Дієтолог назвав продукт, який підвищує стресостійкість
Дієтолог розповів, який продукт підвищує стійкість людини до стресу. Вживаючи цей продукт, організм зможе легше переносити стресові ситуації. Про це розповів лікар-дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург, пише Glamour.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
За словами медика, для нормальної роботи мозку та нервової системи потрібно їсти продукти, які містять жирну кислоту Омега-3. На цей мікронутрієнт багата морська риба. Найбільше Омега-3 містить жирна та напівжирна риба (скумбрія, сардина, лосось, тунець тощо). Найбільша користь саме від свіжої риби, але є жирні кислоти і у рибних консервах в олії. Також підійдуть рослинні жири Омега-3. Вони є, наприклад, у лляній олії та кунжуті.
У той же час кислота Омега-6, яку містить кукурудза, олія та кондитерські вироби, можуть, навпаки, збільшити рівень тривожності. Щоб стати стресостійкішим, фахівець радить замінити соняшникову олію в повсякденному раціоні оливковою або кокосовою.
Теги: новини , здоров'я , продукти , дієтолог , харчування