

30 вересня Антон Мигаль повертається до стендапу. Жодних старих жартів – лише новий, актуальний матеріал. Приходьте, щоб познайомитись, посміятися та просто провести кайфовий вечір", зазначають організатори.

Вистава "Академія сміху"

Коли: 30 вересня, початок о 18:00

Де: НАДТ ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

Вартість: 200 гривень

Вистава Фото: Вистава

П'єса, в якій два персонажі – Цензор та Автор. Цензор робить свої зауваження, а автор редагує свій текст. Крім роботи над комедійною п'єсою, вони ведуть цілком життєві розмови. І, оскільки майже  щодня «працюють» пліч-о-пліч, розкриваються їх характери.

Покірність драматурга – це спосіб боротьби з цензурою, всі причіпки до п'єси перетворюються на жарти, і Цензор (позбавлений почуття гумору!), як не дивно, стає співавтором цих жартів. Але як зміниться до фінального діалогу-поєдинку ставлення Цензора і до Автора, і до його комедії, і до самого театру...

Kureni Багряні: новий благодійний івент для підтримки ЗСУ

Коли: 30 вересня з 17:00 до 21:50, 1 та 2 жовтня з 14:00 до 21:50

Де: Kureni, Паркова дорога, 4 (10 хвилин від метро Арсенальна).

Вартість: онлайн-квитки або 200 гривень на вході з 17:00 до 18:00 та 400 гривень до 21:30.

Kureni Багряні Фото: Kureni Багряні

Вже 30 вересня та 1-2 жовтня Kureni запрошують на чергову благодійну зустріч, мета якої – зібрати якнайбільше коштів на інноваційне спорядження для наших воїнів.

Для цієї зустрічі команда підготувала добірний лайн-ап українських музикантів. Хедлайнерами трьох благодійних вечорів стануть дослідник електроніки MONOCONDA, пристрасна та експресивна інді-електро-поп гурт KADNAY та артисти провідних Melodic House & Techno/Progressive House лейблів – Monastetiq.

Детальний лайн-ап:

30.09 - MONASTETIQ, Awl Alexander b2b the:id.

1.10 - MONOCONDA live, Ніл Тарасов, Toma Rybka, Diana Jo.

2.10 - KADNAY live, VOTUMA, Ldm • Сакхно, Nekit • Hanna

Окрім музичних виступів, 30 вересня, 1 та 2 жовтня на відвідувачів чекатимуть маркет цікавих речей, спорт та йога просто неба, смачна їжа та напої, артпарк та мальовничі київські пейзажі.

10 Stand Up Коміків

Коли : 1 жовтня, початок о 16.00

Де: Бочка Pub, вул. Хрещатик, 19а

Вартість: 100 гривень

10 Stand Up Коміків Фото: 10 Stand Up Коміків

Цього вечора 10 молодих коміків виступатимуть по 6 хвилин і кожен із них поділиться з вами частиною свого життя за допомогою жартів. Коміки розповідають, як свої перевірені жарти, так і новий актуальний матеріал, який ви, можливо, почуєте першими.

Цього вечора на сцені: Макс Мельников, Веста Гунченко, Женя Галка, Аліна Бовкун, Ден Че, Катя Федоркова, Марк Свиридюк, Саша Качура, Ігор Неровний та ще один відомий стендапер.

Ведучий: Гнат Михайлюк.

Вік гостей: 18+. Частина від зібраних грошей піде на ЗСУ.

Вистава "Дірявий експрес"

Коли : 1 жовтня, початок о 15.00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава", вул. Архипенка, 5

Вартість: від 250 гривень

Вистава Фото: Вистава

За п'єсою геніального, скандального, харизматичного українського драматурга Олександра Неволька. Молодість пролетіла так швидко в гонитві за примарними ідеалами. Однак їй так хочеться простого людського щастя.

Звернувшись до фахівця таролога-астролога-нумеролога, наша героїня пускається в авантюру, яка, на її думку, є останньою можливістю встигнути на поїзд, що йде. Проте, чи зможе самотнє серце здобути спокій? Що переможе – тілесні бажання, що обпалює пристрасть, тваринні інстинкти чи кохання?

Еротичні сцени: є. Вік глядачів: 18+.

Підпільний Стендап: Розгони

Коли: 1 жовтня, початок о 18:30

Де: Аnderground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Вартість: 350 гривень

Підпільний Стендап: Розгони Фото: Підпільний Стендап: Розгони

Запрошуємо вас на вечір сміливою українською комедії від Підпільного стендапу. Це чудова можливість розслабитися і добре посміятися.

«Розгони» - це коли окрім класичної стендап комедії, ви побачите імпровізацію, під час якої коміки разом сидітимуть на сцені, обговорюватимуть хвилюючі та актуальні теми, а також жартуватимуть прямо тут і зараз.

Цього вечора виступатимуть: Василь Байдак, Ганна Кочегура, Олександр Качура, Юра Коломієць та Костя Трембовецький.

Важливо: 20% від зібраних коштів буде направлено на потреби ЗСУ.

Вистава "Білка, яка прожила 100 років"

Коли: 1 жовтня, початок о 17.00

Де: Київський академічний театр "Золоті ворота", вул. Шовковична, 7а

Вартість: 350 гривень

Вистава Фото: Вистава

У самому центрі Стокгольма є незвичайний парк, що має назву «Скансен» і в цьому парку мешкає дуже багато білок. Тварини вони милі та смішні, але мають облізлі хвости, бо недоїдають. Як так? Їх же напевно годують туристи - подумаєте ви і матимете рацію. Але у білок в парку «Скансен» просто жахлива пам'ять: вони закопують горіхи, потім забувають, де їх сховали і тому голодують.

За цими білками дуже любить спостерігати головна героїня цієї вистави, яка нічого не забуває. Все 20 століття вона вчилася любити і відпускати тих, кого полюбила, вчилася приймати себе та оточуючих. Хтось сприймав її, а хтось просто не помічав, що вона є. Її життя здається маленьким і незначним у масштабі подій цілого століття, але хіба так буває, щоб чиєсь життя було неважливим?

Вистава "Весілля Фігаро"

Коли: 1 жовтня, початок о 17.00

Де: Київська опера (Театр опери та балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 150 гривень

Вистава Фото: Вистава

Концертно-сценічна версія на 2 дії. Композитор: Вольфганг Амадей Моцарт.

Лібрето: Лоренцо да Понте за п'єсою П'єра-Карона Огюстена де Бомарше. Максим Стріха.

Тривалість вистави – 2 години 30 хв.

Диригент-постановник – Сергій Голубничий.

Режисер-постановник – Віталій Пальчиков.

Художник костюмів – Дмитро Курят.

На вас чекає справжня феєрія, яка заворожує з перших хвилин і ще довго "не відпускає" після свого завершення.

Український рок. Група "Онейроїд"

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: Docker-G pub, вул. Ігорівська, 13/5

Вартість: від 125 гривень

Український рок. Група Фото: Український рок. Група

Ця легендарна полтавська альтернативна група була створена 25 грудня 1992 року з ініціативи медиків Андрія Боркунова (вокал, гітара) та Анатолія Воліка (тексти, бас).

Одне з трактувань слова "онейроїд" у перекладі з грецької - це сон наяву. Музика гурту цілком відповідає цьому визначенню, адже зараз - це суміш різноманітних стильових течій етно-джаз-альтернативного року з дуже нестандартними рисами неопсиходеліки.

Група ніколи не залишала байдужою свою публіку. Музиканти реально створюють магічний простір та справжній шаманізм.

Орган під зірками. Interstellar

Коли: 5 серпня, початок о 19:00

Де: Київський планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3

Вартість: від 550 гривень

Орган під зірками. Interstellar Фото: Орган під зірками. Interstellar

Душа та серце кожного українця потребують зараз відпочинку. Кожен із нас хоче хоч трохи відновити свої сили для подальшої боротьби та помріяти про мир та згоду. Допоможе в цьому мистецтво та музика!

Київський Планетарій у рамках творчого проекту ARTSpace запрошує послухати величний орган Франції у програмі Interstellar під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України.

Під сферичні відеопроекції космічної тематики та потужний звук відвідувачі повністю поринуть у іншу реальність. Від галактики до галактики, від епохи до епохи розгортатиметься ця унікальна програма.

Симфонічні The Prodigy

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4

Вартість: від 390 гривень

Симфонічні The Prodigy Фото: Симфонічні The Prodigy

У Caribbean Club Concert-Hall симфонічний GosOrchestra під супроводом Олександра Держачинського знову зіграють свою легендарну програму – «Симфонічні The Prodigy». Не часто можна почути, як хіти британців зазвучать у подібному виконанні, тому – не пропустіть свій шанс!

"Voodoo People", "Breathe", "Omen", "Firestarter" - усі ці пісні в аранжуванні від Усеїна Бекірова ви зможете не лише почути цього вечора, а й поринути в атмосферу найкращого столичного саунду.

Стендап та вино. Великий концерт

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: K.Point, вул. Глибочицька, 72

Вартість : від 390 гривень

Стендап та вино. Великий концерт Фото: Стендап та вино. Великий концерт

«Стендап та вино» - це чудова можливість підтримати власний моральний дух у компанії популярних українських коміків.

Для вас жартуватимуть: Макс Вишинський, Андрій Бережко, Сергій Степанісько та Артур Петров.

Концерт рекомендований для глядачів віком від 18 років. Важливо: 25% йде на потреби ЗСУ.

Концерт гурту "Брати Гадюкіни"

Коли: 1 жовтня, початок о 18.00

Де: Docker Pub/Докер-Паб, вул. Богатирська, 25

Вартість : від 350 гривень

Концерт гурту Фото: Концерт гурту

Кожна людина, залежно від ситуації, трохи партизан! А ситуації бувають різними, погодьтеся.

Партизанство – шлях до перемоги. Музичне партизанство «Гадюкіних» – це рок-н-ролл Перемоги!

"Брати Гадюкіни" дадуть цього вечора свій концерт, який нікого не залишить байдужим!

Kyiv Modern Ballet. "Дев'ять побачень". "In pivo veritas". Раду Поклітару

Коли: 2 жовтня, початок о 18.00

Де: Київська опера (Театр опери та балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 гривень

Kyiv Modern Ballet. Фото: Kyiv Modern Ballet.

На вас чекає вечір одноактних балетів: In pivo veritas та Дев'ять побачень.

"In vino veritas" ("Істина - у вині") - говорить антична мудрість. In pivo veritas (Істина – у пиві) – з посмішкою виправляють творці вистави. Слабоалкогольне видовище, запропоноване до вашої уваги, створене виключно для задоволення нестримної спраги танцю. Усі збіги з реаліями життя – випадкові. Концептуальні висновки, аналітичні викладки та паралелі із суміжними мистецтвами – заохочуються.

"Дев'ять побачень": Він і Вона – початок взаємин, перше побачення. Здавалося б, про це вже все сказано, зіграно, заспівано, станцювано… Фортепіанна прелюдія Шопена. Скільки разів ця безсмертна музика ставала основою оповідань про кохання? Але в тому і полягає магія мистецтва, що кожен автор, торкаючись споконвічних тем і сюжетів, витягує з них нові значення та емоції.

Рок-хіти. Оркестр Résonance

Коли: 2 жовтня, початок о 18.00

Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 290 гривень

Рок-хіти. Оркестр Résonance Фото: Рок-хіти. Оркестр Résonance

Freedom tour - нове симфонічне шоу оркестру Resonance, що відкриває питання війни та миру через призму світових хітів Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, Rammstein, Metallica, AC/DC та всіх тих виконавців, які завжди чинили опір системі.

Гурт «Resonance», хоча формально і є камерною частиною симфонічного оркестру, а також часто зараховується до ряду сучасних рок-груп, по суті, не є ні тим, ні іншим.

Репертуар оркестру – це не просто рок-музика. Це твори, які вже давно увійшли до золотого фонду людства, це музика, створена найталановитішими людьми планети, у неймовірній авторській обробці.

Стендап у Andrew's Irish Pub

Коли: 2 жовтня, початок о 18.00

Де: Andrew's Irish Pub, вул. Костянтинівська 22/17

Вартість: 200 гривень

Стендап у Andrew's Irish Pub Фото: Стендап у Andrew's Irish Pub

Цього вечора максимально "заряджені" коміки привнесуть посмішку в цей неспокійний час. Стендапери роздадуть актуальну комедію, зарядять вас на цілий тиждень уперед позитивом, свободою думки та зневагою до «північно-східних болот».

Піднімають морально-бойовий дух: Свят Марченко, Олесь Пінчук, Максим Давиденко.

Вільне розсадження. Частину коштів буде передано на потреби ЗСУ.

Вистава "7 розгніваних джентльменів"

Коли: 2 жовтня, початок о 17:00

Де: Театр "Актор", вул. Велика Житомирська, 40

Вартість: від 100 гривень

Вистава Фото: Вистава

Жінки… Причини світових конфліктів та геополітичних змін ще з часів Троянської війни. Жіноча стать завжди була основним двигуном історії, тому що найбільші дурниці чоловіки роблять через любов і пристрасть до слабкої статі. Але без них існування людства було б неможливим.

"Сім розгніваних джентльменів" - антифеміністична комедія, в якій у нареченого з незрозумілих причин зривається весілля і всі гості вирушають на пошуки справедливості. На вас чекають сім брутальних чоловіків, сигари, костюми, віскі, пістолет, добірна лайка, бійка, заручник і відверті розмови про секс...

Теги: куди піти на вихідних , куди піти в києві погуляти , куди піти в киеве на вихідних , куди піти після роботи у Києві , куди піти на вихідні київ , куди піти на вихідні у Києві , куди піти у Києві ввечері

  • 11 сiчня 15:54 У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену    0
  • 27 грудня 21:26 У Києві на Арсенальній площі з’явився святковий зимовий простір для дітей та молоді    0
  • 22 грудня 16:29 У Києві в укритті проведуть кінопокази сімейних фільмів: де та коли    0
  • 12 грудня 20:02 "Зимова Країна" в Києві на ВДНГ: локації та ціни 2022-2023 років    0
  • 02 грудня 10:42 Куди піти в Києві цими вихідними: 15 найкращих заходів    0
  • 23:02 Відомо, якою буде "Зимова Країна" на ВДНГ у Києві    0
  • 18 жовтня 16:17 В Україні розпочався благодійний фестиваль з вуличних культур    0
  • 30 вересня 22:16 В Україні пропонують подивитися українське кіно за 1 гривню    0
  • 22 вересня 18:29 У Києві відкрили найбільше в Україні бейсбольне поле (фото, відео)    0
  • 21 вересня 12:28 У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація    0
  • 19 вересня 21:44 У Києві пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 19 серпня 17:25 У київських кінотеатрах пройде тиждень безкоштовного українського кіно    0
  • 19 серпня 16:59 У музеї "Пирогово" можна відвідати медовий ярмарок та дізнатися про бджільництво    0
  • 08 серпня 10:18 Чому повчитися в серпні: 13 цікавих майстер-класів у Києві    0
  • 01 серпня 22:12 20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 27 липня 17:31 У Києві покажуть дзвін гетьмана Івана Мазепи: де і коли    0
  • 25 липня 18:46 18 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 15 липня 21:31 У Києві відновлює роботу Pinchuk Art Centre: коли та яка буде виставка    0
  • 14 липня 00:39 У Києві відкрилася виставка картин на честь оперної співачки Крушельницької    0
  • 29 червня 09:47 Виставка Пін Ап у Києві: як зароджувався стиль і хто його створив    0