Як одягатися взимку: посібник для активних людей Як одягатися взимку: посібник для активних людей
Суспільство

Як одягатися взимку: посібник для активних людей

Gloss 04 грудня, 2023, 16:35
 0

[На правах реклами]

Зима — чудова пора для активного відпочинку на свіжому повітрі, наприклад, катання на лижах, сноуборді, піших прогулянок, бігу чи їзди на велосипеді. Однак взимку досить холодно, часто вітряно, йде сніг, може бути ожеледиця. Погодні примхи можуть спричинити дискомфорт, застуду або навіть хворобу. Тому важливо правильно одягатися взимку, особливо якщо ви ведете активний спосіб життя. У цій статті ми дамо вам кілька порад, як одягатися взимку для різних видів діяльності та погодних умов.

Багатошаровість — запорука тепла

Основним принципом зимового одягу є багатошаровість, коли ви вдягаєте кілька шарів одягу. Кожен шар виготовляється з певного матеріалу й виконує свою функцію. Це допомагає регулювати температуру тіла, захищати від негоди, а також зберігати сухість і комфорт. Існує три основні шари:

  • Базовий — торкається вашої шкіри й повинен бути виготовлений з повітропроникного матеріалу, що відводить вологу, наприклад, вовни, шовку або синтетичних тканин. Білизна має щільно прилягати до тіла, зберігати тепло і сухість, відводячи піт від шкіри.
  • Середній — забезпечує ізоляцію й тепло. Зазвичай виготовляється з легкого і пухнастого матеріалу, наприклад, флісу, пуху або синтетичного наповнювача. Середній шар має вільно прилягати й затримувати повітря між волокнами, створюючи бар'єр проти холоду.
  • Зовнішній — захищає вас від вітру, дощу, снігу та льоду, тому має бути виготовленим з водонепроникного та вітрозахисного матеріалу. Верхній одяг повинен зручно сидіти й мати вентиляційні отвори, блискавки або кнопки для регулювання вентиляції та запобігання перегріву.

Не забувайте про голову та руки

Взимку багато тепла може бути втрачено через голову. Тому обов'язковим елементом вашого гардероба має бути теплий головний убір. Вибір шапки з утепленою внутрішньою частиною та ущільненим відбитком від вітру гарантує захист від холоду. До того ж шапка завжди чудово захищає ваше волосся, яке від вологи та морозу можу втрачати свій природний блиск та здоров’я. Шарф і рукавички також мають стати незамінним елементом, який захистить вас від вітру та допоможе утримати тепло.

Захистіть свої ноги від холоду й вологи

Одягатися взимку означає дбати про ваші ноги. Взуття має бути непродувним, а також з водонепроникним верхом та теплими підкладками, які збережуть комфорт навіть у найсуворіші морози. Тому якісні зимові черевики чи кросівки — запорука сухих і теплих ніг. Вибирайте моделі з мембраною та утепленням. Пам'ятайте про теплі шкарпетки, які дозволять вам тривалий час залишатися в теплі та сухості. 

Вибирайте дихаючі та водонепроникні матеріали

Для активних людей важливо обирати одяг з технологічними тканинами, які дозволяють тілу «дихати» та водночас захищають від вологи. Такі матеріали запобігають перегріву під час фізичних навантажень і забезпечують комфорт у будь-якій ситуації. Більше пропозицій щодо спортивного відпочинку ви знайдете в магазині sportano.ua .

Зима — не привід бути нестильним

Ніколи не відмовляйте собі у тому, щоб купити тепле й стильне зимове вбрання. Сьогодні чимало брендів пропонує модний зимовий одяг, який надзвичайно теплий і комфортний і водночас дозволяє створювати унікальні образи на кожен день.

Зверніть увагу на спеціалізовані марки, які виготовляють такий одяг і взуття: Jack Wolfskin, The North Face, Columbia або Salomon. Ці бренди пропонують широкий асортимент товарів для різних видів діяльності, погодних умов та особистих уподобань. Перейдіть за посиланням https://sportano.ua/brendi/jack-wolfskin в інтернет-магазин Sportano, щоб вибрати стильну куртку, штани й кросівки для ваших зимових пригод.

Теги: реклама

  • 27 жовтня 16:41 Складено рейтинг найкрасивіших автомобілів у світі (фото)    0
  • 27 жовтня 15:25 Скільки відсотків українців виступають за проведення виборів під час війни – результати опитування    0
  • 26 жовтня 16:46 Вчені з'ясували, до кого з улюбленців господарі прив'язані більше – до собак чи котів    0
  • 26 жовтня 16:24 Китай показав проект своєї майбутньої бази на Місяці (відео)    0
  • 25 жовтня 15:03 Україна потрапила до п'ятірки країн з найгіршою податковою системою у світі: антирейтинг    0
  • 25 жовтня 14:35 Пробіотики та пребіотики – лікар пояснює, у чому різниця    0
  • 25 жовтня 14:07 TikTok перетворюється на YouTube: соцмережа тестує 15-хвилинні відео та горизонтальний режим    0
  • 25 жовтня 13:29 Скільки відсотків українців вважають, що влада справді намагається боротися з корупцією – результати опитування    0
  • 25 жовтня 12:25 Подружжя з Аргентини побили світовий рекорд із трансформацій тіла (фото, відео)    0
  • 25 жовтня 12:25 Скільки заробляє Apple: з'явилася інформація про собівартість iPhone 15    0
  • 25 жовтня 12:25 Боремося з втомою: названі продукти, які бадьорять не гірше за каву    0
  • 25 жовтня 12:24 Відома еко-активістка Грета Тунберг несподівано виступила на підтримку Палестини та сектору Газа    0
  • 25 жовтня 12:23 5 причин, чому людина постійно мерзне і як з цим боротися    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні створили наземний робот-камікадзе Ratel S: як він допоможе ЗСУ (відео)    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху: що потрібно знати    0
  • 25 жовтня 12:22 Актор Дуейн Джонсон попросив змінити свою воскову фігуру в паризькому музеї через колір шкіри (фото)    0
  • 23 жовтня 17:55 Помер найстаріший у світі собака: скільки йому було років (фото)    0