Книги про попаданців Книги про попаданців
Стиль життя

9 найкращих книг про попаданців

Фото: Колаж: Олександр Шатов
Анна Нестерова 23 серпня, 2022, 16:37
 0

Читання знижує стрес, заспокоює та відволікає від негативних думок.

Під час військового стану кожному з нас хочеться хоч на якийсь час втекти від проблем і гнітючих новин, а тому читання подарує вам реальну можливість розслабитися та знизити рівень тривожності.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Швидко уникнути стресових ситуацій і опинитися в іншому світі чи навіть вимірі, минулому чи майбутньому допоможуть книги про попаданців.

Випадкова подорож - це поширений прийом у фантастиці, коли герой раптово переноситься в минуле, майбутнє, на іншу планету, в паралельний світ або у світ художнього твору (наприклад, у світ відеоігри).

Gloss.ua вирішив поділитися з вами добіркою найцікавіших, захоплюючих та незвичайних книг про попаданців.

Стівен Кінг "11/22/63"

bookclub.ua Фото: bookclub.ua

22 листопада 1963 - дата вбивства Джона Кеннеді. Того фатального дня пролунали три постріли - і світ змінився назавжди.

У наш час, дізнавшись, що в барі його приятеля розташований портал у 1958 рік, звичайний шкільний вчитель Джейк Еппінг не може чинити опір спокусі розпочати нове життя в рок-н-рольний час Елвіса Преслі.

Хіба гостю з майбутнього важко познайомитися з відлюдником Лі Гарві Освальдом і завадити йому вбити президента? Але чи варто грати з минулим та яким буде світ, якщо Кеннеді виживе?

Марк Твен "Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура"

yakaboo.ua Фото: yakaboo.ua

Роман " Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура " - це не лише пародія на лицарські романи, а й один з перших у художній літературі описів подорожей у часі.

Головний герой, який звик до комфортного життя в Америці XIX століття, під час бійки отримує сильний удар по голові та раптово переноситься за часів легендарного короля Артура.

Щоб вижити в епоху середньовіччя підприємливий янкі використовує всі свої знання в галузі науки, техніки та історії. Він закріплюється при дворі у статусі "чарівника" і починає творити "магію". Йому вдається перетворити суспільний устрій Англії в подібну американській систему, проте на нього починають "полювання" лицарі та церков, які оголошує війну "магу"-чужоземцю.

Роберт Хайнлайн "Двері в літо"

Роберт Хайнлайн Фото: Роберт Хайнлайн

Науково-фантастичний роман розповідає читачам про талановитого винахідника-робототехніка Девіса, який пізнав повною мірою, що така зрада з боку найкращого друга та коханої дівчини. Дія роману відбувається у двох часових площинах - у 1970-х та 2000-х роках.

Винахіднику доведеться випробувати на собі кріосон, помандрувати в часі, запобігти купі помилок, відстояти справу всього свого життя і зрештою знайти справжнє щастя. Пройшовши через безліч випробувань Девіс все ж таки зможе відкрити свої, особливі "двері в літо".

Лайон Спрег де Камп "Та не опуститься пітьма"

grenka.ua Фото: grenka.ua

Американський археолог Мартін Педуей неочікувано потрапляє з фашистської Італії 1938 року у Рим 535 року, коли Італія ще була під владою остготів. Освоївшись головний герой, стає успішним підприємцем, який «винаходить» рецепт бренді, арабські цифри, друкарський верстат і семафорний телеграфний зв'язок.

Далі археолог вирішує застосувати всі свої знання та "скасувати" завоювання Італії візантійцями, яке закінчилося б остаточним приходом Темних віків. Він рятує короля, організовує армію, застосовує оригінальну тактику ведення бою і зрештою справді "ламає" перебіг історії.

Франсіс Карсак "Робінзони космосу"

Франсіс Карсак Фото: Франсіс Карсак

Науково-фантастичний пригодницький роман розповідає читачам про освоєння групою людей невідомої планети, схожої на Землю.

Так, у результаті міжпланетного вселенського катаклізму невелика частина Землі виявляється перенесеною на іншу планету. Людям доводиться вчитися виживати та відбивати атаки страшних монстрів.

Головний герой роману - молодий геолог Жан Бурна пройде через безліч випробувань, перш ніж зрозуміє, що з ним сталося насправді.

Пол Андерсон "Патруль часу"

yakaboo.ua Фото: yakaboo.ua

Головним героєм оповідань є американець Менс Еверард, який в 1954 році був завербований організацією під назвою «Патруль часу». Вона виникла у далекому майбутньому, коли люди випадково винайшли спосіб подорожувати у часі. Незабаром вони зіткнулися з данеліанами — далекими нащадками людей, які житимуть через мільйони років після нашого часу і досягнуть небувалого рівня розвитку. Данеліани мають величезні можливості, але вони залежать від людей, які жили до них, оскільки будь-яка зміна історії може викликати ланцюг подій, що веде до загибелі данеліанського суспільства або небезпечних змін в ньому.

"Патруль часу" має таємно діючі відділення у всіх епохах і намагається запобігати подорожам у минуле, які можуть призвести до небезпечних змін у людській історії, допомагає мандрівникам у часі, що потрапили в біду, вивчає минуле, а також бореться з авантюристами та бандитами, що переміщаються у просторі.

Герберт Розендорфер "Листи до стародавнього Китаю"

Герберт Розендорфер Фото: Герберт Розендорфер

Сатиричний фантастичний роман розповідає про китайського мандарина, який живе у X столітті за часів династії Сун. Його друг одного разу винаходить машину часу і головний герой потрапляє до Мюнхена другої половини XX століття.

За допомогою «поштового каменю» Гао-Дай може надсилати своєму другові листи. З 37 листів від першої особи, що охоплюють період 1982-1983 років, у яких головний герой описує свої враження другові й складається роман.

У листах Гао-Дай описує європейське суспільство XX століття та його проблеми (екологічні, духовні, проблеми суспільства споживання, проблеми мистецтва та взаємин), які незмінно вражають його.

Керстін Гір "Таймлес" або "Трилогія дорогоцінного каміння"

grenka.ua Фото: grenka.ua

Головна героїня роману, Гвендолін Шеферд, яка народилася в сім'ї, де деякі представники народжуються з особливим даром — геном подорожі в часі, дізнається, що володіє ним замість своєї кузини Шарлотти. Цей факт повністю змінює життя всієї родини: все, до чого готувалася Шарлотта, призначено не їй, а її непідготовленій кузині. Гвендолін стикається з таємницями та загадками і закохується в Гідеона де Віллера - в мандрівника в часі з іншої родини.

Варто зазначити, що "Таймлес" - це повноцінна трилогія, книги якої стали бестселерами і були перекладені на десятки мов світу.

Головна героїня циклу має розгадати таємницю дванадцяти, знайти нових друзів і пізнати муки першого кохання.

Одрі Ніффенеггер "Дружина мандрівника в часі"

yakaboo.ua Фото: yakaboo.ua

Роман розповість нам любовну історію про чоловіка з генетичним відхиленням, яке дозволяє їй непередбачено подорожувати в часі, і про його дружину, діяча мистецтв, яка змушена справлятися з його частими та небезпечними відлучками.

Роман, який відносять як до наукової фантастики, так і любовних романів, розглядає питання любові, втрати і свободи вибору. Зокрема, подорожі в часі в ній використані для того, щоб показати нерозуміння та відстань у відносинах, а також порушити глибокі питання екзистенціалізму.

Теги: що почитати , кращі книги , що почитати українською

  • 14:41 Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)    0
  • 14:00 Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так    0
  • 24 квiтня 18:09 Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі    0
  • 22 квiтня 15:20 Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби    0
  • 19 квiтня 17:16 У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату    0
  • 17 квiтня 17:03 Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року    0
  • 16 квiтня 15:29 Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль    0
  • 12 квiтня 10:00 Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні    0
  • 10 квiтня 19:13 Британець Расс Кук став першою людиною в історії, яка пробігла всю Африку    0
  • 03 квiтня 15:45 Повне сонячне затемнення у квітні 2024 року: коли і де можна буде спостерігати    0
  • 01 квiтня 15:45 Ретроградний Меркурій з 1 по 25 квітня 2024 року: вплив на всі знаки зодіаку    0
  • 29 березня 14:51 Квіткові чудеса Києва: від букетів до горщиків    0
  • 28 березня 15:00 Google запустив безкоштовне навчання для українців: хто може зареєструватися    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 27 березня 16:55 В одній із найпопулярніших онлайн-ігор відтворили Майдан Незалежності: як це допоможе Україні    0
  • 16:06 Ввечері українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво    0
  • 21 березня 15:46 Як підвищити самооцінку: 5 кроків любові до себе    0
  • 18 березня 16:07 Найкращі фотографії дикої природи: названо переможців щорічної премії «British Wildlife Photography Awards 2024» (фото)    0
  • 13 березня 18:36 Швидкий тест: чого вам не вистачає в житті, щоб бути справді щасливим    0
  • 12 березня 17:10 Найкращі книги року: Міжнародна Букерівська премія – 2024 опублікувала лонг-лист    0