Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що робити при дефіциті солі
У деяких продуктових магазинах України є великий попит на сіль. У мережі з'являються фото, як на прилавках її або немає, або вона продається за "космічною" ціною. Ймовірно, ажіотаж пов'язаний із зупинкою роботи підприємства "Артемсіль" у Соледарі на Донеччині через бойові дії.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився декількома порадами, що робити українцям через дефіцит звичайної кухонної солі та чи можна замінити цей продукт у консервації.
Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.
За його словами, "у нас сталася ця трагедія", але з погляду здоров'я людям потрібно не шукати імпортну сіль, а необхідно просто знизити кількість споживання солі у повсякденному житті, для початку втричі, і просто "привчати свій організм до меншого споживання" смакової добавки.
"В цілому, чим менше ми солі споживаємо, тим довше ми можемо прожити, якщо будемо жити в екологічно нормальних умовах і будемо вести нормальний образ життя...
Коли природа створила людину, вона створила сіль не для того, щоб ми її їли. Це як окремий мінерал, а ми вирішили його їсти... Я вважаю, що треба звикнути до нової реальності, як ми звикаємо жити по-новому... В кінці кінців, ми станемо ще більш здоровішою нацією", - каже кухар.
Він наголосив, що якщо йдеться про шкільне харчування, то всеукраїнська реформа Олени Зеленської із самого початку була спрямована на менше використання солі у шкільних обідах, оскільки продукт "за даними всіх всесвітніх організацій охорони здоров'я є шкідливим".
За словами Клопотенка, у консервації сіль можна замінити оцетом або цукром із додаванням води та інших спецій на смак. Тим більше, що в заготовках особливо оцет "добре вбиває бактерії". Але ці продукти "тоннами закуповувати не варто".
Теги: поради , новини , сіль , Клопотенко