10 кращих виставок листопада в Києві 10 кращих виставок листопада в Києві
Дозвілля

10 кращих виставок листопада в Києві

Дарина Герасимчук 11 листопада, 2022, 15:38
 0

Один з найбільш надихаючих і при цьому найбюджетніший вид дозвілля в столиці - це відвідування виставок. Живопис, фотографії, експозиції, творчість нейромереж, ювелірне мистецтво, індустрія краси, вбрання від кутюр та багато іншого чекає на вас в Києві цього місяця. 

Gloss.ua розкаже все про найцікавіші виставкові проекти столиці. 

Виставка «Одеське мистецтво в колекції Михайла Поживанова»

Коли: до 12 листопада, 12:00-19:00 (вт-сб)

Де: галерея «АВС-арт», вул.Глибочицька, 32В

Вартість: вхід вільний

Деталі 

Колекція Михайла Поживанова – громадського та політичного діяча, засновника галереї «АВС-арт» – представляє відкритість системного погляду приватного колекціонера на український мистецький процес. Вона – своєрідна локальна мистецька карта України, на якій вирізняються художники південноукраїнської мистецької школи. Галерея «АВС-арт» ексклюзивно експонує у своєму просторі добірку мистецтва з колекції Михайла Поживанова, яка візуалізується живописом та графікою неповторних майстрів Одещини, кожен з яких має виразний характер творчості. В експозиції – Валентин Алтанець, Альбін Гавдзінський, Василь Сад, Сергій Савченко, Адольф Лоза, Андрій Антонюк, Володимир Цюпко, Микола Прокопенко, Сергій Кириченко, Олександр Ройтбурд, Геннадій Верещагін та інші класики та сучасники українського образотворчого мистецтва.

«Мені як колекціонеру надзвичайно приємно презентувати добірку творів одеських художників у Києві – у той час, коли в Одесі відбувається моя персональна виставка як художника. Це – своєрідний обмін візуальним досвідом, мистецький місток між півднем України та столицею у таких складних для всіх нас воєнних умовах» - коментує виставку Михайло Поживанов. 

Виставка картин «Тварини очима машини»

Коли: до 13 листопада, 16:20-22:00

Де: бар KARMA KYIV (адреса за запитом в особисті повідомлення)

Вартість: вхід вільний

Деталі 

«Тварини очима машини» - виставка картин, згенерованих штучним інтелектом. Більшість героїв робіт - фермерські тварини. Авторам стало цікаво, чи може штучний інтелект зобразити те, що люди так часто вперто не помічають - особистість окремо взятої фермерської тварини, її характер, красу, унікальність. Портрети, які згенерувала нейромережа  Midjourney, вражають глибиною.  

Усі виставлені роботи, надруковані в єдиному екземплярі, продаються. За виручені кошти організатори закуплять рослинної їжі для відправки нашим військовим, що не вживають м’яса та інших продуктів тваринного походження.

Виставка сучасного живопису «Трохи війни й багато миру»

Коли: до 13 листопада, 17:00-22:00 (ср-нд)

Де: MODI Art&Wine Gallery, вул. Мала Житомирська, 17

Вартість: вхід вільний 

Деталі 

Киян та гостей столиці запрошують відвідати колективну художню виставку, що відбувається в мистецькому просторі галереї Моді. 40 картин від 13-ти авторів та смачне вино будуть втішати смаки цінителів мистецтва. 

Тема виставки актуальна – «Трохи війни й багато миру». Стиль й жанр демонстраційних робіт – мішаний: реалізм, символізм, фентезі, фовізм, абстракція, фігуратив й тому подібне. 

Більшість картин на виставці можна придбати.

Вулична виставка «Полк Азов - Янголи Маріуполя»

Коли: до 14 листопада 

Де: Софійська площа 

Вартість: вхід вільний 

Деталі за телефоном +380664692503

Виставка присвячена захисникам і захисницям із підрозділу “Азов” Національної гвардії України, які віддали свої життя, обороняючи Маріуполь від російських загарбників.

До 14 листопада кожен охочий може прийти на Софійську площу у Києві  і дізнатися більше про життєписи полеглих воїнів полку “Азов”, найменшому з яких було 18 років, найстаршому 63 роки. Воїнів, які протягом довгого часу безстрашно та невпинно обороняли місто Маріуполь, які віддали своє життя за долю України та за кожного з нас. 

Виставка складається з інформаційних планшетів, які містять портрет та текст про життєпис Героя. 154 світлин. 154 коротких біографій. 154 історій перерваних війною життів. 

Автори ідеї серії фотовиставок про героїв полку “Азов” Віра Литвиненко – мати бійця полкової розвідки полку “Азов” Литвиненка Владислава з позивним “Вектор” та Вікторія Грицаєнко – дружина Віталія Грицаєнка, Героя України, заступника командира полку “Азов” із бойової та спецпідготовки, старшого лейтенанта, з позивним “Гоголь”. За підтримки Міністерства у справах ветеранів України та Київської міської державної адміністрації.

Виставковий проект «Антропологія міста. Дмитро Нагурний та Віктор Коновал»

Коли: до 15 листопада, 12:00-18:00

Де: Аукціонний дім Goldens, вул. Леоніда Первомайського, 4

Вартість: вхід вільний

Деталі 

Процес творчого становлення авторів виставки Дмитра Нагурного та Віктора Коновала припав на протилежні за своїм спрямуванням епохи - середина 1970-х у Нагурного та початок 1990-х у Коновала, проте пошук художніх орієнтирів, свого місця в мистецтві, об’єднав цих майстрів у спільному виставковому проекті. 

«Антропологія міста» - це відображення міського простору та людей в ньому, як результат творчого пошуку та становлення визначних київських майстрів. Постаті Коновала на фоні урбаністичних пейзажів Нагурного, доповнюючи одне одного,  створюють неповторний діалог людей і міста.  

До експозиції проекту увійшло 13 скульптурних твори Віктора Коновала та 21 живописна та графічна робота Дмитра Нагурного. Експозиція працює без вихідних. З питань придбання представлених у ході проекту творів звертайтесь до організаторів у залі експозиції.

Виставка Pro Beauty Expo 2022 

Коли: 16-17 листопада

Де: МВЦ, Броварський проспект, 15 

Вартість: безкоштовно при реєстрації з промокодом ALFA 

Деталі 

Конгрес індустрії краси Pro Beauty Expo  є однією з найбільш очікуваних професійних подій, що об'єднує на одному майданчику сотні компаній-учасниць та тисячі відвідувачів. У зв’язку з ситуацією в Україні, Pro Beauty Expo 2022 не буде проходити у форматі традиційного «свята краси». Головна мета цьогорічної виставки допомогти учасникам ринку відновити втрачені ділові зв’язки та знайти нових клієнтів та партнерів.

Традиційно на виставці будуть проходити майстер-класи від провідних спеціалістів галузі та презентації найновішої професійної косметики, інструментів та обладнання. Резидентами Pro Beauty Expo 2022 стануть понад сто компаній, що представлять більше тисячі брендів.
Виставкова експозиція буде сформована за напрямками:

• Естетична медицина, косметологія, обладнання

• Перукарське мистецтво

• Professional Make-up

• Нігтьовий сервіс, подологія 

Групова виставка «Вільна Україна»

Коли: до 17 листопада, 14:00-17:00

Де: Центр культури та мистецтв КПІ, 2й поверх, проспект Перемоги, 37

Вартість: вхід вільний 

Деталі за телефоном +380444549203

На виставці будуть представлені 50 робіт 24 митців з різних міст України, написані у мирний час на пленерах та під час війни.

Виставка «Червоне» Ганни Богачук 

Коли: до 20 листопада, 11:00-22:00

Де: Avangarden gallery&wine bar, вул. Січових Стрільців, 23А

Вартість: вхід вільний

Деталі 

Червоний - ключовий колір українського народного мистецтва і традиційної вишивки. Це колір енергії, вогню, життя. Це кров, що тече по жилах, та робить нас одночасно сильними і вразливими. Це колір любові та жаги до свободи.

Ганна Богачук – українська художниця. Через війну зараз проживає у Вільнюсі, Литві. Ганна малює все життя, але наважилася повністю зануритися у мистецтво лише у 2018 році. З тих пір роботи Ганни вже отримали визнання серед поціновувачів в Україні, Греції та Німеччині. У своїй творчості Ганна відкриває українські етнічні візуальні коди, народне мистецтво та традиції. Вона намагається переосмислити їх та подати у сучасному контексті.

Серію мистецьких робіт «Червоне» вона розпочала ще у грудні 2021 року, перед війною. Червоне – це маніфест внутрішній силі жінок, їхній здатності любити й ненавидіти, здатності захищати та не боятися показати свою вразливість. Виставка поєднує роботи Ганни з автентичними українськими рушниками, представляючи їх як цілісний витвір мистецтва.

Виставка «Сергій Єрмаков. Феномен українського кутюр‘є»

Коли: до 21 грудня, 10:00-18:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2 

Вартість: вхідний квиток 50-90 гривень, кураторська екскурсія - 150 гривень 

Деталі за телефоном +380442784864

Сам Сергій Єрмаков більшу частину життя боровся з важкою хворобою, яка спочатку спричинила фактичну втрату зору, згодом — слуху, і зрештою призвела до передчасної смерті 19 січня 2021 року. Цьогоріч 19 червня талановитий дизайнер міг би святкувати 50 років. За життя Сергія Єрмакова вважали одним із найдорожчих модельєрів України. Він був і нині залишається єдиним українським майстром, який працював у стилістиці «haute couture» («от кутюр»), тобто високої моди. Вбрання від Сергія Єрмакова носили й досі зберігають українські зірки. Його роботи — це коштовні витвори мистецтва. Сергія Єрмакова запрошували з показами до Франції та США. Він представляв Україну у Європі, Америці та Африці, був лауреатом багатьох українських конкурсів. Водночас залишався єдиним у світі незрячим дизайнером одягу (свого часу в «Нью-Йорк Таймс» надрукували матеріал про Сергія Єрмакова із заголовком «Сліпий дизайнер осліпив Америку»). Кутюр'є прагнув світового визнання не лише свого таланту, а й рідної країни. В одному з інтерв'ю він стверджував: «Я не хочу бути великим дизайнером в Україні, я хочу бути великим дизайнером із України».

Виставка складається із двох тематичних блоків у двох залах. Перший - предмети, що ілюструють життєвий шлях та основні етапи творчості кутюр'є. Другий - його роботи. Речі Сергія Єрмакова - художні витвори, створені в єдиному екземплярі. Вони виконані на 80% вручну з використанням коштовних сортів натуральних тканин. Здебільшого це різновиди шовку: атлас, дюшес, муслін, тафта. Речі декоровані шантільським мереживом, камінням та перлами Swarovski. Раніше ці витвори бачило лише обмежене коло поціновувачів моди на подіумних показах. Центральним образом виставки є сукня «Україна» в оточенні колекції чорних суконь. Вона створена 2017 року, але саме в такій комбінації цю модель дизайнер представляв 2019-го на показі Українського тижня моди. Сукня «Україна» виконана з жовтого дюшесу та декорована візерунком, гаптованим золотою ниткою. За словами дизайнера, це бароковий орнамент, який символізує відродження.

Виставка про культуру Криму «MIRAS. Спадщина»

Коли: з 1 листопада до червня 2023, 10:00-17:00 (вт-нд)

Де: Скарбниця Національного музею історії України, вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»)

Вартість: 50-90 гривень 

Деталі 

На виставці вперше комплексно представлено найбільшу на материковій частині України колекцію предметів кримськотатарського ювелірного мистецтва й побуту XIХ – початку XX століть. Зокрема, тут можна побачити срібні к’ушаки (жіночі пояси) та топеліки (навершя жіночих головних уборів), які вражають витонченістю роботи в техніці кримськотатарської філіграні (ХІХ – початок ХХ століття, колекція Скарбниці). Також демонструються срібні футляри для Корану та чоловічі амулети, посуд для кавування, традиційний одяг кримських татар, зразки вишивки золотом.

Відвідувачі зможуть ознайомитися зі звичаями, мистецтвом, релігійними та світоглядними традиціями корінного народу Криму завдяки багатим орнаментальним композиціям. Майстри декоративного мистецтва створювали їх не лише як елемент інтер’єру, а й вкладали у свої роботи глибокі сенси, близькі й українцям, а саме: прагнення благополуччя, міцної родини, безпеки й захисту, поваги до старших, здоров’я, зв’язку з природою та батьківщиною.

Проєкт є тією платформою, яка дозволяє побачити спільне в способах мислення, почуттях та цінностях, притаманних як українцям, так і кримським татарам. У цьому допоможуть інтерактивні заходи, заплановані у просторі виставки: лекції, майстер-класи, неформальні тематичні зустрічі із кримськотатарськими митцями. 

Теги: виставки , виставки 2022 , живопис , Світлина , Куди піти

  • 11 сiчня 15:54 У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену    0
  • 27 грудня 21:26 У Києві на Арсенальній площі з’явився святковий зимовий простір для дітей та молоді    0
  • 22 грудня 16:29 У Києві в укритті проведуть кінопокази сімейних фільмів: де та коли    0
  • 12 грудня 20:02 "Зимова Країна" в Києві на ВДНГ: локації та ціни 2022-2023 років    0
  • 02 грудня 10:42 Куди піти в Києві цими вихідними: 15 найкращих заходів    0
  • 28 листопада 23:02 Відомо, якою буде "Зимова Країна" на ВДНГ у Києві    0
  • 18 жовтня 16:17 В Україні розпочався благодійний фестиваль з вуличних культур    0
  • 30 вересня 22:16 В Україні пропонують подивитися українське кіно за 1 гривню    0
  • 22 вересня 18:29 У Києві відкрили найбільше в Україні бейсбольне поле (фото, відео)    0
  • 21 вересня 12:28 У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація    0
  • 19 вересня 21:44 У Києві пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 19 серпня 17:25 У київських кінотеатрах пройде тиждень безкоштовного українського кіно    0
  • 19 серпня 16:59 У музеї "Пирогово" можна відвідати медовий ярмарок та дізнатися про бджільництво    0
  • 08 серпня 10:18 Чому повчитися в серпні: 13 цікавих майстер-класів у Києві    0
  • 01 серпня 22:12 20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 27 липня 17:31 У Києві покажуть дзвін гетьмана Івана Мазепи: де і коли    0
  • 25 липня 18:46 18 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 15 липня 21:31 У Києві відновлює роботу Pinchuk Art Centre: коли та яка буде виставка    0
  • 14 липня 00:39 У Києві відкрилася виставка картин на честь оперної співачки Крушельницької    0
  • 29 червня 09:47 Виставка Пін Ап у Києві: як зароджувався стиль і хто його створив    0