Буденність з адреналіном: 7 найнебезпечніших будинків у світі (фото) Буденність з адреналіном: 7 найнебезпечніших будинків у світі (фото)
Стиль життя

Буденність з адреналіном: 7 найнебезпечніших будинків у світі (фото)

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 14 травня, 2024, 16:04
 0

Будинок для кожної людини – це найбільш затишне та безпечне місце на Землі. З психологічної точки зору, це не просто простір, в якому людина спить, їсть, працює, проводить свій час - це місце, що відображає нашу індивідуальність.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Видання RadioClub склало добірку найнебезпечніших будинків у світі, на які досить просто подивитися, і гострі відчуття забезпечені.

Річка Дріна, Сербія

Побудований двома братами в 1968 році і розташований посередині річки Дріна. Таке дивне місце вони вибрали спеціально, щоб усамітнитися на природі. Почали з двох дощок. Потім зведи повноцінне житло. Паводки кілька разів його руйнували, але будинок відновлювали. Знаменитим він став у 1994 році під час Дрінської регати, коли повз нього пропливло майже 20 тис. людей. Тепер це одне з найпопулярніших місць для фотографування в Сербії.

Такасугі-ан, Японія

Такасугі-ан – чайхана в Нагано, побудована на двох каштанових деревах. На вигляд це типовий будиночок на дереві, в яких люблять бавитися діти. Але в Такасугі-ан все по дорослому. Відвідувачі повинні піднятися сюди хиткими сходами, посеред дороги зняти взуття, а потім піднятися ще одними нестійкими сходами, щоб дістатися до чайної. До речі, «Takasugi-an» японською – «занадто високий». У того, хто будував вежу, було чудове почуття гумору.

Острів Хаб, Нью-Йорк

Розташований на півночі Нью-Йорка, на кордоні Канади та Сполучених Штатів, на річці Святого Лаврентія. Це найменший населений острів у світі площею 300 кв. м. Сім'я Сайзлендів придбала острів у 1950-х роках з наміром використовувати його як приватний будинок для відпочинку. Але це місце притягувало туристів, тому жити тут було не надто комфортно. Особливо під час припливів.

Будинок Сольвея, Швейцарія

Крихітний будиночок на схилі Маттерхорна в Альпах був побудований в 1915 році на висоті 4003 метрів як укриття, щоб альпіністи могли сховатися від несприятливих погодних умов або просто трохи відпочити. Він невеликий, але може вмістити близько десяти чоловік. Згодом був модернізовний. Там є навіть телефонний кабель. І, звісно, можна приготувати собі щось перекусити.

Кліфф Хаус, Австралія

П'ятиповерховий будинок на скелі у штаті Вікторія – не для тих, хто боїться висоти. Австралійські архітектори розробили цілу концепцію таких будівель. На це їх надихнули мушлі, які чіпляються за корпус судна. Будинок прикріплений до вертикальної сторони скелі. Вишенька на торті – гараж, який розташований на даху будинку і навалює на нього ще більше ваги. Але для справжніх екстремалів – ідеальне місце.

Пілар Катскі, Грузія

Поблизу грузинського міста Чіатура є природний вапняковий моноліт заввишки 40 м футів під назвою «Стовп Кацхі». На його вершині знаходиться будівля, зведена в IX чи X століттях відлюдником. Останнім часом там жив православний чернець, який двічі на тиждень по драбині спускався зі свого «стовпа» до монастиря за їжею.

Falling Water House, Пенсільванія

Побудований відомим архітектором Френком Ллойдом Райтом на вершині водоспаду. Однак Райт припустився серйозних помилок під час будівництва, на виправлення яких пішло $11 млн. – підлога була недостатньо міцною, щоб витримати будинок, і балки почали ламатися під напругою.

Теги: світові новини , стиль життя , хата , нерухомість , природа , архітектура

  • 26 липня 16:24 Monobank ввів функцію відгуків про магазини: як залишити коментар про покупки прямо в додатку    0
  • 26 липня 14:55 Спортивні штани для повсякденного носіння: як створити свій стиль    0
  • 24 липня 17:12 Вперше в історії: МОК проголосував за створення Олімпійських кіберспортивних ігор    0
  • 23 липня 16:41 Передбачення «Сімпсонів»: у мережі обговорюють епізод з Лісою в образі Камали Гарріс    0
  • 16 липня 15:44 Названі Топ-10 найкращих ігор цього літа для PlayStation, Xbox та Nintendo Switch    0
  • 17:15 Ці три знаки зодіаку стають найкращими керівниками    0
  • 26 червня 15:17 Спробуй переплисти: в App Store з'явилася гра Тиса    0
  • 20 червня 14:23 У Твіттері новий тренд: іноземці пишуть, за що вони ненавиділи Росію ще до того, як це стало мейнстрімом    0
  • 20 червня 13:17 День літнього сонцестояння 20 червня 2024 року: що обов'язково потрібно зробити    0
  • 18 червня 16:51 Українцям роздадуть по 900 гривень на купівлю книг: як отримати    0
  • 14 червня 16:50 Стилісти назвали ідеальну стрижку для жінок будь-якого віку, яка не вимагає укладання    0
  • 11 червня 16:53 Американець побудував величезне місто з LEGO, використавши понад мільйон деталей (відео)    0
  • 04 червня 14:14 У Твіттері тепер офіційно дозволено публікувати порно    0
  • 03 червня 14:57 Вчений із Південної Кореї заявив, що знаки зодіаку не впливають на долю людини – результати дослідження    0
  • 29 травня 15:20 Що таке декаф: користь та шкода кави без кофеїну    0
  • 28 травня 16:51 The New York Times присвятили статтю українській виставі «Конотопська відьма»    0
  • 23 травня 14:27 Планета подарунків Юпітер змінює знак на цілий рік: чого чекати кожному з нас    0
  • 17 травня 16:31 Тест на уважність: за 10 секунд знайдіть бджілку, яка відрізняється від інших    0
  • 17 травня 15:45 Співзасновник Apple Стів Возняк поділився сімейним секретом виховання дітей    0
  • 16 травня 15:08 5 ефективних способів відволіктися від негативних думок і впоратися з тривогою    0