Чому варто купити газовий балончик: 3 вагомі причини Чому варто купити газовий балончик: 3 вагомі причини
Стиль життя

3 причини, чому вам варто купити газовий балончик

Gloss 08 червня, 2023, 13:47
 0

Сьогодні вже мало хто сумнівається, що засіб самозахисту – необхідна річ. Є лише розбіжності щодо ефективності того чи іншого засобу. Хтось радить носити ніж (і це найгірший варіант із можливих). Деякі сподіваються відбитися від нападника за допомогою електрошокера (даремно). Громадяни, не стиснуті у фінансах і які мають відповідно до законодавства особливі права щодо купівлі та носіння засобів самозахисту, озброюються травматичними пістолетами та револьверами. Ми ж порадимо придбати газовий балончик, і для цього є 3 вагомі причини:

  1. Він справді ефективний. При точному та правильному застосуванні він здатний майже моментально зупинити нападника. Больові відчуття від подразнюючої речовини (іританта) настільки сильні, що зловмисник просто фізично не зможе продовжити розпочате.
  2. Він безпечний для нападника. Вам важливо не просто відбитися від нападу, але й не отримати після цього багаторічний тюремний термін, а такий серйозний юридичний ризик є реальним, якщо кривдник загине від ваших дій. Балончик не здатний завдати істотної шкоди здоров'ю. Це важливо ще й тому, що у критичній ситуації жертва нападу не завжди здатна правильно оцінити ситуацію. І навіть у разі реального перевищення меж необхідної самооборони, правові наслідки для неї будуть незрівнянно легшими.
  3. Він доступний кожному: коштує недорого (багато моделей коштує дешевше 180 грн) і для його покупки не потрібен спеціальний дозвіл.

Якщо ці аргументи вас переконали, залишилося зробити правильний вибір серед усієї різноманітності даних засобів самозахисту.

Найбільш поширені види газових балончиків

Розглянемо найбільш популярні види, які ви зустрінете в будь-якому магазині, що продає засоби самозахисту: аерозольні та струменеві.

Аерозольні викидають подразнюючу речовину у вигляді хмари. Завдяки цьому навіть непряме потрапляння в зловмисника може мати непоганий ефект. При стрімкому нападі, в умовах стресу, люди, які не мають відточених навичок, можуть просто не потрапити в ціль. Хмара газу має відносно великий об’єм і більшою чи меншою мірою потрапить на слизові оболонки та у дихальні шляхи нападника. Проте вітер, особливо сильний, може звести ефективність цього виду балончиків нанівець. Крім того, зі зрозумілих причин його не можна використовувати у приміщенні чи транспорті.

Струменевий газовий балончик викидає струмінь подразнюючої речовини. Якщо потрапити нею вобличчя зловмисника – вважайте ви врятовані, бо деякий час він навіть не зможе розплющити очі. Але при промаху, розраховувати, що нападника накриє хмарою іританта (як у випадку аерозольних моделей) не доводиться. Ваш рівень володіння балончиком у цьому разі критично важливий. З додаткових плюсів даного виду – його можна використовувати у замкнутих просторах, наприклад, у під'їзді чи транспорті. Але побоюйтеся бризок та прикривайтеся долонею при використанні. На короткій дистанції є ризик постраждати від власного засобу самооборони саме через розбризкування струменя об перешкоду.

Щодо іритантів

Найпопулярніша подразнююча речовина – OC (капсаїцин). Це екстракт натурального червоного перцю. Вкрай ефективний, дешевий і нетоксичний. Зустрічається і його більш м'який синтетичний аналог – МПК.

Досить популярні балончики “Кобра”, які містять алгоген, надзвичайно сильний іритант, ефективний як проти людей, так і бродячих собак.

Інші види зустрічаються рідше. Деякі з них поступаються в ефективності двом вищезгаданим речовинам (мова про СS). Є у продажу й газові балончики із сумішшю іритантів, наприклад “Терен-4М”.

На закінчення

Ваша фізична безпека – у ваших руках. Носіть завжди з собою надійний засіб самозахисту, на роль якого добре підходить звичайна “перцівка”. Можливо, якось вона врятує вам життя.

Теги: безпеку , газовий балончик , самооборона

  • 24 квiтня 18:09 Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі    0
  • 22 квiтня 15:20 Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби    0
  • 19 квiтня 17:16 У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату    0
  • 17 квiтня 17:03 Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року    0
  • 16 квiтня 15:29 Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль    0
  • 12 квiтня 10:00 Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні    0
  • 10 квiтня 19:13 Британець Расс Кук став першою людиною в історії, яка пробігла всю Африку    0
  • 03 квiтня 15:45 Повне сонячне затемнення у квітні 2024 року: коли і де можна буде спостерігати    0
  • 01 квiтня 15:45 Ретроградний Меркурій з 1 по 25 квітня 2024 року: вплив на всі знаки зодіаку    0
  • 29 березня 14:51 Квіткові чудеса Києва: від букетів до горщиків    0
  • 28 березня 15:00 Google запустив безкоштовне навчання для українців: хто може зареєструватися    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 27 березня 16:55 В одній із найпопулярніших онлайн-ігор відтворили Майдан Незалежності: як це допоможе Україні    0
  • 16:06 Ввечері українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво    0
  • 21 березня 15:46 Як підвищити самооцінку: 5 кроків любові до себе    0
  • 18 березня 16:07 Найкращі фотографії дикої природи: названо переможців щорічної премії «British Wildlife Photography Awards 2024» (фото)    0
  • 13 березня 18:36 Швидкий тест: чого вам не вистачає в житті, щоб бути справді щасливим    0
  • 12 березня 17:10 Найкращі книги року: Міжнародна Букерівська премія – 2024 опублікувала лонг-лист    0
  • 05 березня 13:34 Магнітні бурі у березні 2024 року: прогноз на місяць    0
  • 04 березня 15:07 3 причини вибрати троянди в подарунок    0