Що потрібно знати про подвійні дипломи Україна-США? Що потрібно знати про подвійні дипломи Україна-США?
Суспільство

Що потрібно знати про подвійні дипломи Україна-США?

Gloss 20 сiчня, 2024, 12:26
 0

Освіта, здобута в декількох країнах, може надалідати набагато більше можливостей для розвитку людини та її успіху. У цьому контексті дуже важливими є програми, які пропонують певні українські школи. Вони передбачають навчання одночасно за українською та за американською шкільною програмою. У цьому тексті ми розповімо вам про подвійний диплом Україна-США і про те, як це працює в умовах дистанційної освіти.

Що таке подвійний диплом?

Попри те, що українська шкільна освіта (особливо дистанційна) вважається наразі дуже якісною та хорошою, вона поки ще не є настільки універсальною для того, щоб бути визнаною в усьому світі. Усе ж таки радянська освітня спадщина змушує багатьох у Європі та Америці дивитися на український шкільний диплом із певним скепсисом. І хоча багато шкіл (наприклад, дистанційна школа Optima) вже успішно долають бар’єри та шануються у світі, навчання одночасно в українській та іноземній школі може значно спростити життя дитині та підготувати її до нових викликів.

Одним із найпопулярніших освітніх рішень у цьому контексті є подвійний диплом Україна-США, який дозволяє дитині навчатися одночасно в українському й американському закладах освіти та вивчати різні предмети, одночасно перебуваючи у двох різних освітніх і мовних середовищах.

Як відбувається навчання за подвійним дипломом?

Наведемо конкретний приклад: програма подвійного диплома найбільшої в Україні дистанційної школи Optima та американської школи The Providence Country Day.

  • Для учнів та учениць 8-11 класів дистанційної школи Optima.

  • Навчання відбувається паралельно за двома програмами: України та США. Вони є унікальними та розвивають дитину з двох різних перспектив.

  • В американській школі з-поміж запропонованих курсів дитина може вибрати потрібні та вивчати цікаві й корисні для себе предмети.

  • За американською програмою дитина переглядає відеоуроки з кожного предмета в зручний для себе час. До того ж вона щотижня має живі заняття онлайн із профільними викладачами.

  • Здобуття свідоцтв про середню освіту одразу двох країн.

Чи це можливо: навчатися одразу у двох школах і встигати все?

Скажемо так: це буде складніше, аніж навчатися за однією навчальною програмою. Проте унікальна дистанційна система школи Optima дозволяє використовувати час максимально раціонально, і він залишиться також на хобі й відпочинок. Найголовніше – це те, що можливості, які дає подвійний диплом, значно переважають складність подібного навчання!

Які можливості це може дати надалі?

Багато батьків дуже хочуть, щоб їхні діти поїхали навчатися в іноземні університети для здобуття вищої освіти. Проте якісну закордонну освіту можна здобувати навіть у школі. І навіть перебуваючи в Україні! Це дасть неоціненні можливості для розвитку та переваги:

  1. Краще розуміння та підготовка до системи закордонної освіти. Цей досвід дуже допоможе, якщо учень або учениця планує вступати за кордоном.

  2. Спрощений вступ до іноземних закладів вищої освіти. Американський шкільний диплом виглядає дуже привабливо для приймальної комісії будь-якого університету. Також від власників американського диплома при вступі до іноземних вишів часто не вимагають складання іспиту SAT (міжнародного аналога ЗНО).

  3. Дозволяє краще знати англійську, адже все навчання в американській школі відбувається саме нею.

  4. Допомога в розширенні соціального кола. Навчаючись в іноземній школі, можна познайомитися з багатьма цікавими дітьми з усього світу. Це дуже важливо в наш час!

Для цілеспрямованих сучасних людей складнощі відходять на другий план. Найголовніше – це правильно розставити пріоритети. Як правило, учні, які мають подібний досвід і здобули подвійний диплом, кажуть, що це було неймовірно цінно та корисно. Адже важка праця завжди дає свої плоди!

  • 27 жовтня 16:41 Складено рейтинг найкрасивіших автомобілів у світі (фото)    0
  • 27 жовтня 15:25 Скільки відсотків українців виступають за проведення виборів під час війни – результати опитування    0
  • 26 жовтня 16:46 Вчені з'ясували, до кого з улюбленців господарі прив'язані більше – до собак чи котів    0
  • 26 жовтня 16:24 Китай показав проект своєї майбутньої бази на Місяці (відео)    0
  • 25 жовтня 15:03 Україна потрапила до п'ятірки країн з найгіршою податковою системою у світі: антирейтинг    0
  • 25 жовтня 14:35 Пробіотики та пребіотики – лікар пояснює, у чому різниця    0
  • 25 жовтня 14:07 TikTok перетворюється на YouTube: соцмережа тестує 15-хвилинні відео та горизонтальний режим    0
  • 25 жовтня 13:29 Скільки відсотків українців вважають, що влада справді намагається боротися з корупцією – результати опитування    0
  • 25 жовтня 12:25 Подружжя з Аргентини побили світовий рекорд із трансформацій тіла (фото, відео)    0
  • 25 жовтня 12:25 Скільки заробляє Apple: з'явилася інформація про собівартість iPhone 15    0
  • 25 жовтня 12:25 Боремося з втомою: названі продукти, які бадьорять не гірше за каву    0
  • 25 жовтня 12:24 Відома еко-активістка Грета Тунберг несподівано виступила на підтримку Палестини та сектору Газа    0
  • 25 жовтня 12:23 5 причин, чому людина постійно мерзне і як з цим боротися    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні створили наземний робот-камікадзе Ratel S: як він допоможе ЗСУ (відео)    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху: що потрібно знати    0
  • 25 жовтня 12:22 Актор Дуейн Джонсон попросив змінити свою воскову фігуру в паризькому музеї через колір шкіри (фото)    0
  • 23 жовтня 17:55 Помер найстаріший у світі собака: скільки йому було років (фото)    0