У чому причина популярності віскі Гленморанж У чому причина популярності віскі Гленморанж
Суспільство

У чому причина популярності віскі Гленморанж

Gloss 30 сiчня, 2024, 12:26
 0

Гленморанж — шотландський односолодовий віскі витримкою 18 та 25 років. Віскікурня входить в категорію гайлендських і має найвищі перегінні куби серед виробництв Шотландії. Попри те, що ціна за пляшку не дуже бюджетна, бренд залишається улюбленим для багатьох людей завдяки досконалій рецептурі та якісним складовим. 

Історія створення

За легендами, виробництво алкоголю в Тейні почалось за часів Середньовіччя. Перший спогад про підприємство був знайдений у писемних джерелах 1703 року. Пізніше пивоварню викупив Вільям Матсон. Новий власник перейменував компанію на Glenmorangie та перекваліфікував її у спиртзавод, де розташував два саморобних перегонних куби. На початку ХХ століття завод купила родина Макдональдів. Станом на 2009 рік підприємство вже мало 12 кубів. Після того як компанію знову продали, на цей раз французам, назви продуктів почали звучати їх мовою. Це було дуже незвичайне рішення, адже віскі традиційно асоціюється з Шотландією, але зіграло свою роль на ринку та збільшило увагу до бренду та популярність. Зараз компанія має величезні продажі та виробництво односолодового, на рік випускається близько 10 мільйонів пляшок.

Виробництво віскі

Джерело Тарлогі Спрінгс вже століттями є «постачальником» води на виробництво. Ячмінне зерно компанія закуповує у місцевого кооперативу фермерів. На заводі розташовані найвищі в Шотландії перегонні куби, які сягають 8 м. «Шістнадцять чоловіків Тейна» — цей вислів став дуже відомим серед поціновувачів віскі, адже десятиліттями компанія мала 16 постійних працівників, які щодня займались перегонкою спирту, а відпочивали лише на різдвяні свята. Із 2009 року на виробництві працює 24 людини, яких в рекламних кампаніях та на етикетках називають просто «Чоловіки Тейна». Бренд виробляє власні бочки з білого дуба, які дає в оренду іншим відомим компаніям для того, щоб вони 4 роки зберігали там бурбон. Після цього їх забирають назад. Саме в цих бочках дозріває віскі, що робить його смак особливим та цікавим.

Чому варто купити продукцію Гленморанж

Тож за які основні критерії споживачі обирають продукцію Гленморанж? Ось перелік основних плюсів бренду, які вже десятиліттями приваблюють людей:

  1. цікава рецептура;
  2. високий контроль якості складових, спирту, води та ячмінного зерна;
  3. багата історія компанії, яка століттями розвивалася та вдосконалювалася;
  4. продукція розповсюджена, знайти пляшечку односолодового легко можна на сайті маркету алкогольних штук MAUDAU та у великих наземних магазинах;
  5. високі бали на міжнародних змаганнях та від експертів з алкоголю;
  6. популярність та цікава рекламна кампанія, яка поширилась навіть на культурні продукти. Внаслідок цього вийшов музичний альбом під назвою «Шістнадцять чоловіків Тейна» виконавця Аллана Голдсворта.

 

Саме тому можна сміливо рекомендувати бренд друзям та знайомим або подарувати пляшечку на свято людині, яка любить віскі.

  • 27 жовтня 16:41 Складено рейтинг найкрасивіших автомобілів у світі (фото)    0
  • 27 жовтня 15:25 Скільки відсотків українців виступають за проведення виборів під час війни – результати опитування    0
  • 26 жовтня 16:46 Вчені з'ясували, до кого з улюбленців господарі прив'язані більше – до собак чи котів    0
  • 26 жовтня 16:24 Китай показав проект своєї майбутньої бази на Місяці (відео)    0
  • 25 жовтня 15:03 Україна потрапила до п'ятірки країн з найгіршою податковою системою у світі: антирейтинг    0
  • 25 жовтня 14:35 Пробіотики та пребіотики – лікар пояснює, у чому різниця    0
  • 25 жовтня 14:07 TikTok перетворюється на YouTube: соцмережа тестує 15-хвилинні відео та горизонтальний режим    0
  • 25 жовтня 13:29 Скільки відсотків українців вважають, що влада справді намагається боротися з корупцією – результати опитування    0
  • 25 жовтня 12:25 Подружжя з Аргентини побили світовий рекорд із трансформацій тіла (фото, відео)    0
  • 25 жовтня 12:25 Скільки заробляє Apple: з'явилася інформація про собівартість iPhone 15    0
  • 25 жовтня 12:25 Боремося з втомою: названі продукти, які бадьорять не гірше за каву    0
  • 25 жовтня 12:24 Відома еко-активістка Грета Тунберг несподівано виступила на підтримку Палестини та сектору Газа    0
  • 25 жовтня 12:23 5 причин, чому людина постійно мерзне і як з цим боротися    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні створили наземний робот-камікадзе Ratel S: як він допоможе ЗСУ (відео)    0
  • 25 жовтня 12:23 В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху: що потрібно знати    0
  • 25 жовтня 12:22 Актор Дуейн Джонсон попросив змінити свою воскову фігуру в паризькому музеї через колір шкіри (фото)    0
  • 23 жовтня 17:55 Помер найстаріший у світі собака: скільки йому було років (фото)    0