Що таке шведська гіркота? Що таке шведська гіркота?
Стиль життя

Що таке шведська гіркота?

Gloss 22 травня, 2023, 14:16
 0

Шведська гіркота (Schwedenbitter) — дуже відомий відвар, який містить в собі букет гірких трав для зовнішнього і внутрішнього застосування. У народі кажуть, що такий настій продовжує життя. Ходять легенди, але те, що з впевненістю можна сказати, так це те, що у такому відварі багато корисних речовин.

Шведська гіркота: в чому її користь?

У сучасній медицині вже рідко зустрічаються речовини, які гірчать. Вони позитивно впливають на функціонал нирок і печінки, виділення жовчі, зменшують здуття живота і метеоризм, поліпшують обмін речовин і запобігають окисленню організму.

Дослідження, яке проводилось Всесвітньою організацією охорони здоров'я з лікування виразкової хвороби шлунка за допомогою рослинних препаратів в Гані, підтвердило той факт, що шведська гіркота дуже корисна. Потрібно купити шведську гіркоту і у майбутньому ви зможете запобігти різного роду хворобам.

Зазвичай до складу шведських гіркот входять корінь дягеля, корінь ревеню, сенна. Вони можуть бути чудовими протизапальними і антибактеріальними засобами, потужним послаблюючим ефектом, який допомагає крові активніше рухатися нашими судинами.

Для поліпшення функціонування шлунка та кишківника рекомендується використовувати чайну ложку настойки, яку можна розводити в чаї або воді. Її потрібно приймати три рази на день.

Для створення знеболюючої пов'язки можна пропитати бавовняний шалик шведськими гіркими краплями та помістити його на місце болю. Якщо необхідно, можна перед цим змастити шкіру кремом і маззю, наприклад, з календулою.

При застуді: Вдихайте та вживайте всередину. Якщо у вас кашель, нежить або біль у горлі, шведська гіркота прийде на допомогу в цій ситуації.

Проти лихоманки: потрібно взяти столову ложку гіркоти та ½ кружки ромашкового чаю і все разом перемішати. Випийте половину чаю за півгодини до та через півгодини після їди.

Такі ж інструкції і при інфекційних захворюваннях горла. Але тут потрібно дотримуватися пропорцій: 1 чайна ложка трав'яної настойки на ½ кружки трав'яного чаю.

Якщо турбує зубний біль, проблеми з яснами єдиний вихід — полоскання: 1 ст. ложку настойки розбавляють в 1 склянці води.

Порушення кровообігу: Шведська гіркота має очищуючий ефект на кров, що може допомогти запобігти можливим порушенням кровообігу. Ті, хто стикається з проблемами недостатнього кровообігу, можуть використовувати цей засіб, випиваючи зранку та ввечері по чайній ложці еліксиру з чаєм. При гарній переносимості, можна збільшувати дозу до трьох столових ложок на день.

Для шкіри: при висипах, пігментації, бородавках, шрамах. Якщо на шкірі з'являються подразнення та вікові плями в результаті інтенсивного впливу сонячних променів, можна використовувати шведську гіркоту для їх усунення. Нанесіть кілька крапель нерозбавленого еліксиру на проблемні ділянки шкіри та залиште на декілька годин. Повторюйте процедуру регулярно, доки плями не зникнуть повністю. Однак не забувайте, що перед використанням шведської гіркоти необхідно перевірити її на алергічні реакції, щоб уникнути небажаних наслідків.

Теги: ліки , здоров'я

  • 25 квiтня 14:41 Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)    0
  • 25 квiтня 14:00 Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так    0
  • 24 квiтня 18:09 Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі    0
  • 22 квiтня 15:20 Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби    0
  • 19 квiтня 17:16 У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату    0
  • 17 квiтня 17:03 Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року    0
  • 16 квiтня 15:29 Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль    0
  • 12 квiтня 10:00 Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні    0
  • 10 квiтня 19:13 Британець Расс Кук став першою людиною в історії, яка пробігла всю Африку    0
  • 03 квiтня 15:45 Повне сонячне затемнення у квітні 2024 року: коли і де можна буде спостерігати    0
  • 01 квiтня 15:45 Ретроградний Меркурій з 1 по 25 квітня 2024 року: вплив на всі знаки зодіаку    0
  • 29 березня 14:51 Квіткові чудеса Києва: від букетів до горщиків    0
  • 28 березня 15:00 Google запустив безкоштовне навчання для українців: хто може зареєструватися    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 27 березня 16:55 В одній із найпопулярніших онлайн-ігор відтворили Майдан Незалежності: як це допоможе Україні    0
  • 25 березня 16:06 Ввечері українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво    0
  • 21 березня 15:46 Як підвищити самооцінку: 5 кроків любові до себе    0
  • 18 березня 16:07 Найкращі фотографії дикої природи: названо переможців щорічної премії «British Wildlife Photography Awards 2024» (фото)    0
  • 13 березня 18:36 Швидкий тест: чого вам не вистачає в житті, щоб бути справді щасливим    0
  • 12 березня 17:10 Найкращі книги року: Міжнародна Букерівська премія – 2024 опублікувала лонг-лист    0