Пророцтва із Сімпсонів: 10 сюжетів мультсеріалу, які здійснилися Пророцтва із Сімпсонів: 10 сюжетів мультсеріалу, які здійснилися
Стиль життя

10 передбачень Сімпсонів, які вже справдилися

Дарина Герасимчук 06 квiтня, 2023, 15:20
 0

Нам усім дуже подобаються пророцтва, адже кожен хотів би мати можливість зазирнути в майбутнє хоча б одним оком. Мультсеріал «Сімпсони», який безперервно виходить з 1989 року, наповнений відсилками до подій з історії, культури, політики, релігії, кінематографу тощо. За 34 сезони автори серіалу на чолі з Меттом Грейнінгом безсоромно зачіпали всілякі злободенні теми в сатиричному ключі. Власне, це стало однією з головних причин, чому «Сімпсони» настільки популярні.

Ще однією причиною популярності мультсеріалу стали пророчі сцени деяких епізодів, які у тому чи іншому вигляді реалізувалися через роки після виходу серій.

Поки конспірологи продовжують шукати в серіалі містичні передбачення майбутнього, інші експерти стверджують, що за ідеями авторів, що «здійснилися», стоять культурні передумови, освіченість сценаристів і навіть теорія ймовірності. Адже закон дуже великих чисел стверджує: «Якщо вибірка досить велика, то може статися будь-яка надзвичайна подія». З цим погоджується і шоураннер серіалу Ел Джин: «Якщо ви робитимете купу передбачень, то 10% цілком можуть виявитися вірними».

«Ми беремо самий неможливий, дурний, малоймовірний, тупий жарт, який ніколи б не міг статися в реальності, а потім виявляється, що наша уява працює надто добре».

Метт Грейнінг

Gloss.ua не знає чи є у авторів The Simpsons дар ясновидіння, але все-таки розповість про 10 популярних прогнозів мультсеріалу, які вже відбулися насправді.

Президентство Трампа

Епізод: 17-й «Барт у майбутнє», сезон 11

Рік випуску: 2000

Рік події: 2016

Тут Ліза стає президентом після Дональда Трампа і повідомляє, що США збанкрутували країну за 14 років свого правління. На той момент це був лише жарт, але вже через 16 років бізнесмен змінив Обаму на посаді президента. Варто зазначити, що у 2000 році самого Трампа у серії не показали, лише згадали його ім'я.

Пізніше у 2015 році творці мультсеріалу випустили короткий ролик, де покадрово спародували відео з оголошенням про передвиборну кампанію Дональда Трампа (різниця у часі між подією та роликом складала близько місяця). Цей колаж розлетівся по всьому інтернету і ввів в оману аудиторію серіалу.

Напад білого тигра на дресирувальника Роя Хорна

Епізод: 10-й «$прінгфілд», сезон 5

Рік випуску: 1993

Рік події : 2003

За сюжетом у Спрінгфілді легалізували азартні ігри, містер Бернс відкрив казино. У ньому виступали дресирувальники Гюнтер та Ернст, які пародіювали виступи відомих Зігфріда Фішбахера та Роя Хорна у Лас-Вегасі. Під час вистави білий тигр напав на одного з дресирувальників.

Насправді подія сталася 2003 року, коли Хорна атакував семирічний білий бенгальський тигр на ім'я Монтекор.

Рівняння бозона Хіггса

Епізод: 2-й «Чарівник Вічнозеленої алеї», сезон 10

Рік випуску: 1998

Рік події: 2012

Науково-популярний письменник та доктор фізичних наук Саймон Сінгх дійшов висновку, що Гомер в одній із серій Сімпсонів передбачив масу бозона Хіггса за 14 років до виявлення фізиками цієї частки.

У цій серії у Гомера трапляється розлад через безглуздість свого існування. Він вирішує змінити своє життя і стає винахідником, надихнувшись Томасом Едісоном. В одному з кадрів Гомер стоїть біля дошки та записує кілька рівнянь, перше з яких, як виявилося, з непоганою точністю розраховує масу бозона Хіггса.

Триока риба

Епізод: 3-й «Одіссея Гомера», сезон 1

Рік випуску: 1990 рік

Рік події: 2011

Автори мультсеріалу зачепили проблему забруднення навколишнього середовища та присвятили цьому окрему серію. За сюжетом під час шкільної екскурсії АЕС у водоймі показується риба-мутант із трьома очима. Це була перша поява рибки Блінки, яка відтоді стала символом радіаційного забруднення водойми атомної електростанції в серіалі.

Через 21 рік три аргентинські рибалки зловили таку саму рибу біля міста Кордова на озері Чорро де Аква Кальенте неподалік місцевої АЕС, яка, як і в «Сімпсонах», зливала відходи у водосховище.

Економічна криза у Греції

Епізод: 10-й «Політичні невміхи з Гомером Сімпсоном», сезон 23

Рік випуску: 2012

Рік події: 2015

У рядку, що біжить, у випуску новин, коли в ньому з'явився Гомер, зазначено, що Європа виставила Грецію на eBay. У результаті на Грецію справді обрушилася важка економічна криза, а борги країни Євросоюз відмовився погашати.

Перемога Німеччини над Бразилією у Кубку світу

Епізод: 16-й «Вам не обов'язково жити, як рефері», сезон 25

Рік випуску: березень 2014

Рік події: липень 2014

Після доповіді Лізи Міжнародна федерація футболу вирішує призначити рефері на Чемпіонат світу Гомера, оскільки всі сучасні рефері ФІФА загрузли в корупції. У чемпіонаті Німеччина здобуває перемогу над Бразилією.

Через кілька місяців після епізоду Німеччина справді виграє Кубок у матчі з Бразилією, а Міжнародна федерація футболу опиняється у центрі корупційного скандалу.

Злиття компаній Disney та 21st Century Fox

Епізод: 5-й «Коли ти захочеш стати вище зірок», сезон 10

Рік випуску: 1998

Рік події: 2018

За сюжетом серії 1998 Гомер Сімпсон приїхав зі своїм сценарієм на 20th Century Fox. Тоді мало хто звернув увагу на те, як аніматори намалювали офіс компанії 20th Century Fox, яка є головним підрозділом корпорації 21st Century Fox. На вивісці було зазначено, що компанія входить до The Walt Disney Co.

Шпигунство Агентства національної безпеки США

Епізод: 9-й "Загадкова подорож Гомера", сезон 8;

Повнометражний мультфільм «Сімпсони в кіно»

Рік випуску: 1997 та 2007

Рік події: 2013

Коли сім'я Сімпсонів була змушена ховатися від уряду після втечі з-під купола, що накрив Спрінгфілд, нібито вперше порушена тема масового шпигунства американськими спецслужбами за громадянами - АНБ знаходить Мардж і дітей під час їхньої розмови. Причому передається сигнал через чоловіка, що сидить поруч із Сімпсонами (відсилка до майбутнього чіпування людей).

Крім того, в епізоді 1997 року також показали, як у телефонних лініях лежать кабелі різних спецслужб.

У 2013 році колишній співробітник американської спецслужби Едвард Сноуден розповів виданням The Guardian і The Washington Post про масове стеження уряду за телефонами та інтернетом американців. Про це Ліза попереджає Мардж ще в 2007 році.

Поява хмарочоса Осколок у Лондоні

Епізод: 19-й «Весілля Лізи», сезон 6

Рік випуску: 1995

Рік події: 2007

Коли Ліза поїхала до Лондона, за Тауерським мостом показали будівлю, яка повністю збігається по дизайну і розташування з хмарочосом Осколок, що реально з'явився пізніше в столиці Великої Британії.

Проект був розроблений 2000 року архітектором Ренцо Піано. 2007 року почалося його будівництво, а 2012-го закінчилося.

Росія перетворюється на СРСР

Епізод: 19-й «Сімпсон на флоті», сезон 9

Рік випуску: 1998

Рік події: зараз

Не можна сказати, що це прогноз на 100% здійснилося, але ви напевно погодитеся, що дещо пророче в цьому випадку все-таки є.

За сюжетом Гомер, поступивши на службу до ВМС США, опиняється на борту американського підводного човна, який помилково пливе у води Росії.

В ООН представник Росії заявляє: «Радянський Союз відпустить Ваше судно».

«Радянський Союз? Я думав, що ви розвалилися» — здивовано відповідає американський дипломат.

«Ми пожартували!» - вигукує представник Росії, після чого табличка "Russia" змінюється на "Soviet Union", парад іграшок у Москві перетворюється на парад танків, Берлінська стіна знову займає своє місце, а в Мавзолеї Ленін розбиває скло і виходить зі словами "Геть капіталізм!".

Теги: The Simpsons , мультсеріал , передбачення , Сімпсони

  • 17 квiтня 17:03 Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року    0
  • 16 квiтня 15:29 Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль    0
  • 12 квiтня 10:00 Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні    0
  • 10 квiтня 19:13 Британець Расс Кук став першою людиною в історії, яка пробігла всю Африку    0
  • 03 квiтня 15:45 Повне сонячне затемнення у квітні 2024 року: коли і де можна буде спостерігати    0
  • 01 квiтня 15:45 Ретроградний Меркурій з 1 по 25 квітня 2024 року: вплив на всі знаки зодіаку    0
  • 29 березня 14:51 Квіткові чудеса Києва: від букетів до горщиків    0
  • 28 березня 15:00 Google запустив безкоштовне навчання для українців: хто може зареєструватися    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 27 березня 16:55 В одній із найпопулярніших онлайн-ігор відтворили Майдан Незалежності: як це допоможе Україні    0
  • 25 березня 16:06 Ввечері українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво    0
  • 21 березня 15:46 Як підвищити самооцінку: 5 кроків любові до себе    0
  • 16:07 Найкращі фотографії дикої природи: названо переможців щорічної премії «British Wildlife Photography Awards 2024» (фото)    0
  • 13 березня 18:36 Швидкий тест: чого вам не вистачає в житті, щоб бути справді щасливим    0
  • 12 березня 17:10 Найкращі книги року: Міжнародна Букерівська премія – 2024 опублікувала лонг-лист    0
  • 05 березня 13:34 Магнітні бурі у березні 2024 року: прогноз на місяць    0
  • 04 березня 15:07 3 причини вибрати троянди в подарунок    0
  • 29 лютого 15:46 OnlyFans-моделі обходять цензуру Інстаграму, прикидаючись годуючими матусями (фото)    0
  • 28 лютого 17:01 Власниця найбільших у світі губ зробила ще 6 ін'єкцій в обличчя за один день (фото)    0
  • 22 лютого 13:00 Журнал TIME назвав 12 найвпливовіших жінок 2024 року: Грета Гервіг на першому місці    0