10 найкращих виставок серпня у Києві 10 найкращих виставок серпня у Києві
Дозвілля

10 найкращих виставок серпня у Києві

Дарина Герасимчук 03 серпня, 2022, 19:48
 0

Поки весь світ божеволіє від діючих і назріваючих воєнних конфліктів, кияни та гості столиці в серпні матимуть можливість зайнятись культурним дозвіллям на виставках, адже як сказав Оскар Уайльд: «Життя коротке, а мистецтво нескінченне».

Gloss.ua зібрав у добірку найкращі виставки серпня у Києві, де ви зможете приємно та корисно провести час.

Фотовиставка «Ампутована весна»

Коли : до 6 серпня, 10:00-19:00

Де : YA GALLERY, вул. Хорива, 49Б

Вартість : благодійний внесок

Деталі

"Ампутована Весна" - фотовиставка ігрових не-документальних проектів.

Автори вдивляються у нинішні явища: від форм тортур та масових згвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об'єктиву художники та художниці дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

На виставці представлені роботи 18+, а також твори із рефлексією військових подій. Просимо звернути на це увагу під час планування відвідування! Зареєструватися можна за посиланням.

Фотовиставка «Маріуполь: Мистецтво vs Війна»

Коли : до 19 серпня, 11:00-17:00

Де : «BiblioHub», вул. Бальзака, 28

Вартість : вхід вільний

Деталі

Фотовиставка присвячена трагічній історії героїчного міста Маріуполя та його мешканців. Ганна Старостенко – депутат Київської міської ради зазначила, що у сучасному світі важко зрозуміти, що таке життя без їжі, води, світла, зв'язку та під цілодобовими обстрілами, від яких неможливо сховатися. Ця кривава історія назавжди закарбувалася в пам'яті.

«П'ять тематичних експозицій маріупольських фотографів та свідків останніх подій знайомлять із мирним життям міста до того, як його буквально знищили російські окупанти, та зі свідченнями про військові злочини Росії. Коли нам запропонували організувати виставку «Маріуполь: Мистецтво vs Війна» на Троєщині, ми одразу погодилися, оскільки трагедія Маріуполя є страшним свідченням геноциду українського народу, про який маємо знати наступні покоління, щоб вони пам'ятали, як ми боролися за своє право жити у вільній та незалежній державі. Ми віримо в нашу армію, і в те, що над Маріуполем невдовзі замайорить український прапор», – розповіла Ганна Старостенко.

Виставка робіт Віталія Кравця «Анатомія безхребетних»

Коли : до 21 серпня, 11:00-19:00

Де : галерея «Дукат», вул. Володимирська, 5

Вартість : вхід вільний

Деталі

Цикл робіт «Анатомія Безхребетних» лише здається простим антиросійським маніфестом. Навіть гумор, властивий як автору особисто, так і деяким його творам, не є визначальним у цих образах, створених фарбами, вугіллям та клеєм.

Актуальним творам мистецтва властиво, що й автор, охоплений стресом чи емоційним збудженням, може помістити набагато більше образів і контекстів, ніж може усвідомити. Нібито інтуїтивність, суб'єктивні асоціації та термінові емоції – це те, на чому побудовані роботи Віталія Кравця.

Симуляція класичного пафосу та культурних ідеалів показує нам, що, на превеликий жаль, цілі категорії людей, їхня ідентичність та доктрина існування у формі настільки деструктивні, що деякі зображення живого є, по суті, грубим натюрмортом, який парадоксально зображує рухливе створіння. Кожен аркуш показує нам окремого персонажа, що втілює комбінацію змістів і цінностей, а разом вони утворюють цілу колону, що втілює народ-монстр.

Виставка про наші відчуття

Коли : до 21 серпня, 11:00-18:00

Де : Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12

Вартість : від 20 гривень

Деталі

«У цих залах має бути зовсім інша експозиція, інші твори, інші концептуальні питання. Війна змінила наші плани та змусила сфокусуватися на новому досвіді, відшукуючи художні відповідності власних відчуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво — як екран, яким мерехтять наш страх і біль. І навіть сам термін «червоне мистецтво» — це щось на межі професійного жаргону та ностальгії за спокійним часом. Тут йдеться про багатошаровість, неостаточність і невизначеність того, що ми проживаємо в ці дні. Про численні відмінності між глибиною та поверхнею нашого міста, коли ідилічна краса квітучих каштанів не означає безхмарності. Але ні біль, ні шок не вичерпують життя. Тут також є надія, впертість, відданість, любов. Досі є і прекрасне, і майбутнє. Те, що здавалося тривіальним, у ці дні набуває справжнього, глибокого звучання» - пише «Мистецький Арсенал» про свій проект.

Виставковий проект «Made in Kyiv. Археологія повсякденного життя»

Коли : до 24 серпня, 12:00-19:00

Де : Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість : 40-70 гривень

Деталі

«Made in Kyiv. Археологія повсякденності» - це смілива спроба поєднання класичного наукового досвіду та сучасних музейних технологій. В його основі – речі княжих часів (Х-XIII ст.), які характерні власне для Києва та виявляють самобутність життя городян. В експозиції представлені копії карбованих на Русі монет та гривень, ювелірних прикрас, творів сакрального мистецтва, предметів побуту та керамічного посуду, елементи одягу та особистого благочестя.

Спеціальною частиною проекту є дослідження та відтворення стародавніх технологій київських майстрів, представлене у динамічній формі з використанням 3D моделей, 3D друку, відео та анімації, покликане пожвавити назавжди застигле історичне тло.

Виставка «Осяйний простір» художниці Неллі Ісупової

Коли : до 30 серпня, 11:00-17:00

Де : Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 9

Вартість : 50-100 гривень

Деталі

«Осяйний простір» – виставка однієї з найвідоміших українських керамісток, легендарної художниці Неллі Ісупової. Вона працює в галузі монументального та декоративно-ужиткового мистецтва і є засновницею відомої української династії, її діти – відомі українські художники Сергій та Ілля Ісупов.

Керамічні скульптури Ісупової відзначені виразною індивідуальністю, національною своєрідністю, грою фантазії. Для поліхромної глазурованої майоліки художниці властива гармонія скульптурних деталей та багатобарвного розпису. Зоо- та антропоморфні вироби художниці уособлюють унікальний та неповторний, імпровізовано-грайливий характер образної та пластичної мови. Кожен твір випромінює тепло та любов, якими автор щиро ділиться з глядачем.

Виставка складається з більш ніж 50 робіт з кераміки.

Арт-проект «Галерея нереальних історій»

Коли : до 31 серпня, початок о 12:00

Де : центральна алея ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Вартість : вхід вільний

Деталі

Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо. Галерея стане логічним продовженням культурно-просвітницької програми, в рамках якої команда Експоцентру пропонує переосмислити територію Виставки.

«Ми реалізували колаборацію людини та машини та у роботах відтворили стилі важливих художників минулого – Мані, Матісса, Ренуара, Руссо, Малевича. Всі зображення згенеровані алгоритмами нейронних мереж і не піддавалися змінам, доповненням, корекції кольору або ретуші. Процес керувався лише вхідними налаштуваннями, тобто історіями людей про ті чи інші локації ВДНГ», – зазначає куратор проекту Євген Санніков.

Виставка пухнастиків у парку сімейного відпочинку

Коли : до 31 серпня, 10:00-19:00

Де : Співоче Поле, вул. Лаврська, 31

Вартість : від 25 до 100 гривень

Деталі

Столичний парк «Співоче» запрошує українців провести спекотне літо на природі та свіжому повітрі. Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями.

Головна особливість парку – пухнасті інсталяції, що говорять українською мовою! Казкові космо флуфи досягають трьох метрів заввишки і оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий зможе поспілкуватися з ними та зробити яскраве фото.

Виставка ілюстрацій Сальвадора Далі «Божественна комедія»

Коли : до 30 вересня, 11:00-17:00

Де : Київська картинна галерея, вул. Терещенківська, 9

Вартість : 250 гривень

Деталі

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати Божественну комедію. Так народилося 100 акварелей, по одній для кожної зі ста пісень поеми. Ці ілюстрації є унікальним прикладом книжкової графіки художника.

Завдяки співпраці з галереєю ARTAREA та Благодійним фондом підтримки культури та мистецтв стало можливим познайомити українську публіку із «Божественною комедією» в інтерпретації Сальвадора Далі у стінах київського музею.

Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурює відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту. У музеї представлено 50 робіт художника.

Виставка «Коли віра зрушує гори»

Коли : до 9 жовтня, 12:00-20:00

Де : Pinchuk Art Centre, вул. Велика Васильківська, 1 / вул.Басейна, 3-2

Вартість : вхід вільний

Деталі

Через 143 дні після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну PinchukArtCentre знову відкрив свої двері 20 липня і представив виставковий проект «Коли віра зрушує гори». Масштабна групова виставка, за участю понад 45 українських та міжнародних художників, представлена завдяки партнерству з антверпенським Музеєм сучасного мистецтва M HKA та урядом Фландрії, приверне увагу до України як країни, відкритої світу, та підкреслить її глибоке коріння та зв'язок з Європою.

Незважаючи на те, що колекція не може бути застрахована від можливої шкоди внаслідок воєнних дій, M HKA та фламандський уряд ухвалили рішення виділити власні ресурси та тимчасово надати значну частину своєї спадщини для підтримки України. В експозиції твори з бельгійської колекції вступають у діалог із роботами українських художників, багато з яких було створено під час війни. Виставка спонукає відчувати, розмірковувати та рефлексувати не лише про нагальні проблеми війни.

 

 

Теги: дозвілля , галереї Київ , мистецтво , музеї , виставки , Куди піти

  • 11 сiчня 15:54 У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену    0
  • 27 грудня 21:26 У Києві на Арсенальній площі з’явився святковий зимовий простір для дітей та молоді    0
  • 22 грудня 16:29 У Києві в укритті проведуть кінопокази сімейних фільмів: де та коли    0
  • 12 грудня 20:02 "Зимова Країна" в Києві на ВДНГ: локації та ціни 2022-2023 років    0
  • 02 грудня 10:42 Куди піти в Києві цими вихідними: 15 найкращих заходів    0
  • 28 листопада 23:02 Відомо, якою буде "Зимова Країна" на ВДНГ у Києві    0
  • 18 жовтня 16:17 В Україні розпочався благодійний фестиваль з вуличних культур    0
  • 30 вересня 22:16 В Україні пропонують подивитися українське кіно за 1 гривню    0
  • 22 вересня 18:29 У Києві відкрили найбільше в Україні бейсбольне поле (фото, відео)    0
  • 21 вересня 12:28 У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація    0
  • 21:44 У Києві пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 17:25 У київських кінотеатрах пройде тиждень безкоштовного українського кіно    0
  • 16:59 У музеї "Пирогово" можна відвідати медовий ярмарок та дізнатися про бджільництво    0
  • 08 серпня 10:18 Чому повчитися в серпні: 13 цікавих майстер-класів у Києві    0
  • 01 серпня 22:12 20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 27 липня 17:31 У Києві покажуть дзвін гетьмана Івана Мазепи: де і коли    0
  • 25 липня 18:46 18 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 15 липня 21:31 У Києві відновлює роботу Pinchuk Art Centre: коли та яка буде виставка    0
  • 14 липня 00:39 У Києві відкрилася виставка картин на честь оперної співачки Крушельницької    0
  • 29 червня 09:47 Виставка Пін Ап у Києві: як зароджувався стиль і хто його створив    0