Куди піти у Києві на вихідних: афіша на 12-14 серпня 2022 року Куди піти у Києві на вихідних: афіша на 12-14 серпня 2022 року
Дозвілля

Куди піти у Києві цими вихідними: 11 найкращих заходів

Дарина Герасимчук 12 серпня, 2022, 17:50
 0

Благодійні, творчі, гумористичні, освітні та навіть спортивні івенти, серед яких: стендапи, спектаклі, виставки, концерти, лекції, екскурсії, тренування та вечірки розважатимуть киян та гостей столиці у ці вихідні.

Gloss.ua зібрав найкращі заходи у Києві, відвідавши які можна чудово провести час та заодно підтримати благодійні та культурні ініціативи організаторів.

Варто зазначити, що локації працюють в умовах воєнного стану. При повітряних тривогах відвідувачі повинні будуть пройти у найближче укриття.

Виставка фоторобіт «Небачена Азовсталь» Дмитра Козацького

Коли : 12-14 серпня, 12:00

Де : Тераса «Д12», вул. Десятинна, 12

Вартість : від 200 гривень

100% прибутку від заходу підуть на допомогу полку "Азов".

Благодійний Фонд Сергія Притули спільно з TNT Agency та ARTLIVE проводить благодійну виставку фотографій Дмитра Козацького (позивний Орест), фотографа та керівника прес-служби полку «Азов» з дозволу його мами Ірини.

«Ми покажемо і ті фото з пекла «Азовсталі», які й досі ніде не публікувалися. Ми покажемо відео, які захисники Азовсталі надсилали своїм сім'ям прямо з пекла в оточення окупантів. Також у рамках триденної події відбудеться зустріч-розмова із родичами бійців різних підрозділів з Азовсталі, це і «Азов», і прикордонники, і бійці територіальної оборони та поліції Маріуполя. Вони розкажуть історії захисників Маріуполя, яких досі ніхто не чув. Адже Азовсталь – це ще минуле. Це історія, яка продовжується прямо зараз. Захисники Маріуполя, як і раніше, в російському полоні. Ми не маємо права про них забувати», - пишуть організатори.

Першого дня виставки ввечері Сергій Жадан виступить зі своїми віршами. На третій день виставки (14 серпня) гурт ТНМК та діджейка Дар'я Коломієць проведуть музичний вечір для збору донатів на допомогу військовим.

Благодійна зустріч «Курені Чуттів»

Коли : 12-14 серпня, 17:00-21:30 (п'ятниця), 13:00-21:00 (субота-неділя)

Де : Kureni, Паркова дорога, 4

Вартість : благодійний внесок 200 або 400 гривень

Курені продовжують серію благодійних зустрічей, мета яких – допомога ЗСУ. Цього вікенду збиратимуть на пікап бійцям на передову.

У програмі зустрічі: мистецтво, музика та живі виступи, спорт та йога просто неба, маркет українських виробників, смачна їжа та кава-бар з десертами, авторські коктейлі та лимонади, арт-парк та мальовничі пейзажі, патріотичний стенд-ап та багато іншого.

До речі, захід Pets Friendly, тому не залишайте своїх хвостиків удома та приходьте відпочивати всією родиною.

Виставка про наші відчуття

Коли : до 21 серпня, 11:00-18:00

Де : Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12

Вартість : від 20 гривень

«У цих залах має бути зовсім інша експозиція, інші твори, інші концептуальні питання. Війна змінила наші плани та змусила сфокусуватися на новому досвіді, відшукуючи художні відповідності власних відчуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво — як екран, яким мерехтять наші страх і біль. І навіть сам термін «червоне мистецтво» — це щось на межі професійного жаргону та ностальгії за спокійним часом.

Тут йдеться про багатошаровість, неостаточність і невизначеність того, що ми проживаємо в ці дні. Про численні відмінності між глибиною та поверхнею нашого міста, коли ідилічна краса квітучих каштанів не означає безхмарності. Але ні біль, ні шок не вичерпують життя. Тут також є надія, впертість, відданість, любов. Досі є і прекрасне, і майбутнє. Те, що здавалося тривіальним, у ці дні набуває справжнього, глибокого звучання» - пише «Мистецький Арсенал» про свій проект.

Прем'єра вистави «Покоління пепсі»

Коли : 12 серпня, 18:00

Де : Київський академічний театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5

Вартість : 220 гривень

У Театрі на Печерську відбудеться спектакль "Покоління пепсі" за мотивами творів Сергія Жадана. Швидкий, безжальний час 90-х, з його спокусами і викликами, промайне перед глядачем колажем з кількох історій, герої яких - дорослі діти чи підлітки, які вже потрапили в той дивовижний час. Слухали касетні магнітофони, жували гумку, мріяли про плеєри та носили палені джинси. Цей час відбилося на їхньому майбутньому і розкидало у різні куточки світу, на різні соціальні щаблі.

«Ти не потрапив в епоху? Тебе проковтнула і виплюнула риба? Друг пропонує зняти порно із національною тематикою? Спалив своїх родичів і не шкодуєш про це? Хочеш знімати "Зоряні війни", а знімаєш трупи, виловлені у харківських річках? Ти маєш письменника, який убив у тобі любов до літератури? Теж навчаєш італійську заради помсти? Також відвідуєш вечори пам'яті кентаврів? Тоді тобі до нас», – інтригуюче заявляють організатори.

Триб'ют "Queen" кавер-бенду ROCK YOU!

Коли: 12 серпня, 18:00

Де: Docker-G pub, вул. Ігорівська, 13/5

Вартість: 125-500 гривень

У стінах Докер-G Паба пройде найдивовижніший триб'ют легендарних Queen від відомого кавер-бенду ROCK YOU! у Києві. В складі супергрупи ROCK YOU! музиканти з різних міст країни, а на сцені під час виступів у першому та останньому відділеннях перебувають одразу три солісти. У столиці триб'ют-колектив грає ексклюзивно для аудиторії цього майданчика, хоча, звісно, їздить на open-air, палко запалює на концертах в інших містах країни. Цього разу рок-музиканти приготували для гостей Докер Паба Grand Tribute Show We Are The Champions на згадку про незрівнянне Фредді Мерк'юрі.

Вечірка Charity Music Marathon

Коли : 13 серпня, 16:00-21:00

Де : HVLV, вул. Верхній Вал, 18

Вартість : збір донатів на воду для Миколаєва

Благодійний івент на підтримку Миколаєва, де люди з середини квітня живуть без питної води. Усі виручені гроші спрямують на закупівлю води.

У лайн-апі заходу діджеї Tonique, Valta та Lugovskiy, які створюватимуть настрій електронною музикою та хіп-хоп хітами. Також у програмі вечірки благодійний аукціон, де головними лотами стануть перший відбиток ліногравюри Олександра Гребенюка та відстріляна ракета з Харкова. Ще з активностей: барахолка від резидентів HVLV та маркет від локальних київських майстерень.

Імпровізаційне шоу від театру "Чорний Квадрат"

Коли : 13 серпня, 19:00

Де : ресторан SHEF, вул. Маршала Конєва, 6

Вартість : 200-400 гривень

KVADRAT-шоу – захоплююче театральне комедійне шоу без сценарію. Поєднання традиційного театру, легендарних бродвейських імпровізаційних шоу та інтерактивного спілкування з глядачем. Саме вони – глядачі – будуть головними драматургами та режисерами шоу. Вони вирішуватимуть, у яких ролях і де опиняться актори наступної миті. А завданням артистів стає максимально яскравий розвиток ідеї публіки, щоб у результаті вийшов повноцінний витвір мистецтва!

Грають майстри комедійної імпровізації: Сергій Федорчук, Олександр Розвяков, Євген Амаріца та Ірина Гатун!

20% прибутку підуть на закупівлю медикаментів для наших воїнів.

Вистава «Сексперимент»

Коли : 13 серпня, 15:00-16:00

Де : Арт-Братислава, вул. Архипенко, 5

Вартість : 250-300 гривень

Вікове обмеження: 18+ (присутні еротичні сцени та ненормативна лексика).

Хіба ж місце пристрасті під час війни? Але кохання не вибирає час...

Герої опиняються у полоні почуттів та переживань. Проста сільська жінка зненацька знаходить у лісі пораненого солдата. Вона приймає рішення будь-що-будь допомогти вмираючому. При гарному догляді солдат швидко набирається сил і вирішує віддячити своїй рятівниці, підштовхнувши її до неабиякого зухвалого експерименту. Але не всім очікуванням судилося збутися. Несподівана поява капітана НКВС зламає усі плани закоханих.

Вечірка-лекція "Ми = Культура"

Коли : 13 серпня, 16:30

Де : WORKIT Space, вул. Марка Безручка, 24

Вартість : донат від 200 гривень

Усі виручені кошти підуть на підтримку ЗСУ та реалізацію освітнього проекту.

«Розвиток української культури має тернистий шлях, але не дивлячись ні на що ми багаті на досягнення. Нам завжди було, є і буде про що розповідати. Дивитимемося серію документального серіалу Спалах про новий український фольк. Після поспілкуємось із запрошеними представниками незалежних українських медіа: Богданою Неборак – редакторкою The Ukrainians та Максимом Комлєвим – заступником головного редактора СЛУХ. На завершення на вас чекає живий виступ бенду київського електронного продюсера Cape Cod та діджей-сет чудового Сашка Жиляєва» - розповідають про програму заходу організатори.

Екскурсія «Секретний Київ»

Коли : 14 серпня, 12:00-15:00

Де : провулок Михайлівський, 8 (біля дерева, що росте з паркану)

Вартість : 300 гривень

Хочете дізнатися щось цікаве, захоплююче та маловідоме про своє місто? Тоді екскурсія "Секретний Київ" для Вас! Щодня ми ходимо вулицями нашої столиці, не бачачи нічого незвичайного. Але варто уважніше придивитися, і ви здивуєтеся, скільки раніше ховалося від вашої точки зору. Секретні фундаменти та невідомі під'їзди, таємні дворики та дивовижні храми, а також незвичайні та рідкісні мешканці центру міста – ворони, їжачки, кішки…

Не кожен киянин може похвалитися своїми знаннями про секрети нашого міста. Тепер Ви маєте можливість заповнити прогалину, дізнавшись про них на захоплюючій екскурсії «Секретний Київ». Після відвідування цієї екскурсії Києвом місто для вас заграє по-новому!

Ця екскурсія також буде цікавою для дітей віком від 6 років!

Благодійний стретчінг від ЄБШ х Мистецький Арсенал

Коли : 14 серпня, 11:00

Де : Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12

Вартість : 300 гривень

Благодійне тренування від спортхабу ЄБШ у дворі Мистецького Арсеналу доводить, що у музеї можна не лише насолоджуватися мистецтвом, а й тренуватися.

Перед початком стретчингу ви зможете прогулятися залами музею та прослухати екскурсію «Виставка про наші почуття», а після цього - розміститися з фітнес-килимками в тіні дерев у дворі Арсеналу і упорядкувати свої почуття та думки через тренування по стретчингу.

Частину зібраних коштів буде передано на потреби ЗСУ.

Заняття підходить для всіх рівнів підготовки.

З собою потрібно мати: воду, килимок, санскрін.

Щоб отримати посилання для запису, потрібно поставити «+» у коментарях поста ЄБШ у Instagram.

 

Теги: Куди піти , афіша Київ , вихідні в Києві , івенти , дозвілля

  • 23 квiтня 10:11 Технічна магія Великодня: як створити свято без зайвих турбот    0
  • 11 сiчня 15:54 У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену    0
  • 27 грудня 21:26 У Києві на Арсенальній площі з’явився святковий зимовий простір для дітей та молоді    0
  • 22 грудня 16:29 У Києві в укритті проведуть кінопокази сімейних фільмів: де та коли    0
  • 12 грудня 20:02 "Зимова Країна" в Києві на ВДНГ: локації та ціни 2022-2023 років    0
  • 02 грудня 10:42 Куди піти в Києві цими вихідними: 15 найкращих заходів    0
  • 28 листопада 23:02 Відомо, якою буде "Зимова Країна" на ВДНГ у Києві    0
  • 18 жовтня 16:17 В Україні розпочався благодійний фестиваль з вуличних культур    0
  • 30 вересня 22:16 В Україні пропонують подивитися українське кіно за 1 гривню    0
  • 22 вересня 18:29 У Києві відкрили найбільше в Україні бейсбольне поле (фото, відео)    0
  • 21 вересня 12:28 У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація    0
  • 19 вересня 21:44 У Києві пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 19 серпня 17:25 У київських кінотеатрах пройде тиждень безкоштовного українського кіно    0
  • 19 серпня 16:59 У музеї "Пирогово" можна відвідати медовий ярмарок та дізнатися про бджільництво    0
  • 08 серпня 10:18 Чому повчитися в серпні: 13 цікавих майстер-класів у Києві    0
  • 01 серпня 22:12 20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 27 липня 17:31 У Києві покажуть дзвін гетьмана Івана Мазепи: де і коли    0
  • 25 липня 18:46 18 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 15 липня 21:31 У Києві відновлює роботу Pinchuk Art Centre: коли та яка буде виставка    0
  • 14 липня 00:39 У Києві відкрилася виставка картин на честь оперної співачки Крушельницької    0