Сонце не було корисним? Як відновити шкіру, усунути пігментацію, вирівняти тон Сонце не було корисним? Як відновити шкіру, усунути пігментацію, вирівняти тон
Стиль життя

Сонце не було корисним? Як відновити шкіру, усунути пігментацію, вирівняти тон

Наташа Соколова 29 серпня, 2023, 20:09
 0

Сонце не було корисним? Як відновити шкіру, усунути пігментацію, вирівняти тон

Багато хто з нас любить ніжитися на сонці, насолоджуючись літнім теплом. На жаль, на шкірі такий відпочинок позначається не найкращим чином. Ультрафіолет провокує сухість, старіння і появу пігментних плям. Щоб відновити шкіру після літа та повернути обличчю здоровий вигляд, потрібно підібрати правильний догляд.

Що відбувається зі шкірою під впливом сонця

Найпоширеніші проблеми, з якими можна зіткнутися наприкінці літа, такі:

  • втрата пружності й еластичності;
  • огрубіння шкіри;
  • пігментні плями та зморшки;
  • підвищена сухість і сильне лущення;
  • розширені пори;
  • різні висипи та запальна реакція.

Літня спека і пил стимулюють активне виділення себуму і поту. Змішавшись із пилом, вони закривають пори, які потім запалюються, і, як результат, виникають прищі.

Усі перелічені проблеми погіршують стан шкіри, як зовнішній, так і внутрішній. Для відновлення знадобляться професійні дерматологічні засоби. Рекомендуємо звернути увагу на фаворита косметологів, бренд з Південної Каліфорнії Dermalogica. Його функціональні продукти спрямовані на оздоровлення шкіри зовні та зсередини.

Як швидко відновити шкіру

Під впливом сонячних променів шкіра втрачає вологу, грубіє через ушкодження волокон еластину і накопичує вільні радикали. Щоб зменшити наслідки фотостаріння, догляд упродовж і після літа має бути комплексним.

Через ультрафіолет роговий шар стає товщим, а зморшки — помітнішими. Омертвілі клітини можуть забивати пори, клітинне оновлення сповільнюється, і колір обличчя тьмяніє. Слід відлущувати шкіру, щоб підтримувати м’якість, сяйність та її здатність всотувати корисні речовини догляду.

Використовуйте делікатні засоби, наприклад, молочний ексфоліант Daily Milkfoliant на основі дрібної вівсяної пудри. Продукт містить гіалуронову кислоту, екстракт винограду, аргінін і папаїн, сприяє зволоженню і регенерації.

Нові веснянки та темні плями — звичайне явище після кількох місяців сонячних ванн. Ультрафіолет посилює синтез меланіну, тому в базовий догляд доречно додати засоби, що вирівнюють тон.

Лінійка PowerBright TRX — це сироватка і два креми для денного та нічного використання. У їхньому складі ви знайдете ніацинамід, олігопептиди, вітамін C і багато екстрактів. Продукти підходять для всіх типів шкіри, освіжають вигляд обличчя, вирівнюють тон і мікрорельєф, борються з пігментацією і омолоджують. Денний крем ефективно захищає від руйнівного впливу UV-променів завдяки SPF 50.

У міжсезоння часто з’являються лущення і стягнутість. Літня спека зневоднює шкіру, а на відновлення гідроліпідного балансу потрібен час. Для прискорення цього процесу робіть акцент на інтенсивному зволоженні. У Dermalogica є широкий вибір продуктів з гіалуроновою кислотою, ліпідами і вітамінами, які зміцнюють вологозахисний бар’єр шкіри, підтримують пружність, гладкість і сяйність.

Якщо у вас комбінована і схильна до жирності шкіра, захистом від сонця, вільних радикалів і міських забруднень слугуватиме матувальний крем Clear Start SPF 30. Він містить антиоксидантний комплекс, зміцнює ліпідний бар’єр, захищає від зневоднення і зберігає чистоту пор.

Візьміть за звичку користуватися зволожувальними масками та доглядати за шкірою навколо очей. Засоби з ретинолом дуже ефективні в оновленні, але з ними варто бути акуратними. Краще, якщо це будуть нічні сироватки та креми, оскільки ретинол може підвищувати чутливість шкіри. Незалежно від того, які продукти ви використовуєте вранці, перед виходом на вулицю завжди наносьте санскрін, особливо в перспективі тривалого перебування на сонці.

Як доглядати за тілом після сонячних ванн

Догляд за тілом після літа будується на тих самих принципах, що й турбота про обличчя. У пріоритеті — дбайливе відлущування, зволоження та живлення.

Коли спека спадає, на зміну підбадьорливому душу приходить пінна ванна, що розслабляє. Вода має бути теплою, але не надто гарячою, інакше шкіра отримає стрес. Для кращої гідратації можна використовувати бомбочки на олійній основі, гель для душу з доглядальними компонентами, а у фіналі — зволожувальний лосьйон, крем або молочко.

Подбайте про відкриті ділянки тіла. Регулярно наносьте живильний крем для рук і бальзам для губ.

Головне у відновленні та захисті шкіри — правильні засоби та регулярність. Навіть якщо продукт надзвичайно ефективний, нанесення раз на тиждень користі не принесе. Обирайте догляд не тільки за потребами, а й відповідно до типу шкіри. Зробіть б’юті-ритуали систематичними, і ви побачите швидкий результат.

  • 26 липня 16:24 Monobank ввів функцію відгуків про магазини: як залишити коментар про покупки прямо в додатку    0
  • 26 липня 14:55 Спортивні штани для повсякденного носіння: як створити свій стиль    0
  • 24 липня 17:12 Вперше в історії: МОК проголосував за створення Олімпійських кіберспортивних ігор    0
  • 23 липня 16:41 Передбачення «Сімпсонів»: у мережі обговорюють епізод з Лісою в образі Камали Гарріс    0
  • 16 липня 15:44 Названі Топ-10 найкращих ігор цього літа для PlayStation, Xbox та Nintendo Switch    0
  • 17:15 Ці три знаки зодіаку стають найкращими керівниками    0
  • 26 червня 15:17 Спробуй переплисти: в App Store з'явилася гра Тиса    0
  • 20 червня 14:23 У Твіттері новий тренд: іноземці пишуть, за що вони ненавиділи Росію ще до того, як це стало мейнстрімом    0
  • 20 червня 13:17 День літнього сонцестояння 20 червня 2024 року: що обов'язково потрібно зробити    0
  • 18 червня 16:51 Українцям роздадуть по 900 гривень на купівлю книг: як отримати    0
  • 14 червня 16:50 Стилісти назвали ідеальну стрижку для жінок будь-якого віку, яка не вимагає укладання    0
  • 11 червня 16:53 Американець побудував величезне місто з LEGO, використавши понад мільйон деталей (відео)    0
  • 04 червня 14:14 У Твіттері тепер офіційно дозволено публікувати порно    0
  • 03 червня 14:57 Вчений із Південної Кореї заявив, що знаки зодіаку не впливають на долю людини – результати дослідження    0
  • 29 травня 15:20 Що таке декаф: користь та шкода кави без кофеїну    0
  • 28 травня 16:51 The New York Times присвятили статтю українській виставі «Конотопська відьма»    0
  • 23 травня 14:27 Планета подарунків Юпітер змінює знак на цілий рік: чого чекати кожному з нас    0
  • 17 травня 16:31 Тест на уважність: за 10 секунд знайдіть бджілку, яка відрізняється від інших    0
  • 17 травня 15:45 Співзасновник Apple Стів Возняк поділився сімейним секретом виховання дітей    0
  • 16 травня 15:08 5 ефективних способів відволіктися від негативних думок і впоратися з тривогою    0